Maku

Sitruuna-inkiväärilemonade

1 h 10 min
5
0

Sitruuna-inkiväärilemonade

GL
MA
MU
0
5
Makeankirpeä sitruuna-inkiväärilemonade on helppo valmistaa. Kardemumma ja inkivääri antavat ihanan raikkaan ja mausteisen maun vanhan ajan sitruunalimsalle.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 kplsitruunaa (kuoret)
  • 2 rklinkivääriä (suikaloituna)
  • 1 tlkardemummaa (kokonaisia siemeniä)
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 1 1/2 dlsitruunamehua (vastapuristettua)

Lisäksi

  • kivennäisvettä ja jäitä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä.

Kuori sitruunat kuorimaveitsellä ohuelti niin, ettei mukaan tule valkoista osaa.

Sekoita sitruunankuoret, inkivääri, kardemummansiemenet, sokeri ja vesi kattilassa.

Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, noin 10 minuuttia. Keitä kovemmalla lämmöllä vielä muutama minuutti, kunnes seos hieman sakenee.

Lisää lopuksi sitruunamehu.

Siivilöi sitruunaseos kannuun ja jäähdytä.

Annostele laseihin noin sentin korkeudelta sitruunajuomaa.

Lisää kivennäisvettä ja jäitä. Koristele halutessasi sitruunanlohkolla tai -kuorisuikaleella. 

Vinkki!

 Valitse tähän lemonadeen luomusitruunat

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä