4,2(6)
Pikkuiset parsapiirakat
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Valloita sydämet näillä suloisilla pikkupiirakoilla! Suolaiset herkut on ryyditetty mascarponella, goudalla ja parsalla. Valmis piirakkataikina nopeuttaa leivontaa.
Reseptin ainekset
12 kpl
400 gpiirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
2 kplparsaa (vihreää)
100 gmascarponejuustoa
1/2 dlkuohukermaa
1 kplmunaa
1 tlbasilikaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria (myllystä)
1/4 tlcayennepippuria
30 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (goudaa raastettuna)
1 kplkevätsipulia (hienonnettuna)
Lisäksi
päälle sormisuolaa tai parmesaanilastuja

Valmista pikkuiset parsapiirakat näin:

Sulata taikina ohjeen mukaan. Kauli se ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota taikinalevystä muotilla hiukan vuokia isompia taikinapyörylöitä. Taputtele ne (voideltuihin) piiras- tai muffinivuokiin.

Pese ja kuivaa parsat. Halkaise ja leikkaa ne sentin paloiksi. (Säästä nuppupalat koristeeksi.)

Vatkaa kulhossa kevyesti keskenään mascarpone, kerma, muna ja mausteet. Lisää joukkoon juustoraaste ja kevätsipuli.

Täytä vuoat puolilleen, lisää parsapalat ja levitä loput täytteestä päälle. Aseta nuput pinnalle koristeiksi. Paista piiraita 180-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. 

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo