Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maailman paras pannukakku – nimensä veroinen täyteläinen herkku

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Maailman paras pannukakku valmistetaan täyteläiseen kermaan. Hanna Sumarin kehittämän pannukakun pinnasta tulee rapea ja mausta lähes nekkumainen, ja pannukakku tarjotaan raikkaasti sitruunan ja tomusokerin kera. Taivaallisen hyvä pannukakku maistuu ihanalle myös kylmänä!

Reseptin ainekset
20 palaa
Taikina
3
munaa
7½ dl
kuohukermaa (tai täysmaitoa)
3 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
kardemummaa
1½ tl
suolaa
75 g
voita (sulatettuna)
Tarjoiluun
sitruunamehua ja tomusokeria.

Maailman paras pannukakku – ohje:

  1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Mittaa muut aineet joukkoon ja sekoita hyvin vispilällä vatkaten.
  2. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille.
  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pannukakku on kypsä ja saanut kauniin värin.
  5. Anna maailman parhaan pannukakun vetäytyä hetki ja leikkaa se sopiviksi paloiksi.
  6. Pirskottele maailman parhaan pannukakun päälle sitruunamehua ja puuteroi tomusokerilla. Voit tarjota maailman parhaan pannukakun myös mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa. Pannukakku maistuu uunituoreena, mutta yhtä lailla se on herkkua jäähtyneenä, kun se on saanut vetäytyä.

Maailman paras pannukakku ja muut taivaallisen hyvät pannarit – tiesitkö tämän?

Rakastettu pannukakku on monipuolinen herkku, josta on kehitetty lukemattomia eri versioita. Pannukakut myös tunnetaan eri puolilla maailmaa hieman erilaisina versioina. Vaikka Suomessa pannukakku on yleensä tapana paistaa uunipellillä, muualla pannukakut tunnetaan pyöreinä.

Pannaria tarjotaan niin lämpimänä kuin kylmänäkin, yleensä makeiden lisukkeiden kanssa. Tyypillisimpiä pannarin seuralaisia ovat erilaiset hillot, kermavaahto ja sokeri.

Perinteinen suomalainen pannukakku valmistetaan munista, vehnäjauhoista ja maidosta, mutta muitakin nesteitä voidaan käyttää. Suomessa pannukakku paistetaan tavallisesti uunissa, ja se on selvästi paksumpaa verrattuna muiden maiden versioihin.

Jauhoja vaihtelemalla pannukakkuun saa lisää makua ja ruokaisuutta: kaurapannaria kannattaa ehdottomasti kokeilla. Pannukakkua on helppo soveltaa myös erilaisiin ruokavalioihin, katso esimerkiksi munaton pannukakku ja gluteeniton pannukakku.

Suomessakin pannukakkujen valmistustavat vaihtelevat maakunnittain. Ahvenanmaalla pannukakkujen taikinaan käytetään manna- tai riisipuuroa ja mausteeksi kardemummaa. Etelä- ja keskipohjalainen kropsu voidaan tehdä vehnäjauhojen sijaan myös ohrasta, ja se voi olla makea tai suolainen.

Lue jutustamme ammattilaisen vinkit, joiden avulla teet taivaallisen hyvää pannukakkua!

Kun olet kokeillut maailman parasta pannaria, kurkkaa myös muut reseptit:

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt