


Pikkutiramisut – ystävänpäivän jälkiruoka, joka hurmaa herkkusuut
4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min
Ystävänpäivän jälkiruokana ihastuttavat suloiset pikkutiramisut. Lukijamme Otto kehitteli reseptin, joka yhdistää jäkkärin ja leivoksen täydelliseksi suupalaksi. Teemaan sopivasti pikkutiramisut koristellaan kaakaosydämillä!
Reseptin ainekset
12 annosta
Pikkutiramisut
4 kpl
liivatelehteä
2 kpl
munaa
1 1/2 dl
kuohukermaa (tai vispikermaa)
250 g
mascarponejuustoa
1 dl
sokeria
1 tl
sitruunankuoriraastetta
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
kahvijuomaa (kylmää)
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
vettä
Kerroksiin
24 kpl
keksejä
1 dl
kahvijuomaa (kylmää)
2 rkl
kaakaojauhetta
Ystävänpäivän jälkiruoka – ohje:
- Aloita pikkutiramisujen valmistus upottamalla liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota kerma melko napakaksi.
- Sekoita toisessa kulhossa mascarpone, sokeri, sitruunankuoriraaste, vaniljasokeri, keltuaiset ja kahvi. Lisää kermavaahto. Kuumenna sitruunamehu ja vesi kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja liuota joukkoon liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa ja puhtailla vatkaimilla. Kääntele vaahto varovasti täytteeseen.
- Vetäise muffinipellin päälle reilu pala kelmua ja painele se vuokiin. Voit myös käyttää annoskokoisia silikonisia muffinivuokia, jolloin kelmua ei tarvita.
- Annostele vuokien pohjalle lusikallinen täytettä. Siivilöi päälle kaakaojauhetta. Dippaa keksi kerrallaan kahviin ja asettele täytteen päälle.
- Jaa loppu täyte vuokiin, siivilöi päälle kaakaojauhetta ja lisää pinnalle kahviin dipattu keksi. Anna tiramisujen hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.
- Kumoa pikkutiramisut tarjoilulautasille ja siivilöi päälle kaakaojauhetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat