Pikkutiramisut

4 h 20 min
5
1

Pikkutiramisut

Lukijamme Otto kehitteli ystävänpäiväksi ihanat pikkutiramisut, jotka yhdistävät jälkkärin ja leivoksen. Koristele pikkutiramisut suloisiksi kaakaojauhesydämillä!
Teksti Otto Leskinen, Emilia Kolari
Kuvat Pia Inberg
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 4 kplliivatelehteä
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlkuohukermaa (tai vispikermaa)
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 rklkahvijuomaa (kylmää)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklvettä

Kerroksiin

  • 24 kplkeksejä
  • 1 dlkahvijuomaa (kylmää)
  • 2 rklkaakaojauhetta

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Aloita pikkutiramisujen valmistus upottamalla liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.

Vaahdota kerma melko napakaksi.

Sekoita toisessa kulhossa mascarpone, sokeri, sitruunankuoriraaste, vaniljasokeri, keltuaiset ja kahvi. Lisää kermavaahto. Kuumenna sitruunamehu ja vesi kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja liuota joukkoon liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa ja puhtailla vatkaimilla. Kääntele vaahto varovasti täytteeseen.

Vetäise muffinipellin päälle reilu pala kelmua ja painele se vuokiin. Voit myös käyttää annoskokoisia silikonisia muffinivuokia, jolloin kelmua ei tarvita.

Annostele vuokien pohjalle lusikallinen täytettä. Siivilöi päälle kaakaojauhetta. Dippaa keksi kerrallaan kahviin ja asettele täytteen päälle.

Jaa loppu täyte vuokiin, siivilöi päälle kaakaojauhetta ja lisää pinnalle kahviin dipattu keksi. Anna tiramisujen hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.

Kumoa pikkutiramisut tarjoilulautasille ja siivilöi päälle kaakaojauhetta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä