Maku

Vadelma-sitruunajäätelö – kotitekoisen jätskin helppo kaava

4 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen4 h
Vadelma-sitruunajäätelö valmistuu vain neljästä raaka-aineesta. Jäätelön perusohje taipuu ihan minkä makuiseksi haluat.
GL
MU
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (6)

  • 5 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 prk (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
  • 1 dl lemon curdia
  • ½ l vadelmia
Tulosta

Vadelma-sitruunajäätelö valmistuu helposti näin:

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito.
  2. Kaada kolmannes jäätelömassasta pakkasenkestävään vuokaan (1,5 l). Lusikoi väliin lemon curdista raitoja ja ripottele päälle vadelmia. Tee samoin toinen kerros niin että päälle tulee lemon curdia ja vadelmia.
  3. Peitä vuoka kelmulla ja pakasta 4–5 tuntia. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.

Vaihda vadelmat mansikoihin, mustikoihin, herukoihin tai lakkoihin. Lemoncurdin sijaan voit pursottaa makuraidat suklaa- tai toffeekastikkeella.

MITÄ PIDIT?
0