Murskaa keksit hienoksi muruksi. Lisää joukkoon sulatettu voi, kaakaojauhe ja musta elintarvikeväri. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Painele seos tasaisesti pohjalle ja hieman reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
Valmista lakritsitäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kiehauta kattilassa vesi, lakritsijuurijauhe, sokeri ja maissitärkkelys. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne joukkoon. Värjää seos mustalla elintarvikevärillä. Kaada kannuun tai nokalliseen kulhoon jäähtymään.
Valmista sitruunatäyte laittamalla liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi. Sekoita nokallisessa kulhossa keskenään maustamaton jogurtti ja sitruunarahka. Mausta sokerilla. Kiehauta sitruunamehu ja sulata siihen hyvin valutetut liivatelehdet. Kaada jäähtynyt sitruunamehu-liivateseos jogurtti-rahkaseokseen.
Kaada lakritsi ja sitruunatäytettä vuoron perään vuoan keskelle. Mitä vähemmän kaadat kerralla, sitä enemmän raitoja saat. Nosta vuoka kylmään, kun kaikki täytteet on kaadettu. Anna hyytyä vähintään kaksi tuntia. Tarjoile lakritsi-sitruunapiirakka herkkusuille!