3,8(32)
Grillatut lohivartaat kardemummavivahteella – resepti, jonka kaikki haluavat!
Gluteeniton
30 min
Grillatut lohivartaat ovat kesäpöydän takuuvarma hitti. Kurkusta, retiisistä ja sitruunasta kootut grillatut lohivartaat saavat ihan uuden vivahteen kardemummasta ja kurkumasta. Makuyhdistelmä on niin koukuttava, että ystäväsikin haluavat reseptin. Nämä vartaat vietiin nimittäin käsistä jo kuvausvaiheessa.
Julkaistu 8.5.2018
Maku
Reseptin ainekset
4 kpl
Grillatut lohivartaat
800 glohifileetä
2sitruunaa
1 nippuretiisejä
2avomaankurkkua (tai 1 kurkku)
Sitruunamarinadi
3 rklrypsiöljyä
1sitruunan mehu ja kuoriraaste
2 tlruoko- tai fariinisokeria
½ tlkurkumaa
½ tlkardemummaa
½ tlsuolaa
2 rkltimjamia hienonnettuna
Lisäksi
puisia tai metallisia grillivartaita

Grillatut lohivartaat valmistuvat näin:

  1. Sekoita marinadi. Leikkaa lohifilee isoiksi kuutioiksi (5 cm x 5 cm).
  2. Kaada marinadi kalakuutioiden päälle ja anna maustua sen aikaa kun valmistelet muut ainekset. Leikkaa sitruunat viipaleiksi.
  3. Puolita isoimmat retiisit. Leikkaa juustohöylällä kurkusta pitkittäin ohuita viipaleita. Kieritä kurkkuviipaleet rulliksi.
  4. Pujota kalaa, sitruuna- ja kurkkuviipaleita sekä retiisejä vuorotellen vartaisiin.
  5. Grillaa vartaita kuumassa grillissä välillä käännellen niin, että kala jää meheväksi sisältä ja muut ainekset kuumenevat. Tarjoa grillatut lohivartaat parmesaaniperunoiden ja tartarkastikkeen kanssa.

Vinkki!

Liota puisia grillitikkuja vähintään 15 minuuttia kylmässä vedessä, etteivät ne syty palamaan.

Nautiskele grillatut lohivartaat jogurttitartarin kera:

Hienonna pieni sipuli ja 2 rkl lehtipersiljaa. Sekoita ne desiin turkkilaista jogurttia. Lisää 1 rkl kapriksia, 1 rkl sitruunamehua, 1 tl dijoninsinappia ja ripaus sokeria.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.