Pikkuiset parsapiirakat

1 h
4
1

Pikkuiset parsapiirakat

Valloita sydämet näillä suloisilla pikkupiirakoilla! Suolaiset herkut on ryyditetty mascarponella, goudalla ja parsalla. Valmis piirakkataikina nopeuttaa leivontaa.
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 400 gpiirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

  • 2 kplparsaa (vihreää)
  • 100 gmascarponejuustoa
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlbasilikaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (myllystä)
  • 1/4 tlcayennepippuria
  • 30 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (goudaa raastettuna)
  • 1 kplkevätsipulia (hienonnettuna)

Lisäksi

  • Päälle sormisuolaa tai parmesaanilastuja

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista pikkuiset parsapiirakat näin:

Sulata taikina ohjeen mukaan. Kauli se ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota taikinalevystä muotilla hiukan vuokia isompia taikinapyörylöitä. Taputtele ne (voideltuihin) piiras- tai muffinivuokiin.

Pese ja kuivaa parsat. Halkaise ja leikkaa ne sentin paloiksi. (Säästä nuppupalat koristeeksi.)

Vatkaa kulhossa kevyesti keskenään mascarpone, kerma, muna ja mausteet. Lisää joukkoon juustoraaste ja kevätsipuli.

Täytä vuoat puolilleen, lisää parsapalat ja levitä loput täytteestä päälle. Aseta nuput pinnalle koristeiksi. Paista piiraita 180-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä