Sitruunaiset kuppikakut hempeällä kuorrutuksella

1 h 40 min
0
4

Sitruunaiset kuppikakut hempeällä kuorrutuksella

Nämä suloisen sitruunaiset kuppikakut kätkevät sisäänsä vanilja-tuorejuustotäytteen.
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Sitruunakuppikakut

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • ripaus kplsuolaa
  • 1 kplkananmuna
  • 1/2 dlmaitoa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlsitruunan raastettua kuorta
  • 1 dlrypsiöljyä

Vaniljakreemi

  • 100 gvoita
  • 1 dltomusokeria
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlmaitoa

Tuorejuustotäyte

  • 100 gtuorejuustoa
  • 1/4 dltomusokeria

Kuorrute

  • 250 gsokerimassaa
  • elintarvikevärejä

Koristelu

  • Sokerimassakukkia
  • valkoisia nonparelleja
  • valmista sokerikuorrutetta ((tuubista))

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Riko toiseen kulhoon kananmuna ja lisää sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu, maito ja öljy. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi. Jaa taikina kymmeneen Amerikan muffinivuokaan uunipellille ja paista kuppikakkuja uunin keskitasolla noin 17 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa. Nosta kuppikakut ritilälle jäähtymään.

Valmista vaniljakreemi: Vatkaa voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja maito kuohkeaksi vaahdoksi. Jos vaahto tuntuu jäykältä, voit lämmittää sitä varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan.

Valmista tuorejuustotäyte: Sekoita kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri. Kääntele 1/4 vaniljakreemistä tuorejuustoseoksen joukkoon.

Koverra jäähtyneisiin kuppikakkuihin pikkulusikalla kolot ja täytä kolo tuorejuustotäytteellä. Jäähdytä kuppikakkuja hetki jääkaapissa. Levitä ohut kerros vaniljakreemiä kuppikakkujen pinnalle. 

Värjää halutessasi sokerimassaa elintarvikeväreillä ja kauli massa ohueksi levyksi. Ota kuppikakkujen kokoisella lasilla pyöreitä kuvioita sokerimassasta ja nosta kuorrute kuppikakkujen päälle. 

Valmista sokerimassasta muotilla kukkia ja kiinnitä nonparelleja kukkien keskustoihin valmiilla sokerikuorrutteella. Anna kuivua yön yli. Kiinnitä sokerimassakukat kuppikakkuihin sokerikuorrutteella.

Vinkki!

Jos paistat kuppikakut Amerikan muffinivuoassa, niin et tarvitse metallista muffinipeltiä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä