4,3(4)
Kreemillä täytetyt minimarengit
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h
Pienet marengit kohoavat aivan uudelle tasolle, kun ne täyttää kuohkealla voikreemillä. Sulata kreemiin tuleva voisula väriltään vaalean ruskeaksi, mikä antaa voille karamellimaisen ja pähkinäisen aromin. Värjää minimarengit halutessasi hempeillä pastelliväreillä.
5.5.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
30 kpl
Marengit
4 kplvalkuaista (huoneenlämpöisiä)
2 dlhienoa sokeria (Siro)
elintarvikeväriä
Kreemitäyte
100 gsuolatonta voita
1 1/2 dltomusokeria
1/3 dlkuohukermaa
1/4 tljauhettua kanelia
1-1 1/2 rklvalmista kinuskikastiketta (halutessasi)

Marengit

Vatkaa sähkövatkaimella kuivassa ja puhtaassa kulhossa huoneenlämpöiset kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten, kunnes marenkivaahto on kiiltävää ja raskasta. Värjää marenki halutessasi elintarvikevärillä.

Pursota tai ota lusikalla marenkimassasta pieniä nokareita kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. 

Kuivata marengit 100 asteessa kiertoilmauunissa 60–90 minuuttia, kunnes marengit irtoavat leivinpaperista ja tuntuvat keveiltä. Kytke uuni pois päältä. Anna marenkien kuivua vielä hetki uunin jälkilämmössä. 

Kreemitäyte

Sulata voi kattilassa. Anna sen porista hiljalleen keskilämmöllä, kunnes voisula muuttuu väriltään hieman pähkinäisen ruskeaksi. Varo polttamasta voita pohjaan. 

Jäähdytä voisula ja siirrä se kulhossa hetkeksi jääkaappiin.

Anna jähmettyneen voisulan tarvittaessa pehmetä hetki huoneenlämmössä. Vatkaa sähkövatkaimella voihin tomusokeri, niin että saat kuohkeaa ja vaaleaa vaahtoa. Lisää lopuksi kuohukerma ja kaneli. Tarkista maku. Jos haluat, voit lisätä kreemiin hieman valmista kinuskikastiketta.

Levitä hieman kreemiä marengin sileälle puolelle ja nosta toinen marenki päälle kanneksi. Täytä loput marengit samaan tapaan.

Säilytä valmiit marengit tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Täytä ne vasta hieman ennen tarjoamista, jotta rapea marenki ei pehmene.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.