


Sitruunakuppikakut
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Unikonsiemenet antavat sitruunaisille kuppikakuille mukavaa puruvastusta ja graafista ilmettä. Nappaa resepti ja kokeile!
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
3 kpl
munaa (huoneenlämpöistä)
2 1/2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
100 g
voita (sulatettuna)
200 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1/2 dl
sitruunamehua
4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
unikonsiemeniä
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
luomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
1/4 tl
suolaa
Kuorrutus
50 g
voita (pehmeää)
4 dl
tomusokeria
2 rkl
sitruunamehua
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
2 rkl
unikonsiemeniä
Sitruunakuppikakut – ohje:
- Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula, ranskankerma ja sitruunamehu.
- Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne lastalla nostellen taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi mutta älä enää vatkaa.
- Jaa taikina muffinivuokiin tai muffinipellin syvennyksiin. Paperiset vuoat säilyttävät paremmin muotonsa, jos nostat ne ensin muffinipellille.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, tai kunnes muffinit saavat kauniin värin ja ovat tikulla testattaessa kypsiä. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista.
- Vatkaa voi kuorrutusta varten kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja sitruunanmehu edelleen vatkaten. Kääntele lopuksi joukkoon varovasti tuorejuusto mutta älä enää vatkaa. Levitä kuorrutus kuppikakkujen päälle ja ripottele päälle unikonsiemeniä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat