Maku

Pinkki prinsessakakku

3 h
5
0

Pinkki prinsessakakku

Herkän pinkki prinsessakakku on hurmaava oodi makeudelle ja hempeydelle! Klassinen prinsessakakku raikastuu, kun vadelmahillo maustetaan ruusunmarjalla.
Teksti Marianne Isotalus, Emilia Kolari
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • 2 dlkevytmaitoa (sokeroitua)

Täyte

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 1/2 rklperunajauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 tlelintarvikeväriä (punaista pastaväriä)
  • 3 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 200 gvadelmamarmeladia
  • 100 gruusunmarjasosetta

Koristelu

  • 400 gmarsipaania (vaalenapunaista)

Lisäksi

  • tomusokeria ja sokerimassasta muotoiltuja kukkia koristeluun

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (vetoisuus noin 2 l). Paista 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

Mittaa kattilaan maito, muna, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. Lisää vaniljasokeri ja jäähdytä. Värjää kiisseli pastavärillä vaaleanpunaiseksi. 

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto jäähtyneen vaniljakiisselin joukkoon.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta se sokeroidulla maidolla. Yhdistä vadelmahillo ja ruusunmarjasose. Levitä pohjalle puolet hilloseoksesta ja päälle vajaa kolmasosa vaniljatäytteestä. Kokoa seuraavat kerrokset samoin ja levitä loput vaniljatäytteestä kakun pintaan siten, että kakku jää keskeltä korkeammaksi.

Kauli marsipaani tomusokeroidulla pöydällä pyöreäksi ohueksi levyksi. Kietaise levy kaulimen ympärille ja nosta kakun päälle. Tasoita reunat veitsellä.

Koristele kakku tomusokerilla ja sokerikukilla. Tarjoa jääkaappikylmänä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä