Maku

Grillatut ribsit

21 h 30 min
5
0

Grillatut ribsit

MA
MU
0
5
Ei enää kuivia ja kärähtäneitä ribsejä! Saat ribseistä takuulla meheviä, kun keität ja marinoit ribsit ennen grillausta.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1500 gsiankylkeä (luullista, maustamatonta)

Keittoliemi

  • 25 dlvettä
  • 5 dlkeskiolutta (tummaa)
  • 2 tlsuolaa
  • 10 kplmustapippuria (kokonaista)
  • 10 kplvalkopippuria (kokonaista)
  • 3 kpllaakerinlehteä

Tee näin

21 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN21 h

Valmista ribsit näin:

Mittaa isoon kattilaan kylmä vesi ja olut. Nosta joukkoon ribsit ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori kiehumisen alkuvaiheessa syntyvä vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää mausteet.

Anna ribsien kiehua kannen alla hiljaa poreillen noin tunnin ajan. Ota kattila liedeltä ja anna ribsien rauhassa jäähtyä liemessä. Nosta kattila jääkaappiin yöksi.

Kuori aamulla kattilan pinnalle jähmettynyt rasva pois ja nosta ribsit liemestä. Pyyhi pinnat ja leikkaa ne annospaloiksi. Upota palat olut-bbq-marinadiin tai colamarinadiin vähintään 8 tunniksi.

Ennen grillaamista valuta ribsejä hetki ja pyyhi niistä enin marinadi pois. Kääntele ribsejä kuumassa grillissä ahkerasti, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Tarjoa ribsit sellerisalsan ja salaatin kanssa.

* Kattilaan hyytynyt rasva kuuluu sekajätteeseen, ei viemäriin.

Vinkki!

Savuista makua kaipaavat voivat heittää grilliin kostutettuja omenapuu- tai leppälastuja savuaromia tuomaan

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä