4,1(8)
Kinkkupiirakka cheddarjuustolla ja salvialla
1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min
Klassinen kinkkupiirakan täyte saa makua cheddarista ja salviasta. Koristele kinkkupiirakka trendikkäillä palmikoilla. 
30.3.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
4 dlvehnäjauhoja
1 1/4 dlperunahiutaleita
1 tlsuolaa
3/4 tlleivinjauhetta
125 gvoita (sulatettuna)
2 dlvettä
Täyte
200 gcheddarjuustoa
200 gpalvikinkkua
1/2 purjoa
2 rkloliiviöljyä
1 1/2 dlaurinkokuivattuja tomaatteja (silputtuna)
3 munaa
300 granskankermaa
1 dltuoreita yrttejä (hienonnettua ruohosipulia, salviaa ja/tai timjamia)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Voitelu
1 kplmunaa
Pinnalle
2 rkltuoretta salviaa (lehtiä)

Kinkkupiirakka cheddar- ja salviatäytteellä – ohje:

  1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja lopuksi vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta se puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
  2. Voitele uunivuoka (noin 32 cm x 28 cm). Erota taikinasta kolmannes koristeita varten. Kauli loppu taikina ohueksi, vajaan puolen sentin levyksi ja nosta vuokaan.
  3. Raasta juusto ja kuutioi kinkku. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuullota purjo pannulla öljyssä. Yhdistä täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Asettele pinnalle salvian lehtiä.
  4. Saksi taikinan reunaan viiltoja noin sentin välein. Käännä joka toinen sakara sisään päin. Pyörittele loppu taikina ohuiksi naruiksi ja letitä ne. Koristele piirakka leteillä. Voitele reunus munalla.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 45 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, peitä se foliolla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen kinkkupiirakan resepti!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.