Tahmean kostea punajuurisuklaakakku

1 h 25 min
4
0

Tahmean kostea punajuurisuklaakakku

Tahmean kostea punajuurisuklaakakku saa ylleen appelsiinihunnun ja pinkin kuorrutuksen. Syksyn muhkein kakku säilyy syötävänä muutaman vuorokauden – jos sitä ylipäänsä jää.
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12–14 palaa)

  • 2keskikokoista punajuurta (keitettynä ja soseutettuna)
  • 200 gtummaa suklaata (min. 60 %)
  • ½ dlkookosöljyä (sulatettuna)
  • 3kananmunaa
  • 2 ½ dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dlkaakaojauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ dl appelsiinimehua
  • vuokaan voita ja mantelilastuja

Kuorrutus

  • 1 dlkermaa
  • 100 gappelsiinituorejuustoa
  • 1 rklappelsiinin mehua
  • ½ dltomusokeria
  • ½ tlvaniljasokeria
  • 3–4 rkl keitetyn punajuuren mehua

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

1. Keitä punajuuret, jäähdytä ja soseuta. Sulata erikseen sekä suklaa että kookosöljy mikrossa. Jätä molemmat jäähtymään.

2. Vaahdota kulhossa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja sekoita varovasti vaahtoon. Lisää sulatettu suklaa, öljy ja punajuurisose. Mittaa lopuksi joukkoon appelsiinimehu.

3. Pingota leivinpaperi 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle, voitele reunat voilla ja jauhota mantelilastuilla. Kaada taikina vuokaan ja silota pinta. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 min. Kakku saa jäädä keskeltä tahmaiseksi. Jäähdytä vartti ja poista vuoan reunat.

4. Vatkaa kerma kulhossa vaahdoksi. Notkista juusto mehulla, mausta sokereilla ja sekoita kermavaahdon kanssa. Värjää se punajuurimehullahennon punaiseksi. Levitä vaahtokakun päälle ja koristele kukilla ja marjoilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä