


Sitruuna-unikonsiemenkakku
Raikkaan sitruunainen unikonsiemenkakku saa pirteyttä sitruunatahnasta ja hauskuutta poksuvista unikonsiemenistä. Tämän kakun voit leipoa hyvissä ajoin ennen juhlia!
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää myös sitruunankuoriraaste.
Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne sitruunatahnan kanssa taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pitkänomaiseen, noin 1 1/2 litran vetoiseen kakkuvuokaan.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti, kunnes kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä kakku.
Sekoita kuorrutus tomusokerista ja sitruunatahnasta. Lisää vettä tipoittain, kunnes koostumus on tahnamaista. Valuta kuorrutus kakun päälle ja levitä tarvittaessa.
Viimeistele kakku koristeilla.