Maku

Maukkaat grilliherkut kruunaavat kesän! Tässä 16 reseptiä, jotka tuovat veden kielelle

Maukkaat grilliherkut kruunaavat kesän! Tässä 16 reseptiä, jotka tuovat veden kielelle
Grilliherkut kuuluvat kesällä sekä arkeen että juhlaan. Valitse lihaa, kalaa, kasviksia tai vaikka kaikkia näistä, ja pistä pystyyn herkullisimmat grillikemut. Tässä 16 herkullisinta grillireseptiämme!
Julkaistu: 20.6.2018

Lihaisat grilliherkut: pihvejä, broileria ja makkaraa

Halstratut kasslerpihvit

Perinteisen kasslerin haastaja on saapunut! Halsterissa paistettavien kasslerpihvien herkullisen maun salaisuus löytyy itämaisesta marinadista ja pihvin päälle ripoteltavista seesaminsiemenistä. Suosittelemme testaamaan!

Perinteinen maalaismakkara

Makkaroitakin voi tehdä itse – ja se on helpompaa kuin uskotkaan! Nämä perinteiset maalaismakkarat saavat makunsa katajanmarjoista ja oluesta.

Grillattu naudanrinta eli brisket

Mitäpä jos grillaisitkin tällä kertaa possun sijasta nautaa? Texasin kansallisruokanakin tunnettu brisket kypsennetään ensin uunissa meheväksi ja viimeistellään grillissä.

Dukkahmaustetulla porsaanlihalla täytetyt pitaleivät

Jos perinteiset grillipihvit eivät houkuttele, kokeile grillatulla possulla täytettyjä pitaleipiä. Kun sujautat väliin vielä täyteläistä avokado-jogurttikastiketta, on makuelämys taattu!

Grillatut ribsit

Mikä on täydellisen mehevien ribsien salaisuus? Kaikki lähtee tietenkin maukkaasta marinadista, mutta myös kypsennystavalla on merkitystä. Kurkkaa reseptistämme, miten valmistat elämäsi parhaat grillatut ribsit!

Jerkmaustetut broilerivartaat

Nämä broilerivartaat saavat makunsa itse tehdystä jerk-maustesekoituksesta. Käytä vartaissa fileiden sijasta broilerin paistileikkeitä, ja lopputulos on entistäkin mehevämpi!

Grillattu kala on kesän ykkösherkku!

Grillatut kardemumma-lohivartaat

Tässä tulee kesän uusi grillaushitti! Näiden grillattujen lohivartaiden salaisuus löytyy mehevästä kalasta, herkullisista kasviksista sekä sitruunamarinadista, johon on lisätty ripaus kardemummaa.

Grillatut katkarapuavokadot

Tämän yhdistelmän kanssa mikään ei voi mennä pieleen! Reseptissämme mehevät, grillatut avokadot saavat raikkaan katkaraputäytteen. Kokonaisuus vie kielen mennessään.

Grillattu lohi sinappimarinadilla

Monikäyttöinen sinappimarinadi maustaa grillatun lohen herkulliseksi. Kalan kaveriksi tarvitaan ainoastaan uusia pottuja sekä raikasta salaattia – ja täydellinen ateria on valmis!

Kokonaisena grillattu nieriä nokkostäytteellä

Älä turhaan vierasta kokonaisen kalan käsittelyä! Aloita harjoittelu esimerkiksi tämän grillatun nieriän kanssa. Kalaa on helppo käsitellä halsterissa, ja lopputulos on mitä herkullisin.

Grillatut ahvenpaketit

Nyytti kiinni ja grilliin – voisiko olla helpompaa? Ennen grillausta ahvenfileet sivellään maustekastikkeella, jonka makumaailmaa värittävät chili ja inkivääri.

Grillatut kasvikset ovat kevyttä kesäruokaa

Grillattu mezesalaatti

Mezesalaatti tuo perinteisten grilliherkkujen rinnalle ihanan voimakkaita makuja. Tasapainota kokonaisuutta raikkaalla tsatsikilla, ja kesän ihanin alkuruoka on valmis!

Kolmen kaalin vartaat

Kaali on kesän kuumin hittiraaka-aine! Näistä herkullisista vartaista kaalia löytyy oikein kolmin kappalein. Viimeisen silauksen kolmen kaalin vartaisiin tuo sopivasti tulinen chiliöljy.

Grillattu kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti on erinomainen kesäruoka, ja vielä parempi siitä tulee, kun pyöräytät raaka-aineet grillissä. Suosittelemme testaamaan salaattia myös grillatun karitsanfileen seurana.

Grillatut porkkanat

Yksinkertaista mutta silti niin herkullista! Grillatut porkkanat ovat oiva lisuke mille tahansa kesäruoalle. Makeat ja tuoreet kesäporkkanat sopivat grillaamiseen mitä parhaiten.

Perunavartaat ja tahinikastike

Pottuja grillissä? Kyllä kiitos! Herkulliset perunavartaat saavat grillissä kauniin paahteisen värin. Kaveriksi sekoitetaan tahinikastike Lähi-idän tyyliin.
Kommentoi »