Maku

Halstratut kasslerpihvit – valmista kesän helpoimmat grillilihat uudella tavalla!

50 min
0
0

Halstratut kasslerpihvit – valmista kesän helpoimmat grillilihat uudella tavalla!

MA
MU
0
0
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Halstratut kasslerpihvit maustetaan itämaisittain ja grillataan meheviksi. Pintaan ripotellut seesaminsiemenet antavat lihalle pähkinäistä makua.

Ainekset (4 annosta)

  • 700 g kassleria (palana)

Marinadi

  • 3 rkl appelsiinin mehua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 1 rklomenaviinietikkaa
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tl tuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1–2 tlsrirachaa (tai muuta chilikastiketta)
  • 1/2 tl mustapippuria

Pinnalle

  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • (sormisuolaa)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Halstratut kasslerpihvit valmistuvat näin:

  1. Sekoita marinadin aineet kulhossa. Leikkaa kassler noin sentin viipaleiksi ja nuiji niitä nyrkillä kevyesti ohuemmiksi.
  2. Nosta lihat marinadiin ja sekoittele, niin että ne maustuvat kauttaaltaan. Anna maustua vähintään 30 minuuttia huoneenlämmössä.
  3. Öljyä halsteri kevyesti. Lado lihat vieri viereen halsteriin. Ripottele seesaminsiemenet lihojen pinnalle.
  4. Grillaa lihat halsterissa ritilän päällä kuumassa grillissä molemmin puolin kypsiksi. Viimeistele halutessasi sormisuolalla.

MITÄ PIDIT?
0