


Grillattu lohi – itse tehty sinappimarinadi nostaa kesäkalan uudelle tasolle
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Grillattu lohi nousee kesäpöydän puheenaiheeksi, kun maustat lohen kahden sinapin marinadilla. Kokeile herkullista sinappimarinadia myös kasvatetun taimenen tai nieriän maustamiseen. Ota talteen kesän monikäyttöisin resepti!
Reseptin ainekset
4-6
Grillattu lohi
800 g
lohifileetä
Sinappimarinadi
½ dl
juoksevaa hunajaa
½ dl
dijoninsinappia (karkea)
1 rkl
dijoninsinappia (sileä)
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
soijakastiketta
1
murskattu valkosipulinkynsi
Grillattu lohi sinappimarinadilla – ohje:
- Leikkaa lohifilee neljään palaan.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään. Levitä seos lohipalojen pintaan.
- Nosta lohipalat jääkaappiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi.
- Nosta kalat pois marinadista. Pyyhi pois ylimääräinen marinadi.
- Paista kalat kypsiksi grilliparillalla tai grillissä foliovuoassa. Tarjoa grillattu lohi heti.
Vinkki!
Grillattu lohi maistuu ihanalta esimerkiksi omena-fenkolisalaatin tai aidon coleslaw'n kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat