Sitruunaiset leivospalat

24 h 30 min
4.1
2

Sitruunaiset leivospalat

Nämä Key Lime Pie -tyyliset leivospalat hurmaavat takuuvarmasti! Ihana, juustokakkumainen täyte saa kirpeyttä sitruunasta ja makeutta kondensoidusta maidosta. Valmista leivoslevy päivää ennen juhlia jääkaappiin, ja leikkaa leivoksiksi juhlapäivänä. Suosittelemme!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

Pohja

  • 200 gvoita
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 4 kplkeltuaista
  • 2 kplmunaa
  • 794 gkondensoitua maitoa (794 g = 2 tlk)
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 dlsitruunamehua

Koristeluun

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 rkltomusokeria
  • 1/2 dltuoretta minttua

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Mittaa kylmä, paloiteltu voi ja kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Aja tasaiseksi leikkuuterällä. Lisää muna koneen käydessä. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipannuun (koko 30 x 35 cm) niin, että reunat nousevat ylös parin sentin korkeudelle. Pistele taikinaa haarukalla ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte. Vatkaa keltuaisten ja munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon loput ainekset.

Kaada täyte esipaistetun taikinapohjan päälle.

Jatka sitruunaisen piirakan paistamista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään, jolloin sitruunainen leivoslevy on helpompi leikata.

Paloittele levy pieniksi neliöiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.

Koristele sitruunaiset leivokspalat kermavaahtopursotuksin ja pienillä mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä