Kinkkupiirakka cheddarjuustolla ja salvialla
1 h 30 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
45 minKlassinen kinkkupiirakan täyte saa makua cheddarista ja salviasta. Koristele kinkkupiirakka trendikkäillä palmikoilla.
4.1
Kuvat
Julkaistu 30.3.2017

Kinkkupiirakka cheddarjuustolla ja salvialla
Reseptin ainekset (10 annosta)
Pohja
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 1/4 dlperunahiutaleita
- 1 tlsuolaa
- 3/4 tlleivinjauhetta
- 125 gvoita (sulatettuna)
- 2 dlvettä
Täyte
- 200 gcheddarjuustoa
- 200 gpalvikinkkua
- 1/2 purjoa
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 1/2 dlaurinkokuivattuja tomaatteja (silputtuna)
- 3 munaa
- 300 granskankermaa
- 1 dltuoreita yrttejä (hienonnettua ruohosipulia, salviaa ja/tai timjamia)
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Voitelu
- 1 kplmunaa
Pinnalle
- 2 rkltuoretta salviaa (lehtiä)
Kinkkupiirakka cheddar- ja salviatäytteellä – ohje:
- Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja lopuksi vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta se puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
- Voitele uunivuoka (noin 32 cm x 28 cm). Erota taikinasta kolmannes koristeita varten. Kauli loppu taikina ohueksi, vajaan puolen sentin levyksi ja nosta vuokaan.
- Raasta juusto ja kuutioi kinkku. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuullota purjo pannulla öljyssä. Yhdistä täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Asettele pinnalle salvian lehtiä.
- Saksi taikinan reunaan viiltoja noin sentin välein. Käännä joka toinen sakara sisään päin. Pyörittele loppu taikina ohuiksi naruiksi ja letitä ne. Koristele piirakka leteillä. Voitele reunus munalla.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 45 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, peitä se foliolla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen kinkkupiirakan resepti!