0(0)
Vadelma-sitruunajäätelö – kotitekoisen jätskin helppo kaava
Gluteeniton
Munaton
Kasvis
4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h
Vadelma-sitruunajäätelö valmistuu vain neljästä raaka-aineesta. Jäätelön perusohje taipuu ihan minkä makuiseksi haluat.
7.8.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
5 dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
1 dl lemon curdia
½ l vadelmia

Vadelma-sitruunajäätelö – ohje:

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito.
  2. Kaada kolmannes jäätelömassasta pakkasenkestävään vuokaan (1,5 l). Lusikoi väliin lemon curdista raitoja ja ripottele päälle vadelmia. Tee samoin toinen kerros niin että päälle tulee lemon curdia ja vadelmia.
  3. Peitä vuoka kelmulla ja pakasta 4–5 tuntia. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.

Vaihda vadelmat mansikoihin, mustikoihin, herukoihin tai lakkoihin. Lemoncurdin sijaan voit pursottaa makuraidat suklaa- tai toffeekastikkeella.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.