Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunaiset kuppikakut hempeällä kuorrutuksella

1 h 40 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 40 min

Sitruunaiset kuppikakut kätkevät sisäänsä vanilja-tuorejuustotäytteen. Näyttävät sitruunakuppikakut sopivat hyvin juhlien tarjottavaksi.

5.1.2015
Reseptin ainekset
10 kpl
Sitruunakuppikakut
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
ruokasoodaa
1/2 tl
vaniljasokeria
ripaus
suolaa
1 kpl
kananmuna
1/2 dl
maitoa
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunan raastettua kuorta
1 dl
rypsiöljyä
Vaniljakreemi
100 g
voita
1 dl
tomusokeria
1/2 tl
vaniljasokeria
2 tl
maitoa
Tuorejuustotäyte
100 g
tuorejuustoa
1/4 dl
tomusokeria
Kuorrute
250 g
sokerimassaa
elintarvikevärejä
Koristelu
sokerimassakukkia
valkoisia nonparelleja
valmista sokerikuorrutetta (tuubista)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Riko toiseen kulhoon kananmuna ja lisää sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu, maito ja öljy. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi. Jaa taikina kymmeneen Amerikan muffinivuokaan uunipellille ja paista kuppikakkuja uunin keskitasolla noin 17 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa. Nosta kuppikakut ritilälle jäähtymään.

Valmista vaniljakreemi: Vatkaa voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja maito kuohkeaksi vaahdoksi. Jos vaahto tuntuu jäykältä, voit lämmittää sitä varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan.

Valmista tuorejuustotäyte: Sekoita kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri. Kääntele 1/4 vaniljakreemistä tuorejuustoseoksen joukkoon.

Koverra jäähtyneisiin kuppikakkuihin pikkulusikalla kolot ja täytä kolo tuorejuustotäytteellä. Jäähdytä kuppikakkuja hetki jääkaapissa. Levitä ohut kerros vaniljakreemiä kuppikakkujen pinnalle. 

Värjää halutessasi sokerimassaa elintarvikeväreillä ja kauli massa ohueksi levyksi. Ota kuppikakkujen kokoisella lasilla pyöreitä kuvioita sokerimassasta ja nosta kuorrute kuppikakkujen päälle. 

Valmista sokerimassasta muotilla kukkia ja kiinnitä nonparelleja kukkien keskustoihin valmiilla sokerikuorrutteella. Anna kuivua yön yli. Kiinnitä sokerimassakukat kuppikakkuihin sokerikuorrutteella.

Jos paistat kuppikakut Amerikan muffinivuoassa, niin et tarvitse metallista muffinipeltiä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt