4,2(6)
Lakritsi-sitruunapiirakka – pohja Fazerina-kekseistä, koko komeus ilman uunia
Kasvis
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h
Lakritsi-sitruunapiirakka on upeista raidoistaan huolimatta helpompi valmistaa kuin miltä näyttää. Ja raikas lopputulos on jättebra!
4.5.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6 palaa
Pohja
175 g Fazerina-keksejä murskattuna
25 g voita tai margariinia sulatettuna
½ dl kaakaojauhetta
2 tl mustaa elintarvikeväriä
Lakritsitäyte
3 liivatelehteä
2 ½ dl vettä
2 rkl lakritsijuurijauhetta (kaupan leivontahyllystä)
¾ dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2 tl mustaa elintarvikeväriä
Sitruunatäyte
4 liivatelehteä
400 g maustamatonta jogurttia
250 g sitruunarahkaa ( esim. Valio)
2 rkl sokeria
½ dlsitruunamehua

Lakritsi-sitruunapiirakka – ohje:

  1. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Lisää joukkoon sulatettu voi, kaakaojauhe ja musta elintarvikeväri. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Painele seos tasaisesti pohjalle ja hieman reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Valmista lakritsitäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kiehauta kattilassa vesi, lakritsijuurijauhe, sokeri ja maissitärkkelys. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne joukkoon. Värjää seos mustalla elintarvikevärillä. Kaada kannuun tai nokalliseen kulhoon jäähtymään.
  3. Valmista sitruunatäyte laittamalla liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi. Sekoita nokallisessa kulhossa keskenään maustamaton jogurtti ja sitruunarahka. Mausta sokerilla. Kiehauta sitruunamehu ja sulata siihen hyvin valutetut liivatelehdet. Kaada jäähtynyt sitruunamehu-liivateseos jogurtti-rahkaseokseen.
  4. Kaada lakritsi ja sitruunatäytettä vuoron perään vuoan keskelle. Mitä vähemmän kaadat kerralla, sitä enemmän raitoja saat. Nosta vuoka kylmään, kun kaikki täytteet on kaadettu. Anna hyytyä vähintään kaksi tuntia. Tarjoile lakritsi-sitruunapiirakka herkkusuille!
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.