Maku

Ystävänpäivän keksit

1 h 40 min
5
0

Ystävänpäivän keksit

Ystävänpäivään sopivat hempeät sokerikeksit kuorrutetaan pastellinvärisellä voikreemillä ja strösseleillä.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 rklleivinjauhetta
  • 120 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1 tlvaniljauutetta (tai vaniljasokeria)

Kuorrute

  • 4 dltomusokeria
  • 25 gvoita (sulatettuna)
  • 2 rklmaitoa (tarvittaessa 2-4 rkl)
  • geelimäistä elintarvikevärä (valinnainen)
  • strösseleitä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Ota voi ja muna ajoissa huoneenlämpöön.

Vaahdota voi sokerin kanssa kuohkeaksi, noin muutaman minuutin ajan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa.
Lisää vaahdon joukkoon muna, vatkaa hetken vielä kuohkeaksi. Lisää vaniljauute. Siivilöi jauhot mukaan ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä n. 1 tunnin ajan jääkaapissa.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikinasta vajaan puolen desin kokoisia paloja, pyöritä palloiksi ja litistä hieman. Asettele leivinpaperille muutaman sentin välein, paista uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia. Keksien ei tulisi saada juurikaan väriä.
Anna jäähtyä ritilällä.
Valmista kuorrute yhdistämällä aineet kulhossa elintarvikeväriä ja strösseleitä lukuun ottamatta. Vatkaa parin minuutin ajan kuohkeaksi ja sileäksi. Lisää haluamiasi elintarvikevärejä muutama tippa joukkoon, levitä kuorrutetta reilusti keksien päälle palettiveitsen avulla. Ripottele pinnalle heti strösselit.
Säilytä keksejä ilmatiiviisti huoneenlämmössä (n. 1 viikon ajan).

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä