


Etsitkö hieman erilaista grilliherkkua? Kokeile grillattua makkarapizzaa, joka täytetään makkarapalleroilla, kasviksilla ja mozzarellalla
1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 30 min
Grillattu makkarapizza yhdistää hauskasti grillaamisen, makkaran ja pizzan. Purista raakamakkaramassa ulos kuorestaan siskonmakkaroiden tapaan pieninä nokareina ja käytä ne pizzan täytteinä.
Reseptin ainekset
2 pizzaa
Pohja
2 ½ dl
vettä
2 tl
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
3 rkl
rypsiöljyä
Täyte
1
punasipuli
1 (125 g)
mozzarellajuustopallo
½ dl
tomaattisosetta
1 ps (65 g)
babypinaattia
1 dl
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja valutettuna
240 g
salsiccia-raakamakkaroita
Grillattu makkarapizza valmistetaan näin:
- Liuota hiiva lämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja alusta taikinaan jauhot. Vaivaa kimmoisaksi. Lisää lopuksi öljy. Kohota peitettynä puoli tuntia.
- Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi pitkittäin. Valuta mozzarella ja paloittele reiluiksi paloiksi.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli tai painele taikinapalat ohuiksi pyörylöiksi öljyttyjen leivinpapereiden päälle. Sivele pizzapohjat öljyllä myös päältä.
- Kumoa öljytyt pohjat yksi kerrallaan kuumennettuun grilliin pizzakivelle tai öljytylle parilalle leivinpaperin avulla. Poista leivinpaperi. Grillaa 1–2 minuuttia ja käännä varovasti.
- Levitä pohjan päälle tomaattisosetta, pinaatinlehtiä, aurinkokuivattuja tomaatteja ja sipulia. Purista makkarasta pieniä palloja suoraan kuoresta pizzan päälle. Laita lopuksi mozzarellapalat.
- Jatka paistamista 5 minuuttia, mielellään kansi kiinni, kunnes makkara on kypsää ja pizza saanut väriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat