Kotivinkki

Grillattu mezesalaatti – raikkaita ja mausteisia makuelämyksiä sopivina suupaloina

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Grillattu mezesalaatti sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, ja on vieläpä superhelppo valmistaa. Grillaa kasvikset grillissä, niin saat ihanan karamellisoidun pinnan niihin. Voit koota mezesalaatin myös grillatun pitaleivän sisään. Tsatsiki ja hummus mehevöittävät kokonaisuuden ihanaksi.
KA
0
0
Julkaistu 16.5.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1munakoiso
  • 1 paprika
  • 1 pieni kukkakaali
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 2 pitaleipää

Speltti-yrttisalaatti

  • 1 ½ dl hiottuja spelttijyviä
  • 4 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 dl vahvaa minttua hienonnettuna

Lisäksi

  • valmista hummusta
  • tsatsikia (käytä valmista tai tee tsatsiki alla olevan ohjeen mukaan)

Tsatsiki

  • ½kurkku (noin 10 cm:n pätkä)
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1 tlhunajaa
  • ¼ tlsuolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
Tulosta

Grillattu mezesalaatti:

  1. Tee tsatsiki: raasta kurkku karkeaksi. Puristele raaste siivilässä, kunnes nestettä ei valu. Sekoita jogurttiin sitruunan mehu, hunaja ja suola. Lisää raaste ja hienonnetut valkosipulit.
  2. Mittaa speltti, vesi ja suola kattilaan. Kypsennä speltti ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja yrtit.
  3. Leikkaa munakoiso puolen sentin viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta, leikkaa reiluiksi paloiksi. Irrota kukkakaalin kukinnot ja viipaloi varsi. Sekoita kulhossa öljy, suola ja kasvikset. Grillaa kasvikset ja pitat kauniin ruskeiksi. Leikkaa pita suupaloiksi.
  4. Levitä tarjoiluvadille tai leikkuulaudalle salaattia, grillattuja kasviksia ja pitaleipäpaloja. Nostele päälle tsatsikia ja hummusta.
Kommentoi »