Maku

Dukkahmaustetulla porsaanlihalla täytetyt pitaleivät – maukas savustettu grilliruoka

1 h 15 min
0
0

Dukkahmaustetulla porsaanlihalla täytetyt pitaleivät – maukas savustettu grilliruoka

MU
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos
Pitaleivät täytetään grillissä savustetuilla dukkahmaustetuilla porsaslastuilla sekä salaatinlehdillä ja kesäsipulilla. Mehevyyden leipiin antaa avokado-jogurttikastike.

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gporsaan sisä- tai ulkofileetä
  • 1/2 tlsuolaa

Dukkahrub

  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • 2 rklhasselpähkinärouhetta
  • 1 rkljeeraa
  • 1 rklkorianterinsiemeniä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklrypsiöljyä

Tarjoiluun

  • 4pitaleipää
  • 4salaatinlehteä
  • 2kesäsipulia

Lisäksi savustukseen

  • 1/2 lleppä- tai muuta savustuspurua
  • foliota

Avokado-jogurttikastike

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1avokado
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1/2 rkukorianteria
  • 1/2 dllimettimehua
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN

Poista porsaanfileistä mahdollinen rasva ja kalvot. Leikkaa liha niin ohuksi lastuiksi kuin mahdollista. Suolaa lastut kevyesti.

Valmista dukkahrub sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kumoa seos kuumalle, kuivalle pannulle ja anna paahtua hetki sekoitellen. Varo polttamasta.

Esivalmistele lisukkeet. Tee pitaleipiin viillot valmiiksi. Huuhtele ja paloittele salaatti. Viipaloi sipuli ja varret. Mittaa kaikki avokado-jogurttikastikkeen aineet korkeaan astiaan ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

Grillaa lihat. Tee leppälastuista kaksi löyhää folionyyttiä. Pane nyytit kaasugrillin ritilälle. Kaada lihat kuuman grillin tasaiselle pinnalle tai parilalle (ei ritilälle). Grillaa nopeasti välillä lastalla käännellen. Sulje grillin kansi ja käännä lämpö pienelle.

Anna lastujen savustua savunmuodostuksesta riippuen muutamia minuutteja. Nosta kuumat lihat foliolla vuorattuun kulhoon ja sekoita joukkoon dukkahrub. Sulje folio. Peitä kulho vielä kannella ja anna maustua noin 5 minuuttia.

Täytä pitaleivät lihalla, salaatilla ja sipulilla. Viimeistele avokado-jogurttikastikkeella.

MITÄ PIDIT?
0