


Tässä kakussa on kaikki! Drip cake -valkosuklaakakku upealla liukuvärjäyksellä
7 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 20 min
Passiivinen 6 h 0 min
Tämä valkosuklaakakku on taatusti kemujen keskipiste! Drip cake täytetään valkosuklaavaahdolla, vadelmilla ja sitruunatahnalla. Kakku maistuu juuri niin hyvältä kuin näyttääkin.
Reseptin ainekset
noin 15 hengelle
Valkosuklaakakun pohja
5
munaa
150 g
valkosuklaata
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
200 g
voita tai margariinia
2 dl
sokeria
Valkosuklaatäyte
4 dl
vispikermaa
200 g
valkosuklaata
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
400 g
suomalaisia vadelmia
2 dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
Kostutus
2 dl
seljankukkamehua
Sokerikreemi
150 g
huoneenlämpöistä voita
1 tl
vaniljasokeria
4 dl
tomusokeria
2 rkl
maitoa
punaista geeliväriä
Suklaakuorrute
100 g
tummaa suklaata
1 rkl
rypsiöljyä
Koristeeksi
marenkeja, marjoja
viipale pitahaya-hedelmää
syötäviä kukkia
Drip cake – ohje:
- Ota drip caken pohjan ainekset huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen irtoreunavuoka. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperin pala. Korppujauhota vuoan reunat.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W) 30 sekunnin välein sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, sitruunankuori, leivinjauhe ja suola.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi, vatkaimia ei tarvitse pestä välissä. Vatkaa voi-sokerivaahdon joukkoon ensin yksitellen keltuaiset, sitten suklaasula parissa erässä ja kuivat aineet parissa erässä. Lisää lopuksi valkuaisvaahto kevyesti vatkaten.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti. Jos kakun pinta tummuu, suojaa pinta foliolla.
- Jäähdytä pohja ja leikkaa neljään osaan.
- Valmista valkosuklaatäyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon suklaasula. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos.
- Aseta irtopohjavuoan reunus tarjoilualustalle ja kokoa kakku renkaan sisään. Kostuta pohja seljankukkamehulla ja levitä päälle sitruunatahnaa, sitten tuorejuustotäytettä. Painele täytteen päälle vadelmia ja levitä päälle vielä lusikallinen täytettä. Älä aseta vadelmia ihan reunan viereen, etteivät ne kuulla läpi, kun kakku kuorrutetaan. Täytä loput kerrokset samoin. Muista kostuttaa myös viimeinen kakkulevy. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli. Irrota valkosuklaakakku vuoasta lastan avulla ja tasoita reunat.
- Valmista sokerikreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella ja mausta se vaniljasokerilla. Lisää joukkoon tomusokeria 1 dl kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon maito. Jaa kreemi kolmeen osaan. Jätä yksi valkoiseksi ja värjää kaksi muuta punaiseksi ja vaaleanpunaiseksi sekoittamalla joukkoon punaista geeliväriä tippa kerrallaan, kunnes sävy on halutun värinen. Levitä valkoinen kreemi lastalla ensin kakun päällisosaan ja yläreunaan, seuraavaksi keskelle vaaleamman punainen ja viimeiseksi alas punaisin. Lämmitä lastaa tarvittaessa, jotta kreemi levittyy tasaisesti. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
- 10Valmista suklaakuorrute. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon rypsiöljy. Sekoittele hetki, jotta seos hieman jäähtyy. Kaada suklaakastike kakun keskelle, levitä kohti reunoja ja anna sen valua hieman yli. Koristele valmis drip cake marengeilla, kukilla ja marjoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat