Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tahmean kostea punajuurisuklaakakku

1 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 45 min

Tahmean kostea punajuurisuklaakakku saa ylleen appelsiinihunnun ja pinkin kuorrutuksen. Syksyn muhkein kakku säilyy syötävänä muutaman vuorokauden – jos sitä ylipäänsä jää.

3.11.2017
Reseptin ainekset
12–14 palaa
2
keskikokoista punajuurta (keitettynä ja soseutettuna)
200 g
tummaa suklaata (min. 60 %)
½ dl
kookosöljyä (sulatettuna)
3
kananmunaa
2 ½ dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
½ tl
suolaa
2 tl
leivinjauhetta
½ dl
appelsiinimehua
vuokaan voita ja mantelilastuja
Kuorrutus
1 dl
kermaa
100 g
appelsiinituorejuustoa
1 rkl
appelsiinin mehua
½ dl
tomusokeria
½ tl
vaniljasokeria
3–4 rkl
keitetyn punajuuren mehua

Keitä punajuuret, jäähdytä ja soseuta. Sulata erikseen sekä suklaa että kookosöljy mikrossa. Jätä molemmat jäähtymään.

Vaahdota kulhossa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja sekoita varovasti vaahtoon. Lisää sulatettu suklaa, öljy ja punajuurisose. Mittaa lopuksi joukkoon appelsiinimehu.

ingota leivinpaperi 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle, voitele reunat voilla ja jauhota mantelilastuilla. Kaada taikina vuokaan ja silota pinta. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 min. Kakku saa jäädä keskeltä tahmaiseksi. Jäähdytä vartti ja poista vuoan reunat.

4. Vatkaa kerma kulhossa vaahdoksi. Notkista juusto mehulla, mausta sokereilla ja sekoita kermavaahdon kanssa. Värjää se punajuurimehullahennon punaiseksi. Levitä vaahtokakun päälle ja koristele kukilla ja marjoilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt