Maailman paras pannukakku – nimensä veroinen täyteläinen herkku
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minMaailman paras pannukakku valmistetaan täyteläiseen kermaan. Pannukakun pinnasta tulee rapea ja mausta lähes nekkumainen. Hanna Sumarin kehittämä pannukakku tarjotaan raikkaasti sitruunan ja tomusokerin kera. Maailman paras pannukakku maistuu ihanalle myös kylmänä!
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.2.2015

Maailman paras pannukakku – nimensä veroinen täyteläinen herkku
Ainekset (20 palaa)
Taikina
- 3munaa
- 7 1/2 dlkuohukermaa (tai täysmaitoa)
- 3 dlvehnäjauhoja
- 3/4 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 tlkardemummaa
- 1 1/2 tlsuolaa
- 75 gvoita (sulatettuna)
Tarjoiluun
- sitruunamehua ja tomusokeria.
Maailman paras pannukakku valmistuu näin:
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Mittaa muut aineet joukkoon ja sekoita hyvin vispilällä vatkaten.
- Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pannukakku on kypsä ja saanut kauniin värin.
- Anna maailman parhaan pannukakun vetäytyä hetki ja leikkaa se sopiviksi paloiksi.
- Pirskottele maailman parhaan pannukakun päälle sitruunamehua ja puuteroi tomusokerilla. Voit tarjota maailman parhaan pannukakun myös mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.
Vinkki!
Pannukakku maistuu mainiolta myös jäähtyneenä, kun se on saanut vetäytyä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4