Maku

Morjens, mitkä makkaravartaat! Kesäiset grilliherkut saavat viimeisen silauksen trendikkäästä zhoug-kastikkeesta

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Makkaravartaat saavat lisänäyttävyyttä, kun pujotat ohuet makkarat vartaisiin poikittain. Viimeistele vartaat trendikkäällä zhoug-kastikkeella, eli jemeniläisellä pestolla, joka maustetaan kardemummalla ja jalapenolla.
GL
5
0
Julkaistu: 3.6.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 500 glammasraakamakkaroita
  • 1munakoiso
  • 1 rklrypsiöljyä

Zhoug-kastike

  • 4tuoretta jalapenoa
  • 4valkosipulinkynttä
  • 1½ dloliiviöljyä
  • 3 rklsitruunamehua
  • 2 rkukorianteria
  • 2 tljuustokuminaa
  • 1 tlmerisuolaa
  • ½ tlchilihiutaleita
  • ¾ tljauhettua kardemummaa
Tulosta

Makkaravartaat valmistetaan näin:

  1. Valmista zhoug-kastike. Viipaloi jalapenot ja kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen tai teholeikkuriin ja aja hienoksi tahnaksi.
  2. Puolita makkarat. Leikkaa munakoiso pitkittäin paksuhkoiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet pitkittäin paksuiksi suikaleiksi ja puolita suikaleet.
  3. Pujota varrastikkuihin vuorotellen lammasmakkaroita ja munakoisopaloja. Valele öljyllä ja grillaa välillä käännellen 10–15 minuuttia, kunnes makkara on kypsää ja munakoiso saanut hieman väriä.
  4. Tarjoa vartaat zhoug-kastikkeen kanssa.

Vinkki!

Valitse haluamallasi tavalla maustetut lammasmakkarat. Kastike sopii sekä mietojen että mausteisten makkaroiden kanssa tarjottavaksi.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »