Kotivinkki

Tahmean kostea punajuurisuklaakakku

1 h 25 min
4.2
0

Tahmean kostea punajuurisuklaakakku saa ylleen appelsiinihunnun ja pinkin kuorrutuksen. Syksyn muhkein kakku säilyy syötävänä muutaman vuorokauden – jos sitä ylipäänsä jää.
Tulosta
Kuvat Arto Vuohelainen

Ainekset (12–14 palaa)

  • 2keskikokoista punajuurta (keitettynä ja soseutettuna)
  • 200 gtummaa suklaata (min. 60 %)
  • ½ dlkookosöljyä (sulatettuna)
  • 3kananmunaa
  • 2 ½ dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dlkaakaojauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ dl appelsiinimehua
  • vuokaan voita ja mantelilastuja

Kuorrutus

  • 1 dlkermaa
  • 100 gappelsiinituorejuustoa
  • 1 rklappelsiinin mehua
  • ½ dltomusokeria
  • ½ tlvaniljasokeria
  • 3–4 rklkeitetyn punajuuren mehua

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min
MITÄ PIDIT?
4.2