Sitruuna-juustokakkutrifle
{
Aktiivinen
Passiivinen
Trifle eli kerrosjälkiruoka yhdistää ihanalla tavalla juustokakun maun ja makean sitruunan. Kerroksissa vuorottelevat kuohkea tuorejuusto-kermavaahto, jälkiruokaviinin kastetut savoiardikeksit sekä pastellinkeltainen lemon curd.
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 22.3.2016

Sitruuna-juustokakkutrifle
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 4 dlkuohukermaa
- 200 gtuorejuustoa (maustamatonta, esim. Philadephia)
- 2 rkltomusokeria
- 12 kplsavoiardikeksejä
- 1 dlmakeaa jälkiruokaviiniä
- 2 dlsitruunatahnaa (lemon curd)
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi isossa kulhossa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita mukaan tomusokeri.
Laita keksit lautaselle ja lusikoi niiden päälle makeaa jälkiruokaviiniä. Anna niiden pehmetä hetki.
Lusikoi kulhon tai vuoan pohjalle kerros vaahtoa. Lado päälle keksikerros. Levitä keksien päälle ohut kerros lemon curd -tahnaa. Tee samaan tapaan toinen kerros. Levitä päälimmäiseksi kerrokseksi tuorejuusto-kermavaahtoa. Lusikoi kerman päälle lemon curdista raitoja.
Nosta trifle jääkaappiin tekeytymään 1-3 tunniksi.