Sitruunakuppikakut

50 min
4
0

Sitruunakuppikakut

Unikonsiemenet antavat sitruunaisille kuppikakuille mukavaa puruvastusta ja graafista ilmettä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklunikonsiemeniä
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlluomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
  • 1/4 tlsuolaa

Kuorrutus

  • 50 gvoita (pehmeää)
  • 4 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 2 rklunikonsiemeniä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula, ranskankerma ja sitruunamehu.

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne lastalla nostellen taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi mutta älä enää vatkaa.

Jaa taikina muffinivuokiin tai muffinipellin syvennyksiin. Paperiset vuoat säilyttävät paremmin muotonsa, jos nostat ne ensin muffinipellille.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, tai kunnes muffinit saavat kauniin värin ja ovat tikulla testattaessa kypsiä. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Vatkaa voi kuorrutusta varten kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja sitruunanmehu edelleen vatkaten. Kääntele lopuksi joukkoon varovasti tuorejuusto mutta älä enää vatkaa. Levitä kuorrutus kuppikakkujen päälle ja ripottele päälle unikonsiemeniä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä