


Kinkkupiirakka cheddarjuustolla ja salvialla
1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min
Klassinen kinkkupiirakan täyte saa makua cheddarista ja salviasta. Koristele kinkkupiirakka trendikkäillä palmikoilla.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
4 dl
vehnäjauhoja
1 1/4 dl
perunahiutaleita
1 tl
suolaa
3/4 tl
leivinjauhetta
125 g
voita (sulatettuna)
2 dl
vettä
Täyte
200 g
cheddarjuustoa
200 g
palvikinkkua
1/2
purjoa
2 rkl
oliiviöljyä
1 1/2 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja (silputtuna)
3
munaa
300 g
ranskankermaa
1 dl
tuoreita yrttejä (hienonnettua ruohosipulia, salviaa ja/tai timjamia)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Voitelu
1 kpl
munaa
Pinnalle
2 rkl
tuoretta salviaa (lehtiä)
Kinkkupiirakka cheddar- ja salviatäytteellä – ohje:
- Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja lopuksi vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta se puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
- Voitele uunivuoka (noin 32 cm x 28 cm). Erota taikinasta kolmannes koristeita varten. Kauli loppu taikina ohueksi, vajaan puolen sentin levyksi ja nosta vuokaan.
- Raasta juusto ja kuutioi kinkku. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuullota purjo pannulla öljyssä. Yhdistä täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Asettele pinnalle salvian lehtiä.
- Saksi taikinan reunaan viiltoja noin sentin välein. Käännä joka toinen sakara sisään päin. Pyörittele loppu taikina ohuiksi naruiksi ja letitä ne. Koristele piirakka leteillä. Voitele reunus munalla.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 45 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, peitä se foliolla.
Vinkki!
Katso myös nämä suosituimmat kinkkupiirakkareseptimme: perinteinen kinkkupiirakka ja pellillinen kinkkupiirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat