Sitruunaiset leivospalat
24 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
24 h Nämä Key Lime Pie -tyyliset leivospalat hurmaavat takuuvarmasti! Ihana, juustokakkumainen täyte saa kirpeyttä sitruunasta ja makeutta kondensoidusta maidosta. Valmista leivoslevy päivää ennen juhlia jääkaappiin, ja leikkaa leivoksiksi juhlapäivänä. Suosittelemme!
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.4.2013

Sitruunaiset leivospalat
Ainekset (60 kpl)
Pohja
- 200 gvoita
- 3 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 dlperunajauhoja
- 1 dlsokeria
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 kplmunaa
Täyte
- 4 kplkeltuaista
- 2 kplmunaa
- 794 gkondensoitua maitoa (794 g = 2 tlk)
- 2 tlsitruunankuoriraastetta
- 1/2 dlperunajauhoja
- 1 rklvaniljasokeria
- 1 dlsitruunamehua
Koristeluun
- 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
- 1 rkltomusokeria
- 1/2 dltuoretta minttua
Mittaa kylmä, paloiteltu voi ja kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Aja tasaiseksi leikkuuterällä. Lisää muna koneen käydessä. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipannuun (koko 30 x 35 cm) niin, että reunat nousevat ylös parin sentin korkeudelle. Pistele taikinaa haarukalla ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Vatkaa keltuaisten ja munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon loput ainekset.
Kaada täyte esipaistetun taikinapohjan päälle.
Jatka sitruunaisen piirakan paistamista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
Anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään, jolloin sitruunainen leivoslevy on helpompi leikata.
Paloittele levy pieniksi neliöiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.
Koristele sitruunaiset leivokspalat kermavaahtopursotuksin ja pienillä mintunlehdillä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.73