Kauniimpi kuin taulu! 20 kodista tai mökistä avautuvaa lumoavaa näkymää

Kauniimpi kuin taulu! 20 kodista tai mökistä avautuvaa lumoavaa näkymää
Aaltoileva pelto, jokilaakso tai keväinen koivikko. Kokosimme koti- ja mökkijuttujemme kauneimmat maisemakuvat.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mitä sitä muuta herättyään kaipaisi kuin tällaisen näkymän? Musta tehosteväri sopii hirsiseinien pariksi. Komeasta hirsitalosta kertovan jutun löydät täältä.
Syöminen saattaa hetkittäin unohtua, kun jää tätä maisemaa tuijottelemaan! Pekka rakensi puolisonsa kanssa modernin puutalon keskelle Sipoon metsiä.
Valoa ja vehreyttä, sitä tuovat suuret ikkunat Minnan ja Nikon erillistalon sisälle.
Kuin karkki! Yli satavuotiaaan talon eteisen lattia maalattiin voimakkaan vihreäksi.
Upeat syyshortensiat maalaavat kukkataulun 1930-luvun funkistalon ruokailutilan ikkunaan elo-syyskuussa.
Kimin koko suku on lomaillut samalla saarella 1920-luvulta lähtien. Myös Kimin sisaruksilla on omat mökkinsä samassa saaressa. Kurkista mökkiin ja lue koko juttu.
Tuulan papan rakentama torppa on iloisten kesähetkien viettopaikka. Tämän kesäisemmäksi ei ikkunasta näkyvä maisema voi muuttua.
1960-luvun rivitalon keittiössä on hauska ikkuna, josta voi tarkkailla pihan tapahtumia.
Suomalais-italialainen perhe kunnosti rauniotalon kesäkodikseen. Ääretön Ligurianmeri herättelee Riikan, Ettoren ja Jaakon aamuisin.
Hurmaava ranskalainen parveke on täydellinen iltapäivän kahvihetkestä nauttimiseen. 1930-luvun funkistalon tarinan voit lukea täältä.
Suloinen kesätuulahdus käy tämän mökin ikkunasta. Lue, miten autiosta torpasta tuli perheen kesäpaikka.
Sisustustoimittajan kesäkodin ovista aukeaa maisema, jota jaksaa tuijottaa vaikka koko päivän.
Makuuhuoneen ikkunaan on kerätty meripihkankeltaisia lasiesineitä. Ne hohtavat kauniisti auringonvalossa. Matleenan pikkutaloon pääset kurkistamaan täällä.
Komeat ovat talviset maisemat tässä Rovaniemellä sijaitsevassa kodissa! Rottinkisessa riipputuolissa voi istuskella talvellakin, kun sen vuoraa taljoilla ja vilteillä.
Tässä nojatuolissa kelpaa istuskella! Oili rakennutti itselleen huolettoman puutalon, jonka joka huoneesta pääsee terassille.
Kuulas ilma tuulahtaa sisään tämän makuuhuoneen parvekkeelta. Jutun tunnelmallisesta sukutilasta pääset lukemaan täältä.
Turkulaisen omakotitalon pihassa on erillinen saunatalo oleskelutiloineen. Löylyttelyn jälkeen voi katsella rauhassa maisemia.
Käsistään taitavat nykyiset ja entiset asukkaat ovat muokanneet vanhasta vaakahuoneesta kodin, jossa jämäpelti taipuu valaisimiksi ja seinälaudat on sävytetty yksi kerrallaan.
Hirsistä rakennetulla jugendhuvilalla on ikää yli sata vuotta. Talon takaosan pienellä terassilla viihtyvät niin kasvit kuin isäntäperhe.
Saaramaija ja Petri ovat kunnostaneen rintamamiestaloaan vanhaa vaalien. Keittiön ikkunasta aukeaa kaunis peltomaisema – tämän rauhoittavampaa näkymää tuskin voi olla.
Julkaistu: 23.4.2020
Kommentoi »