Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillatut perunavartaat ja tahinikastike

3 h 45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 3 h 20 min

Lähi-idän tyyliin maustetut perunavartaat ja jogurttikastike taipuvat kaikenlaisten grilliruokien seuraksi. Marinoi keitettyjä perunoita muutama tunti tai yön yli mausteöljyssä ennen vartaiden grillausta. Voit lisätä perunavartaisiin myös paprikapaloja ja lohkottuja sipuleita.

13.7.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
16
tasakokoista varhaisperunaa
4–8
laakerinlehteä
Mausteöljy
3/4 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
sitruunamehua
3
valkosipulinkynttä viipaloituna
2 tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
1 tl
hiutalesuolaa
1 tl
(savu)paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 tl
mustapippuria
1/4 tl
chilimurskaa
Kastike
2 dl
turkkilaista jogurttia
1 dl
kurkkua hienoksi raastettuna
1/2 dl
sitruunamehua
1 rkl
tahinia eli seesamitahnaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa

Pese perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi, 20–30 minuuttia, suolalla maustetussa vedessä.

Sekoita perunoiden kypsyessä mausteöljyn ainekset keskenään.

Pane haaleiksi jäähtyneet perunat muovipussiin, kaada päälle mausteöljy ja kääntele pussia niin, että kaikki perunat peittyvät.

Anna perunoiden maustua noin 3 tuntia. Kääntele pussia pari kertaa maustumisen aikana. Jos marinointiaika on pidempi, siirrä perunat jääkaappiin.

Valmista kastike. Mittaa jogurtti kulhoon ja sekoita joukkoon kurkkuraaste, josta on puristettu ylimääräinen neste. Lisää sitruunamehu, tahini, hunaja ja suola.

Ota perunat pois mausteöljystä ja pujota ne kylmässä vedessä liotettuihin puuvartaisiin. Pujota sinne tänne koristeeksi muutamia laakerinlehtiä.

Paahda perunat grilliritilällä tai uunigrillissä kuumiksi ja kauniin ruskeiksi. Valele perunoita mausteöljyllä pari kertaa kuumennuksen aikana.

Tarjoa perunavartaat tahinikastikkeen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt