Etsitkö hieman erilaista grilliherkkua? Kokeile grillattua makkarapizzaa, joka täytetään makkarapalleroilla, kasviksilla ja mozzarellalla
1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
30 minGrillattu makkarapizza yhdistää hauskasti grillaamisen, makkaran ja pizzan. Purista raakamakkaramassa ulos kuorestaan siskonmakkaroiden tapaan pieninä nokareina ja käytä ne pizzan täytteinä.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.6.2020

Etsitkö hieman erilaista grilliherkkua? Kokeile grillattua makkarapizzaa, joka täytetään makkarapalleroilla, kasviksilla ja mozzarellalla
Ainekset (2 pizzaa)
Pohja
- 2 ½ dlvettä
- 2 tlkuivahiivaa
- 1 tlsuolaa
- ½ tl sokeria
- 5 dlvehnäjauhoja
- 2 rkloliiviöljyä
Lisäksi
- 3 rklrypsiöljyä
Täyte
- 1punasipuli
- 1 (125 g)mozzarellajuustopallo
- ½ dltomaattisosetta
- 1 ps (65 g)babypinaattia
- 1 dlaurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja valutettuna
- 240 gsalsiccia-raakamakkaroita
Grillattu makarapizza valmistetaan näin:
- Liuota hiiva lämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja alusta taikinaan jauhot. Vaivaa kimmoisaksi. Lisää lopuksi öljy. Kohota peitettynä puoli tuntia.
- Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi pitkittäin. Valuta mozzarella ja paloittele reiluiksi paloiksi.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli tai painele taikinapalat ohuiksi pyörylöiksi öljyttyjen leivinpapereiden päälle. Sivele pizzapohjat öljyllä myös päältä.
- Kumoa öljytyt pohjat yksi kerrallaan kuumennettuun grilliin pizzakivelle tai öljytylle parilalle leivinpaperin avulla. Poista leivinpaperi. Grillaa 1–2 minuuttia ja käännä varovasti.
- Levitä pohjan päälle tomaattisosetta, pinaatinlehtiä, aurinkokuivattuja tomaatteja ja sipulia. Purista makkarasta pieniä palloja suoraan kuoresta pizzan päälle. Laita lopuksi mozzarellapalat.
- Jatka paistamista 5 minuuttia, mielellään kansi kiinni, kunnes makkara on kypsää ja pizza saanut väriä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0