Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunaiset leivospalat

24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min

Nämä Key Lime Pie -tyyliset leivospalat hurmaavat takuuvarmasti! Ihana, juustokakkumainen täyte saa kirpeyttä sitruunasta ja makeutta kondensoidusta maidosta. Valmista leivoslevy päivää ennen juhlia jääkaappiin, ja leikkaa leivoksiksi juhlapäivänä. Suosittelemme!

24.4.2013
Reseptin ainekset
60 kpl
Pohja
200 g
voita
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 kpl
munaa
Täyte
4 kpl
keltuaista
2 kpl
munaa
794 g
kondensoitua maitoa (794 g = 2 tlk)
2 tl
sitruunankuoriraastetta
1/2 dl
perunajauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
1 dl
sitruunamehua
Koristeluun
2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
1 rkl
tomusokeria
1/2 dl
tuoretta minttua

Mittaa kylmä, paloiteltu voi ja kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Aja tasaiseksi leikkuuterällä. Lisää muna koneen käydessä. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipannuun (koko 30 x 35 cm) niin, että reunat nousevat ylös parin sentin korkeudelle. Pistele taikinaa haarukalla ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte. Vatkaa keltuaisten ja munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon loput ainekset.

Kaada täyte esipaistetun taikinapohjan päälle.

Jatka sitruunaisen piirakan paistamista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään, jolloin sitruunainen leivoslevy on helpompi leikata.

Paloittele levy pieniksi neliöiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.

Koristele sitruunaiset leivokspalat kermavaahtopursotuksin ja pienillä mintunlehdillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt