Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kinkkupiirakka cheddarjuustolla ja salvialla

1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min

Klassinen kinkkupiirakan täyte saa makua cheddarista ja salviasta. Koristele kinkkupiirakka trendikkäillä palmikoilla. 

30.3.2017
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
4 dl
vehnäjauhoja
1 1/4 dl
perunahiutaleita
1 tl
suolaa
3/4 tl
leivinjauhetta
125 g
voita (sulatettuna)
2 dl
vettä
Täyte
200 g
cheddarjuustoa
200 g
palvikinkkua
1/2
purjoa
2 rkl
oliiviöljyä
1 1/2 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja (silputtuna)
3
munaa
300 g
ranskankermaa
1 dl
tuoreita yrttejä (hienonnettua ruohosipulia, salviaa ja/tai timjamia)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Voitelu
1 kpl
munaa
Pinnalle
2 rkl
tuoretta salviaa (lehtiä)

Kinkkupiirakka cheddar- ja salviatäytteellä – ohje:

  1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja lopuksi vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta se puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
  2. Voitele uunivuoka (noin 32 cm x 28 cm). Erota taikinasta kolmannes koristeita varten. Kauli loppu taikina ohueksi, vajaan puolen sentin levyksi ja nosta vuokaan.
  3. Raasta juusto ja kuutioi kinkku. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuullota purjo pannulla öljyssä. Yhdistä täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Asettele pinnalle salvian lehtiä.
  4. Saksi taikinan reunaan viiltoja noin sentin välein. Käännä joka toinen sakara sisään päin. Pyörittele loppu taikina ohuiksi naruiksi ja letitä ne. Koristele piirakka leteillä. Voitele reunus munalla.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 45 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, peitä se foliolla.

Vinkki!

Katso myös nämä suosituimmat kinkkupiirakkareseptimme: perinteinen kinkkupiirakka ja pellillinen kinkkupiirakkaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt