Sitruuna ja juustokakku sekä muhkeat mustikat samassa makoisassa paketissa. Tässä juustokakussa ei ole erikseen pohjaa ja juustotäytettä, vaan kerrokset sekoitetaan huolettomasti mustikoiden kanssa. Sitruunainen sokerikuorrutus antaa mustikkaiselle kakulle viimeisen silauksen.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.
Lisää taikinaan mehu ja kuoriraaste sekä maito vuorotellen jauhojen kanssa. Sekoita taikinaan mustikat. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty, eivätkä marjat värjää taikinaa.
Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22‒24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
Lusikoi puolet kakkutaikinasta vuokaan. Kaada päälle puolet tuorejuustoseoksesta. Lusikoi loput kakkutaikinasta vuokaan (taikinaa ei tarvitse levittää tasaiseksi kerrokseksi) ja kaada päällimmäiseksi vuokaan loput tuorejuustoseoksesta. Ripottele pinnalle mustikat.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, laita leivinpaperipala vuoan päälle paistamisen loppuvaiheessa.
Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa.
Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu keskenään. Lusikoi kuorrutus raidoiksi kakun pinnalle.
Koristele juustokakku mustikoilla ja sitruunankuoriraasteella.