16 × paras grilliruoka – ihastu sinappimarinoituun grilliloheen tai täydellisen meheviin ribseihin
Ruoka
16 × paras grilliruoka – ihastu sinappimarinoituun grilliloheen tai täydellisen meheviin ribseihin
Grilliruoka kuuluu kesällä sekä arkeen että juhlaan. Valitse lihaa, kalaa, kasviksia tai vaikka kaikkia näistä, ja pistä pystyyn herkullisimmat grillikemut. Tässä 16 herkullisinta grillireseptiämme!
Julkaistu 12.5.2021
Meillä kotona

Grilliruoka: pihvejä, broileria ja makkaraa

Kesän kuumimmat makkaravartaat

Morjens, mitkä makkaravartaat! Kesäisen grilliherkun maustaja on trendikäs zhoug-kastike. Se on helppo tehdä itse. Kastikkeessa maistuvat muun muassa kardemumma ja jalapeno. Makkaravartaiden ohjeen saat täältä.

Grillattu pizza on nyt erityisen trendikästä

Etsitkö hieman erilaista grillattavaa? Testaa tällä kertaa herkullista, grillattua makkarapizzaa. Se täytetään makkarapalleroilla, kasviksilla ja mozzarellalla.

Halstratut kasslerpihvit: näitä kannattaa testata!

Perinteisen kasslerin haastaja on saapunut! Halsterissa paistettavien kasslerpihvien herkullinen maku syntyy itämaisesta marinadista ja pihvin päälle ripoteltavista seesaminsiemenistä.

Herkullisen lihan salaisuus on maltti (ja ihana, makeahko kastike)

Porsaankylki valmistuu grillissä ilman esikypsennystäkin, kunhat varaat vain riittävästi aikaa. Lihan kruunaa makeahko kastike.

Chimichurri on argentiinalainen kastike, joka maistuu herkulliselta vaikkapa grillatun lihan kanssa. Valmistus on helppoa: sekoita vain kaikki ainekset ja anna maustua tovi. Ota chimichurrin ohje talteen täältä.

Pitaleipien välissä on täyteläistä avokado-jogurttikastiketta

Jos perinteiset grillipihvit eivät houkuttele, kokeile grillatulla possulla täytettyjä pitaleipiä. Kun sujautat väliin vielä täyteläistä avokado-jogurttikastiketta, on makuelämys taattu!

Grillaa elämäsi parhaat ribsit

Mikä on täydellisen mehevien ribsien salaisuus? Kaikki lähtee tietenkin maukkaasta marinadista, mutta myös kypsennystavalla on merkitystä. Kurkkaa reseptistämme, miten valmistat elämäsi parhaat grillatut ribsit!

Mausteiden ystävät rakastuvat näihin broilerivartaisiin

Nämä broilerivartaat saavat makunsa itse tehdystä jerk-maustesekoituksesta. Käytä vartaissa fileiden sijasta broilerin paistileikkeitä, ja lopputulos on entistäkin mehevämpi!

Grilliruoka: syödään kalaa!

Kardemumma-lohivartaiden makumaailma on täyskymppi

Tässä tulee kesän uusi grillaushitti! Näiden grillattujen lohivartaiden salaisuus löytyy mehevästä kalasta, herkullisista kasviksista sekä sitruunamarinadista, johon on lisätty ripaus kardemummaa.

Grillatut katkarapuavokadot ovat hauska grilliherkku

Tämän yhdistelmän kanssa mikään ei voi mennä pieleen! Reseptissämme mehevät, grillatut avokadot saavat raikkaan katkaraputäytteen. Kokonaisuus vie kielen mennessään.

Grillattu lohi itse tehdyllä maukkaalla sinappimarinadilla

Monikäyttöinen sinappimarinadi maustaa grillatun lohen herkulliseksi. Kalan kaveriksi tarvitaan ainoastaan uusia pottuja sekä raikasta salaattia – ja täydellinen ateria on valmis!

Kokonaisena grillattu nieriä saa täyteekseen nokkosta

Älä turhaan vierasta kokonaisen kalan käsittelyä! Aloita harjoittelu esimerkiksi tämän grillatun nieriän kanssa. Kalaa on helppo käsitellä halsterissa, ja lopputulos on mitä herkullisin.

Grillatut ahvenpaketit herkullisessa maustekastikkeessa

Nyytti kiinni ja grilliin – voisiko olla helpompaa? Ennen grillausta ahvenfileet sivellään maustekastikkeella, jonka makumaailmaa värittävät chili ja inkivääri. Ota ahvenpakettien ohje talteen täältä.

Grilliruokaa kasviksista

Grillattu mezesalaatti on mitä houkuttelevin lounas

Mezesalaatti tuo perinteisten grilliherkkujen rinnalle ihanan voimakkaita makuja. Tasapainota kokonaisuutta raikkaalla tsatsikilla, ja kesän ihanin ruoka on valmis!

Paras kreikkalainen salaatti syntyy grillaamalla

Kreikkalainen salaatti on erinomainen kesäruoka, ja vielä parempi siitä tulee, kun pyöräytät raaka-aineet grillissä. Suosittelemme testaamaan salaattia myös grillatun karitsanfileen seurana. Grillatun kreikkalaisen salaatin ohjeen saat täältä.

Grillatut maissit ja BBQ-maustevoi ovat aivan mahtava makukaksikko! Tarjoa ne muiden grillattavien lisukkeena tai ihan sellaisenaan.

Kesän herkullisimmat perunat tarjoillaan vartaissa

Pottuja grillissä? Kyllä kiitos! Herkulliset perunavartaat saavat grillissä kauniin paahteisen värin. Kaveriksi sekoitetaan tahinikastike Lähi-idän tyyliin.

Hassunhauskat haitariperunat

Oletko jo testannut hupsuja haitariperunoita? Haitarin tapaan taipuilevat perunat on myös yllättävän helppo tehdä itse. Katso haitariperunoiden ohje ja video!

+ Pari lisuketta grilliruoan kaveriksi!

Kolmen kaalin vartaat maustaa chiliöljy

Kaali on kesän kuumin hittiraaka-aine! Näistä herkullisista vartaista kaalia löytyy oikein kolmin kappalein. Viimeisen silauksen kolmen kaalin vartaisiin tuo sopivasti tulinen chiliöljy.

Grillatut porkkanat – yksinkertaisia mutta niin herkullisia

Grillatut porkkanat ovat oiva lisuke mille tahansa kesäruoalle. Makeat ja tuoreet kesäporkkanat sopivat grillaamiseen mitä parhaiten.

Aivan täydellinen varhaiskaalisalaatti

Keittiössä, kotona ja puutarhassa -bloggaajamme kirjoittaa: "Varhaiskaali ja tilli sopivat tavattoman hyvin yhteen, kuten parhaista parhaimman varhaiskaalisalaatin kohdalla tuli todettua. Korvaamalla majoneesipohjaisen salaatinkastikkeen tillivinegretillä tuli varhaiskaalisalaatista sananmukaisesti täydellistä." Täydellisen varhaiskaalisalaatin ohjeen saat täältä.

Kommentoi »