Jerkmaustetut broilerivartaat – mausteiden ystävän grilliherkku
2 h 50 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
2 h Broilerin paistileikkeet grillautuvat meheviksi, sillä niissä on rasvaa fileitä enemmän. Vartaisiin pujotetaan jerkmaustettujen broilerien kanssa sitruunaviipaleita. Lisänä maistuvat kermaviilikastike ja grillatut porkkanat.
GL
MU
4.2
Kuvat
Julkaistu 8.8.2017

Jerkmaustetut broilerivartaat – mausteiden ystävän grilliherkku
Reseptin ainekset (4–5 annosta)
- 1 rs (600 g)broilerin paistileikkeitä (maustamaton)
Jerk-mauste
- 1 rklsuolaa
- 2 tlpersiljaa
- 2 tltimjamia
- 1 tlvalkosipulijauhetta
- 1 tlsipulijauhetta
- 1 tlpaprikajauhetta
- 1 tlchilihiutaleita
- 1 tlrosepippuria
- 1/2 tlmustapippuria
- 1/2 tlmuskottipähkinää (jauhettuna)
- 1/4 tlkanelia
- 1/4 tlcayennenpippuria
Lisäksi
- 2sitruunaa
Kermaviilikastike
- 1 prk (200 g)kermaviiliä
- 2 rkllimettimehua
- 3/4 tlsuolaa
- 1/2 tlsokeria
- 1/4 tlmustapippuria
Aloita mittaamalla kaikki jerkin aineet mortteliin. Jauha tasaiseksi.
Leikkaa paistileikkeet neljään osaan ja pyöritä mausteseoksessa. Nosta lihat muovipussiin muutamaksi tunniksi maustumaan.
Leikkaa sitruunat viipaleiksi. Pujota lihat vartaisiin yhdessä sitruunaviipaleiden kanssa.
Grillaa vartaita keskilämpöisessä grillissä ahkerasti käännellen. Tarvittaessa laske grillin lämpöä ja anna vartaiden kypsyä epäsuoralla lämmöllä, kunnes broilerit ovat läpikypsiä.
Valmista kermaviilikastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tarjoa broilerivartaiden kanssa.
Muista kypsentää broileri aina läpikypsäksi. Jos olet epävarma, leikkaa lihan paksuimpaan kohtaan viilto ja tarkista lihan väri.
Katso myös grillattujen porkkanoiden ohje!