Kotivinkki

Grillattu lohi – itse tehty sinappimarinadi nostaa kesäkalan uudelle tasolle

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Grillattu lohi nousee kesäpöydän puheenaiheeksi, kun maustat lohen kahden sinapin marinadilla. Kokeile herkullista sinappimarinadia myös kasvatetun taimenen tai nieriän maustamiseen. Ota talteen kesän monikäyttöisin resepti!
MA
4.1
1
Julkaistu: 17.3.2015


Ainekset (4-6 )

Grillattu lohi

  • 800 glohifileetä

Sinappimarinadi

  • ½ dljuoksevaa hunajaa
  • ½ dldijoninsinappia (karkea)
  • 1 rkldijoninsinappia (sileä)
  • 1 rklriisiviinietikkaa
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1murskattu valkosipulinkynsi
Tulosta

Grillattu lohi sinappimarinadilla valmistetaan näin:

  1. Leikkaa lohifilee neljään palaan.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Levitä seos lohipalojen pintaan.
  3. Nosta lohipalat jääkaappiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi.
  4. Nosta kalat pois marinadista. Pyyhi pois ylimääräinen marinadi.
  5. Paista kalat kypsiksi grilliparillalla tai grillissä foliovuoassa. Tarjoa grillattu lohi heti.

Vinkki!

Grillattu lohi maistuu ihanalta esimerkiksi omena-fenkolisalaatin tai aidon coleslaw'n kanssa.

1 kommentti