


Vadelma-sitruunajäätelö – kotitekoisen jätskin helppo kaava
4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min
Vadelma-sitruunajäätelö valmistuu vain neljästä raaka-aineesta. Jäätelön perusohje taipuu ihan minkä makuiseksi haluat.
Reseptin ainekset
6 annosta
5 dl
kuohu- tai vispikermaa
1 prk (397 g)
makeutettua kondensoitua maitoa
1 dl
lemon curdia
½ l
vadelmia
Vadelma-sitruunajäätelö – ohje:
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito.
- Kaada kolmannes jäätelömassasta pakkasenkestävään vuokaan (1,5 l). Lusikoi väliin lemon curdista raitoja ja ripottele päälle vadelmia. Tee samoin toinen kerros niin että päälle tulee lemon curdia ja vadelmia.
- Peitä vuoka kelmulla ja pakasta 4–5 tuntia. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.
Vaihda vadelmat mansikoihin, mustikoihin, herukoihin tai lakkoihin. Lemoncurdin sijaan voit pursottaa makuraidat suklaa- tai toffeekastikkeella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat