Grillatut lohivartaat kardemummavivahteella – resepti, jonka kaikki haluavat!
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Grillatut lohivartaat ovat kesäpöydän takuuvarma hitti. Kurkusta, retiisistä ja sitruunasta kootut grillatut lohivartaat saavat ihan uuden vivahteen kardemummasta ja kurkumasta. Makuyhdistelmä on niin koukuttava, että ystäväsikin haluavat reseptin. Nämä vartaat vietiin nimittäin käsistä jo kuvausvaiheessa.
GL
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.5.2018

Grillatut lohivartaat kardemummavivahteella – resepti, jonka kaikki haluavat!
Reseptin ainekset (4 kpl)
Grillatut lohivartaat
- 800 glohifileetä
- 2sitruunaa
- 1 nippuretiisejä
- 2avomaankurkkua (tai 1 kurkku)
Sitruunamarinadi
- 3 rklrypsiöljyä
- 1sitruunan mehu ja kuoriraaste
- 2 tlruoko- tai fariinisokeria
- ½ tlkurkumaa
- ½ tlkardemummaa
- ½ tlsuolaa
- 2 rkltimjamia hienonnettuna
Lisäksi
- puisia tai metallisia grillivartaita
Grillatut lohivartaat valmistuvat näin:
- Sekoita marinadi. Leikkaa lohifilee isoiksi kuutioiksi (5 cm x 5 cm).
- Kaada marinadi kalakuutioiden päälle ja anna maustua sen aikaa kun valmistelet muut ainekset. Leikkaa sitruunat viipaleiksi.
- Puolita isoimmat retiisit. Leikkaa juustohöylällä kurkusta pitkittäin ohuita viipaleita. Kieritä kurkkuviipaleet rulliksi.
- Pujota kalaa, sitruuna- ja kurkkuviipaleita sekä retiisejä vuorotellen vartaisiin.
- Grillaa vartaita kuumassa grillissä välillä käännellen niin, että kala jää meheväksi sisältä ja muut ainekset kuumenevat. Tarjoa grillatut lohivartaat parmesaaniperunoiden ja tartarkastikkeen kanssa.
Vinkki!
Liota puisia grillitikkuja vähintään 15 minuuttia kylmässä vedessä, etteivät ne syty palamaan.
Nautiskele grillatut lohivartaat jogurttitartarin kera:
Hienonna pieni sipuli ja 2 rkl lehtipersiljaa. Sekoita ne desiin turkkilaista jogurttia. Lisää 1 rkl kapriksia, 1 rkl sitruunamehua, 1 tl dijoninsinappia ja ripaus sokeria.

Kolmen kaalin vartaat – grillattujen kasvisruokien kunkku
Maku

Grillatut dukkah-vartaat – näiden jälkeen et halua palata perinteisiin grillauskastikkeisiin
Kotivinkki

Grillatut avokadot ja kirsikkatomaattisalsa
Maku

¡Delicioso! Meksikolaistyyliset kalatacot ovat täynnä suolaista, makeaa, raikasta ja polttavaa makua
Maku

Grillattu kana-caesarsalaatti
Maku

Parsaa grillissä
Maku

Grillattua parsaa ja kukkasalaattia
Maku

Hampurilaispihvi on burgerin tärkein osa – näin valmistat täydellisen mehevät pihvit!
Maku