Maku

Sitruuna-unikonsiemenkakku

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Raikkaan sitruunainen unikonsiemenkakku saa pirteyttä sitruunatahnasta ja hauskuutta poksuvista unikonsiemenistä. Tämän kakun voit leipoa hyvissä ajoin ennen juhlia!
3.5
0
Julkaistu: 29.7.2015


Ainekset (15 viipaletta)

  • 200 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlunikonsiemeniä
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlsitruunatahnaa (lemon curd)

Kuorrutus

  • 4 dltomusokeria
  • 3 rklsitruunatahnaa (lemon curd)

Lisäksi

  • Vettä kuorrutukseen. Koristeeksi karhunvatukoita, sitruunankuorisuikaleita ja sitruunamelissaa.
Tulosta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää myös sitruunankuoriraaste.

Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne sitruunatahnan kanssa taikinaan.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pitkänomaiseen, noin 1 1/2 litran vetoiseen kakkuvuokaan.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 t, kunnes kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä kakku.

Sekoita kuorrutus tomusokerista ja sitruunatahnasta. Lisää vettä tipoittain, kunnes koostumus on tahnamaista. Valuta kuorrutus kakun päälle ja levitä tarvittaessa.

Viimeistele kakku koristeilla.

Kommentoi »