


Morjens, mitkä makkaravartaat! Kesäiset grilliherkut saavat viimeisen silauksen trendikkäästä zhoug-kastikkeesta
40 min
Makkaravartaat saavat lisänäyttävyyttä, kun pujotat ohuet makkarat vartaisiin poikittain. Viimeistele vartaat trendikkäällä zhoug-kastikkeella, eli jemeniläisellä pestolla, joka maustetaan kardemummalla ja jalapenolla.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
lammasraakamakkaroita
1
munakoiso
1 rkl
rypsiöljyä
Zhoug-kastike
4
tuoretta jalapenoa
4
valkosipulinkynttä
1½ dl
oliiviöljyä
3 rkl
sitruunamehua
2 rku
korianteria
2 tl
juustokuminaa
1 tl
merisuolaa
½ tl
chilihiutaleita
¾ tl
jauhettua kardemummaa
Makkaravartaat valmistetaan näin:
- Valmista zhoug-kastike. Viipaloi jalapenot ja kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen tai teholeikkuriin ja aja hienoksi tahnaksi.
- Puolita makkarat. Leikkaa munakoiso pitkittäin paksuhkoiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet pitkittäin paksuiksi suikaleiksi ja puolita suikaleet.
- Pujota varrastikkuihin vuorotellen lammasmakkaroita ja munakoisopaloja. Valele öljyllä ja grillaa välillä käännellen 10–15 minuuttia, kunnes makkara on kypsää ja munakoiso saanut hieman väriä.
- Tarjoa vartaat zhoug-kastikkeen kanssa.
Vinkki!
Valitse haluamallasi tavalla maustetut lammasmakkarat. Kastike sopii sekä mietojen että mausteisten makkaroiden kanssa tarjottavaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat