4,5(8)
Pinkki prinsessakakku
3 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 2 h
Herkän pinkki prinsessakakku on hurmaava oodi makeudelle ja hempeydelle! Klassinen prinsessakakku raikastuu, kun vadelmahillo maustetaan ruusunmarjalla.
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohja
4 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlperunajauhoja
1 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Kostutus
2 dlkevytmaitoa (sokeroitua)
Täyte
3 dlkevytmaitoa
1 kplmunaa
1 rklsokeria
1 1/2 rklperunajauhoja
1 rklvaniljasokeria
1 tlelintarvikeväriä (punaista pastaväriä)
3 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
200 gvadelmamarmeladia
100 gruusunmarjasosetta
Koristelu
400 gmarsipaania (vaalenapunaista)
Lisäksi
tomusokeria ja sokerimassasta muotoiltuja kukkia koristeluun

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (vetoisuus noin 2 l). Paista 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

Mittaa kattilaan maito, muna, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. Lisää vaniljasokeri ja jäähdytä. Värjää kiisseli pastavärillä vaaleanpunaiseksi. 

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto jäähtyneen vaniljakiisselin joukkoon.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta se sokeroidulla maidolla. Yhdistä vadelmahillo ja ruusunmarjasose. Levitä pohjalle puolet hilloseoksesta ja päälle vajaa kolmasosa vaniljatäytteestä. Kokoa seuraavat kerrokset samoin ja levitä loput vaniljatäytteestä kakun pintaan siten, että kakku jää keskeltä korkeammaksi.

Kauli marsipaani tomusokeroidulla pöydällä pyöreäksi ohueksi levyksi. Kietaise levy kaulimen ympärille ja nosta kakun päälle. Tasoita reunat veitsellä.

Koristele kakku tomusokerilla ja sokerikukilla. Tarjoa jääkaappikylmänä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.