Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruuna-unikonsiemenkakku

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Raikkaan sitruunainen unikonsiemenkakku saa pirteyttä sitruunatahnasta ja hauskuutta poksuvista unikonsiemenistä. Tämän kakun voit leipoa hyvissä ajoin ennen juhlia!

29.7.2015
Reseptin ainekset
15 viipaletta
200 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
3 kpl
munaa
1 tl
sitruunankuoriraastetta
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
unikonsiemeniä
2 tl
vaniljasokeria
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
Kuorrutus
4 dl
tomusokeria
3 rkl
sitruunatahnaa (lemon curd)
Lisäksi
Vettä kuorrutukseen. Koristeeksi karhunvatukoita, sitruunankuorisuikaleita ja sitruunamelissaa.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää myös sitruunankuoriraaste.

Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne sitruunatahnan kanssa taikinaan.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pitkänomaiseen, noin 1 1/2 litran vetoiseen kakkuvuokaan.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti, kunnes kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä kakku.

Sekoita kuorrutus tomusokerista ja sitruunatahnasta. Lisää vettä tipoittain, kunnes koostumus on tahnamaista. Valuta kuorrutus kakun päälle ja levitä tarvittaessa.

Viimeistele kakku koristeilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt