Kotivinkki

Porsaankylki grillissä – herkullisen lihan salaisuutena on maltti (sekä maukas kastike!)

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Porsaankylki valmistuu grillissä myös ilman esikypsennystä, kun varaa riittävästi aikaa ja käyttää epäsuoraa lämpöä, jolloin liha ei pääse tummumaan liikaa. Makeahkossa kastikkeessa maistuvat itä ja länsi, Thaimaa ja Texas.
MU
MA
0
0


Ainekset ( 4 annosta)

  • n. 2 kgpossun luullista kylkeä
  • 2 tlsuolaa

Kastike

  • ½ dlketsuppia
  • 2 rklpähkinävoita
  • 1 rklpunaista currytahnaa
  • 2 rklsoijaa
  • 2 rkllimen mehua

Lisäksi

  • 1 dlsuolapähkinöitä
  • ½ rkukorianteria
  • 2limeä
  • 2punaista chiliä
Tulosta

Porsaankylki valmistetaan näin:

  1. Suolaa possunkylki edellisenä iltana ja anna olla yön yli kylmässä.
  2. Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi.
  3. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä ja pyyhi lihan pinnat kuivaksi talouspaperilla. Grillaa possunkylkeä epäsuoralla lämmöllä kansi suljettuna noin 1 tunti. Käännä lihaa muutaman kerran.
  4. Sivele noin puolet kastikkeesta kyljen kaikille pinnoille. Nosta grillin lämpötilaa ja jatka porsaankyljen grillausta vielä muutama minuutti kerran kylkeä kääntäen.
  5. Leikkaa kylki viipaleiksi luiden väleistä. Tarjoa loppu kastike sekä rouhittuja suolapähkinöitä, tuoretta korianteria, limelohkoja ja hienonnettua chiliä lihan kanssa.

Vinkki!

Possunkylkeä noin puolet nopeammin valmistuvat ohuemmat babyribsit.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »