Grillatut perunavartaat ja tahinikastike

Reseptin ainekset (4 annosta)
- 16tasakokoista varhaisperunaa
- 4–8 laakerinlehteä
Mausteöljy
- 3/4 dlrypsiöljyä
- 1/2 dlsitruunamehua
- 3valkosipulinkynttä viipaloituna
- 2 tl(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
- 1 tlhiutalesuolaa
- 1 tl(savu)paprikajauhetta
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tlmustapippuria
- 1/4 tlchilimurskaa
Kastike
- 2 dlturkkilaista jogurttia
- 1 dlkurkkua hienoksi raastettuna
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 rkltahinia eli seesamitahnaa
- 1 rkljuoksevaa hunajaa
- 1/2 tlsuolaa
Pese perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi, 20–30 minuuttia, suolalla maustetussa vedessä.
Sekoita perunoiden kypsyessä mausteöljyn ainekset keskenään.
Pane haaleiksi jäähtyneet perunat muovipussiin, kaada päälle mausteöljy ja kääntele pussia niin, että kaikki perunat peittyvät.
Anna perunoiden maustua noin 3 tuntia. Kääntele pussia pari kertaa maustumisen aikana. Jos marinointiaika on pidempi, siirrä perunat jääkaappiin.
Valmista kastike. Mittaa jogurtti kulhoon ja sekoita joukkoon kurkkuraaste, josta on puristettu ylimääräinen neste. Lisää sitruunamehu, tahini, hunaja ja suola.
Ota perunat pois mausteöljystä ja pujota ne kylmässä vedessä liotettuihin puuvartaisiin. Pujota sinne tänne koristeeksi muutamia laakerinlehtiä.
Paahda perunat grilliritilällä tai uunigrillissä kuumiksi ja kauniin ruskeiksi. Valele perunoita mausteöljyllä pari kertaa kuumennuksen aikana.
Tarjoa perunavartaat tahinikastikkeen kanssa.