Maku

Grillaa kuin Texasissa! Näin valmistat grillatut ribsit Amerikan malliin

6 h
{
Aktiivinen
6 h
Passiivinen
Grillatut ribsit ovat amerikkalaisen BBQ-kulttuurin peruspilari. Hiiligrillissä alhaisella lämpötilalla ja epäsuoralla lämmöllä niihin syntyy autenttinen maku. Aikaa kuluu tunteja, mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. Kun luut hieman törröttävät ja lähtevät helposti nykäisemällä irti, ovat ribsit juuri sopivan kypsiä syötäviksi.
MA
MU
4.6
0
Julkaistu: 9.6.2020


Reseptin ainekset (4 annosta )

 • 1 kglihaisia porsaanribsejä
 • 2 tlsuolaa

Kastike

 • 3 dlketsuppia
 • ½ dlfariinisokeria
 • ½ dlworchestershirenkastiketta
 • 1 rklsavupaprikajauhetta
 • 1 tl suolaa

Lisäksi

 • 2 dlolutta tai omenamehua
Tulosta

Grillatut ribsit valmistetaan näin:

 1. Hiero lihoihin suolaa noin tunti ennen grillausta.
 2. Jaa hiiligrillisi tulitiilien avulla kahteen osaan, katso ohje täältä. Pane lihapuolelle ritilän alle folioastia lihoista tippuvalle rasvalle. Sytytä ⅓ piippusytyttimellistä brikettejä ja kaada ne grilliin tulipuolelle. Lisää sytyttämättömiä brikettejä päälle ja nosta joukkoon muutamia savustuspuupaloja, esim. omenapuuta. Nosta grilliritilä paikoilleen. Käännä ilmaventtiilit niin pienelle kuin mahdollista. Nosta grillin lihapuolelle teline, johon ribsit saa pystyyn. Leikkaa ribsit telineeseen sopiviksi paloiksi ja palat telineeseen pystyyn. Jos grillissä ei ole kiinteää lämpömittaria, kiinnitä sopiva lämpömittari grillin kattoon lihojen puolelle. Nosta grilliin myös sopiva vesiastia ja sulje kansi savunmuodostuksen takaamiseksi.
 3. Grillaa ribsejä epäsuoralla lämmöllä 100–120 asteessa kolme tuntia. Lisää tarvittaessa brikettejä, savustuspuupaloja tai vettä vesiastiaan. Säädä lämpöä tarvittaessa ilmaventtiilillä.
 4. Kääri lihat kaksinkertaisiin folioihin. Lorauta jokaiseen pakettiin lihan päälle pieni tilkka olutta tai omenamenua kostettua antamaan. Nosta paketit grilliin epäsuoralle lämmölle. Jatka kypsentämistä kaksi tuntia 100–120 asteessa.
 5. Ota ribsit pois folioista ja nosta vielä tunniksi telineeseen epäsuoralle lämmölle. Jos haluat, voit loppuaikana säätää ilmaventtiiliä isommalle, jolloin lihat saava lisää väriä pintaan.
 6. Sekoita kastikkeen aineet. Voitele valmiit ribsit kastikkeella ja ota niihin viimeinen silaus grillaamalla niitä hetki suoralla lämmöllä hiilloksen päällä. Tarjoa loppu kastike ribsien kanssa.

Vinkki!

 • Mehevät possunribsit voi valmistaa samalla ohjeella myös 120-asteisessa sähköuunissa. Loppuvaiheessa lihojen pintaan voi ottaa hiukan väriä 225-asteisen grillivastuksen alla. Varo, etteivät pinnat pala.
 • 3-2-1 -metodissa ribsejä kypsennetään ensin kolme tuntia, haudutetaan folioon käärittynä kaksi tuntia ja lopuksi vielä grillataan epäsuoralla lämmöllä yksi tunti ilman foliota.
Kommentoi »