


Pienet parsapiirakat
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Valloita sydämet näillä suloisilla pikkupiirakoilla! Suolaiset herkut on ryyditetty mascarponella, goudalla ja parsalla. Valmis piirakkataikina nopeuttaa leivontaa.
Reseptin ainekset
12 kpl
400 g
piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
2
parsaa (vihreää)
100 g
mascarponejuustoa
1/2 dl
kuohukermaa
1
muna
1 tl
basilikaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria (myllystä)
1/4 tl
cayennepippuria
30 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (goudaa raastettuna)
1
kevätsipuli (hienonnettuna)
Lisäksi
päälle sormisuolaa tai parmesaanilastuja
Pienet parsapiirakat – ohje:
- Sulata taikina ohjeen mukaan. Kauli se ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota taikinalevystä muotilla hiukan vuokia isompia taikinapyörylöitä. Taputtele ne (voideltuihin) piiras- tai muffinivuokiin.
- Pese ja kuivaa parsat. Halkaise ja leikkaa ne sentin paloiksi. (Säästä nuppupalat koristeeksi.)
- Vatkaa kulhossa kevyesti keskenään mascarpone, kerma, muna ja mausteet. Lisää joukkoon juustoraaste ja kevätsipuli.
- Täytä vuoat puolilleen, lisää parsapalat ja levitä loput täytteestä päälle. Aseta nuput pinnalle koristeiksi. Paista piiraita 180-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat