Maku

Sitruuna-juustokakkutrifle

5
0

Sitruuna-juustokakkutrifle

Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos
Trifle eli kerrosjälkiruoka yhdistää ihanalla tavalla juustokakun maun ja makean sitruunan. Kerroksissa vuorottelevat kuohkea tuorejuusto-kermavaahto, jälkiruokaviinin kastetut savoiardikeksit sekä pastellinkeltainen lemon curd.

Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 200 gtuorejuustoa (maustamatonta, esim. Philadephia)
  • 2 rkltomusokeria
  • 12 kplsavoiardikeksejä
  • 1 dlmakeaa jälkiruokaviiniä
  • 2 dlsitruunatahnaa (lemon curd)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi isossa kulhossa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita mukaan tomusokeri.

Laita keksit lautaselle ja lusikoi niiden päälle makeaa jälkiruokaviiniä. Anna niiden pehmetä hetki.

Lusikoi kulhon tai vuoan pohjalle kerros vaahtoa. Lado päälle keksikerros. Levitä keksien päälle ohut kerros lemon curd -tahnaa. Tee samaan tapaan toinen kerros. Levitä päälimmäiseksi kerrokseksi tuorejuusto-kermavaahtoa. Lusikoi kerman päälle lemon curdista raitoja.

Nosta trifle jääkaappiin tekeytymään 1-3 tunniksi.

MITÄ PIDIT?
5