Kotivinkki

Tahmean kostea punajuurisuklaakakku

1 h 25 min
4.2
0

Tahmean kostea punajuurisuklaakakku saa ylleen appelsiinihunnun ja pinkin kuorrutuksen. Syksyn muhkein kakku säilyy syötävänä muutaman vuorokauden – jos sitä ylipäänsä jää.
Tulosta
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen

Ainekset (12–14 palaa)

  • 2keskikokoista punajuurta (keitettynä ja soseutettuna)
  • 200 gtummaa suklaata (min. 60 %)
  • ½ dlkookosöljyä (sulatettuna)
  • 3kananmunaa
  • 2 ½ dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dlkaakaojauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ dl appelsiinimehua
  • vuokaan voita ja mantelilastuja

Kuorrutus

  • 1 dlkermaa
  • 100 gappelsiinituorejuustoa
  • 1 rklappelsiinin mehua
  • ½ dltomusokeria
  • ½ tlvaniljasokeria
  • 3–4 rklkeitetyn punajuuren mehua

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

Keitä punajuuret, jäähdytä ja soseuta. Sulata erikseen sekä suklaa että kookosöljy mikrossa. Jätä molemmat jäähtymään.

Vaahdota kulhossa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja sekoita varovasti vaahtoon. Lisää sulatettu suklaa, öljy ja punajuurisose. Mittaa lopuksi joukkoon appelsiinimehu.

ingota leivinpaperi 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle, voitele reunat voilla ja jauhota mantelilastuilla. Kaada taikina vuokaan ja silota pinta. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 min. Kakku saa jäädä keskeltä tahmaiseksi. Jäähdytä vartti ja poista vuoan reunat.

4. Vatkaa kerma kulhossa vaahdoksi. Notkista juusto mehulla, mausta sokereilla ja sekoita kermavaahdon kanssa. Värjää se punajuurimehullahennon punaiseksi. Levitä vaahtokakun päälle ja koristele kukilla ja marjoilla.

MITÄ PIDIT?
4.2