Ystävänpäivänä on aihetta juhlaan! Poimi parhaat ideat itse tehtyihin lahjoihin ja ihaniin herkkuihin
Ihmiset
Ystävänpäivänä on aihetta juhlaan! Poimi parhaat ideat itse tehtyihin lahjoihin ja ihaniin herkkuihin
Ystävänpäivää vietetään 14. helmikuuta. Ilahduta ystävää, puolisoa tai vaikka työkaveria iloisella ystävänpäiväyllätyksellä! Poimi ideat lahjoihin sekä ihaniin herkkuihin.
Julkaistu 29.1.2018
Meillä kotona

Ystävänpäivä on vuoden otollisin hetki muistaa läheisiä ja rakkaita. Pieni lahja, kukkakimppu tai yhteiset illanistujaiset herkkujen äärellä ilahduttavat varmasti!

Ystävänpäivälahjat tärkeimmille

Ystävänpäivänä muistetaan ystäviä ja muita rakkaita. Jo pelkkä kortti ilahduttaa taatusti, mutta myös kukat ovat varma valinta. Tähän aikaan vuodesta tarjolla on esimerkiksi ruusuja, tulppaaneja ja jaloleinikkejä. Nappaa 14 ideaa ystävänpäiväkukkiin!

Suloinen ystävänpäiväkortti lämmittää saajan sydäntä aina. Näppärillä ohjeillamme valmistuvat helpot, mutta kauniit kortit. Entä mietitkö sopivia lahjaideoita ystävälle, puolisolle tai muulle läheiselle? Kukapa ei ilahtuisi ajatuksella tehdyistä tuoksusaippuasta tai villasukista!

Tuoksusaippua on uniikki, mutta pitkäkestoinen lahja. Piristyykö läheisesi raikkaasta sitruunasta tai janoaako hän jo aamupesulla kahvin tuoksua? Lisää saippuaseokseen saajan lempituoksua ja lahja on taatusti mieleinen!

Vai tekisitkö ennemmin ihania kylpypommeja, jotka tekevät kylpyhetkestä todellisen nautinnon? Tuoksuvat laventelipommit sopivat käsien, jalkojen ja koko vartalon hoitoon.

Ystävän tai rakkaan kanssa vietetyt lomakuvat ja muut tähtihetket ansaitsevat tulla ikuistetuiksi seinälle. Valokuvakopiot saa siirrettyä lankun pintaan sienen ja kalustelakan avulla. Valmiit taulut ovat varmasti vaivan arvoisia.

Muistatko kouluaikojen solmimalla tehdyt ystävärannekkeet? Värikkäät rannenauhat ajavat saman asian, mutta ne valmistuvat virkkaamalla jämälangoista.

Itse neulotut lahjat ilahduttavat taatusti! Villapaita sydänkuviolla lämmittää paitsi ajatuksellaan, myös paksuudellaan. Talven kauneimmat lapaset koristellaan palmikoilla. Lapasten juju on intialaisessa peukalossa, joka tekee lapasesta hyvin istuvan. Palelevat varpaat lämpenevät näissä Niina Laitisen suunnittelemissa upeissa kirjoneulesukissa, jotka ovat saaneet inspiraationsa luonnosta.

Muhkea jättineulepipo yhdistää kaksi trendiä: jättineulepeiton ja chunky beanien. Pehmeän pipon ehtii neuloa vaikka ystävänpäivää edeltävänä iltana, sillä se valmistuu tunnissa. Toinen käden käänteessä valmistuva asuste on käsivarsineulottu huivi. Tekniikka kannattaa kokeilla, vaikkei olisi kokenut neuloja. Videoltamme saat selkeät ohjeet!

Ystävänpäivän ihanat herkut

Kaikkihan sen tietävät: tie puolison, ystävän tai läheisen sydämeen käy vatsan kautta. Juuri tästä syystä ystävänpäivä on mitä mainioin syy herkutteluun. Lahjojen sijasta läheisiä voi muistaa myös kutsumalla kaikki saman pöydän ääreen juhlistamaan ystävyyttä ja nautiskelemaan.

Ystävänpäivän kahvipöydän kattaukseen kuuluu sekä suolaisia että makeita herkkuja. Pikkuiset, sydämelliset parsapiiraat sopivat hyvin naposteltaviksi. Jos herkkujen ääreen on saapumassa isompi porukka, aseta tarjolle mehevä kinkkupiirakka. Suolaisten piirakoiden klassikko saa tässä reseptissä makunsa cheddarista ja salviasta. Ystävänpäivän kunniaksi kinkkupiirakka leivotaan tietenkin sydämen muotoon.

Ystävänpäivään sopivat parhaiten vaaleanpunaiset ja sydämenmuotoiset leipomukset. Jos haluat panostaa, leivo kahvipöytään pinkki prinsessakakku, röyhelökakku, tahmean kostea punajuurisuklaakakku tai trendikäs drip cake. Kreemillä täytetyt minimarengit, täytetyt kuppikakut ja pikkutiramisut viimeistelevät herkkuhetken.

Leipomalla voi muistaa suurempaakin porukkaa. Pellillisestä makeaa saa pilkottua sopivan kokoisia paloja pieneen tai vähän suurempaankin herkutteluun. Ystävänpäiväleivokset ovat kiva yllätys vaikkapa työkavereille. Myös sydämelliset ystävänpäiväkeksit ovat erinomainen lahjaidea. Leivo herkkuja kokonainen pellillinen, kääräise sellofaaniin ja nauti antamisen ilosta.

Jos vierastat kahvikestejä, ystävänpäivää voi juhlia muillakin tavoin. Esimerkiksi runsas aamiainen tai brunssi on yksi parhaista tavoista aloittaa ystävänpäivä. Aseta tarjolle croissanteja, ruokaisia salaatteja sekä pientä makeaa. Mikäli yhteisen hetken järjestäminen heti aamutuimaan on haastavaa, voi pöydän laittaa koreaksi myös illalliselle. Kaveriporukan kesken järjestettävät sushitalkoot ovat kiva tapa viettää aikaa ja herkutella. Ystävänpäivän kunniaksi sushitkin rullaillaan sydämen muotoon.

Kommentoi »