Ystävänpäiväkukat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa – 14 suloista ideaa kimppuihin ja ruukkukasveihin
Piha ja puutarha
Ystävänpäiväkukat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa – 14 suloista ideaa kimppuihin ja ruukkukasveihin
Ystävänpäiväkukat piristävät läheisiä ja rakkaita. Valitsetko klassisia ruusuja, iloisia tulppaaneja vai pitkään kukoistavan ruukkukasvin? Vaihtoehtoja on yhtä paljon kuin ystäviäkin!
10.2.2017
 |
Meillä kotona

Ruusuja rakkaimmillesi

Ruusu viestii rakkaudesta, joten ruusukimppu on varma valinta ystävänpäiväkukaksi. Värivalikoimaa on tarjolla runsaasti, vaaleanpunainen huokuu romanttisia ja lempeitä ajatuksia.

Kevään tuntua

Tulppaanikimppu saa ystävän taatusti hymyilemään. Valitse elämäniloa helmeilevä monivärinen kimppu tai ystävän lempiväriä toistava yksivärinen puketti.

Leikkojen kestosuosikki

Jaloleinikkikimppu tuo ystävänpäivään tuulahduksen herkkyyttä ja eleganssia. Ohuet ja herkät terälehdet muodostavat muhkeita puolipalloja, jotka auetessaan vain suurenevat.

Pitkään kestävää iloa

Somat helmililjat ilahduttavat ystävää monen vuoden ajan, sillä ruukussa olevan kasvin voi istuttaa puutarhaan keväällä. Kaunis istutuskuppi kruunaa lahjan.

Yksin ja yhdessä

Kuva: Minna Mercke Schmidt

Lemmikit ilmestyvät kauppoihin kevään kynnyksellä. Taivaansiniset kukat symboloivat uskollisuutta. Tarjoaa ystävälle kevään riemua lemmikin, kaunokaisen ja esikon muodossa.

Energisoivia värejä

 

Anna ystävälle korillinen pieniä aurinkoja – gerberoja. Punaiset kukat viestivät rakkautta, energiaa ja elämäniloa. Eli juuri niitä tunteita, joita ystävänpäivänä halutaan vaalia.

Pieni on kaunista

Kuva: Minna Mercke Schmidt.

Lemmikkien herkät pikkukukat ovat suloisen romanttisia ja täydellisiä ystävänpäiväkukkia. Niiden englanninkielinen nimi ”forget me not” kertoo olennaisen: älä unohda minua.

Klassikko toimii aina

Ruukkuruusu kukkii sisällä pitkään, kun valitset yksilön, jossa on vain muutama avautunut kukka ja paljon nuppuja. Kaunis suojaruukku täydentää lahjan sydänystävälle.

Helppohoitoinen kukkija

Tulilatvan kerrannaiset pikkukukat ihastuttavat. Se on kestävä, helppohoitoinen ja pitkään kukoistava ystävänpäiväkukka, joka kertoo kiihkeistä tunteista.

Luonnollista kauneutta

Kuva: Minna Mercke Schmidt.

Lemmikit sopivat luonnonläheiseen kimppuun, jossa niiden pikkuruiset, röyhelömäiset kukinnot tuovat ilakoivaa keveyttä asetelmaan.

Yksinkertaisen ystävälle

Sydämen muotoiseen tukeen kasvatettu ja kiinnitetty muratti hopeanhohtoisessa ruukussa piristää ystävän kukkaikkunaa vuosia.

Kukoistava kokoelma

Värikäs ilotulitus ystävälle! Sen tarjoaa kokoelma ihania, ruukuissa kasvavia jaloleinikkejä, joiden pirskahtelevat sävyt virkistävät.

Ruukullinen eksotiikkaa

Hienostunut kiinanruusu on kukkiessaan tenhoavan kaunis. Vaaleanpunainen on ystävänpäivän hallitseva väri, mutta kasvista on useita näyttäviä värimuunnoksia.

Maailma suosituin – eikä suotta

Paavalinkukka eli saintpaulia on maailman suosituin ruukkukasvi. Ystävänpäivän kukkalahjana oivallinen, sillä kasvi viestii uskollisuudesta. Värivalikoima on laaja.

1 kommentti