Maku

Vadelma-sitruunajäätelö – kotitekoisen jätskin helppo kaava

4 h 20 min
0
0

Vadelma-sitruunajäätelö – kotitekoisen jätskin helppo kaava

GL
MU
0
0
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Vadelma-sitruunajäätelö valmistuu vain neljästä raaka-aineesta. Jäätelön perusohje taipuu ihan minkä makuiseksi haluat.

Ainekset (6)

  • 5 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 prk (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
  • 1 dl lemon curdia
  • ½ l vadelmia

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Vadelma-sitruunajäätelö valmistuu helposti näin:

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito.
  2. Kaada kolmannes jäätelömassasta pakkasenkestävään vuokaan (1,5 l). Lusikoi väliin lemon curdista raitoja ja ripottele päälle vadelmia. Tee samoin toinen kerros niin että päälle tulee lemon curdia ja vadelmia.
  3. Peitä vuoka kelmulla ja pakasta 4–5 tuntia. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.

Vaihda vadelmat mansikoihin, mustikoihin, herukoihin tai lakkoihin. Lemoncurdin sijaan voit pursottaa makuraidat suklaa- tai toffeekastikkeella.

MITÄ PIDIT?
0