Vadelma-sitruunajäätelö – kotitekoisen jätskin helppo kaava
4 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
4 h Vadelma-sitruunajäätelö valmistuu vain neljästä raaka-aineesta. Jäätelön perusohje taipuu ihan minkä makuiseksi haluat.
GL
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.8.2018

Vadelma-sitruunajäätelö – kotitekoisen jätskin helppo kaava
Reseptin ainekset (6)
- 5 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 prk (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
- 1 dl lemon curdia
- ½ l vadelmia
Vadelma-sitruunajäätelö valmistuu helposti näin:
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito.
- Kaada kolmannes jäätelömassasta pakkasenkestävään vuokaan (1,5 l). Lusikoi väliin lemon curdista raitoja ja ripottele päälle vadelmia. Tee samoin toinen kerros niin että päälle tulee lemon curdia ja vadelmia.
- Peitä vuoka kelmulla ja pakasta 4–5 tuntia. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.
Vaihda vadelmat mansikoihin, mustikoihin, herukoihin tai lakkoihin. Lemoncurdin sijaan voit pursottaa makuraidat suklaa- tai toffeekastikkeella.

Oreo-jäätelö – neljän raaka-aineen jäätelöhitti valmistuu ilman konetta
Maku

Vegaaninen kinuskijäätelö – maidoton ja munaton jäätelöherkku kätkee sisäänsä myös suolapähkinöitä ja suklaapaloja
Maku

Jäätelösooda – hurmaava retroklassikko
Maku

Omena-kanelijäätelö
Maku

Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta
Maku

Mansikkapehmis
Maku

Mansikkajuustokakku-jäätelöpuikot
Maku

Hasselpähkinä-semifreddo
Maku

Lakritsijäätelö
Maku

Pikainen persikkajäätelö
Maku