


Maailman paras pannukakku – nimensä veroinen täyteläinen herkku
Maailman paras pannukakku valmistetaan täyteläiseen kermaan. Hanna Sumarin kehittämän pannukakun pinnasta tulee rapea ja mausta lähes nekkumainen, ja pannukakku tarjotaan raikkaasti sitruunan ja tomusokerin kera. Taivaallisen hyvä pannukakku maistuu ihanalle myös kylmänä!
Maailman paras pannukakku – ohje:
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Mittaa muut aineet joukkoon ja sekoita hyvin vispilällä vatkaten.
- Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pannukakku on kypsä ja saanut kauniin värin.
- Anna maailman parhaan pannukakun vetäytyä hetki ja leikkaa se sopiviksi paloiksi.
- Pirskottele maailman parhaan pannukakun päälle sitruunamehua ja puuteroi tomusokerilla. Voit tarjota maailman parhaan pannukakun myös mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa. Pannukakku maistuu uunituoreena, mutta yhtä lailla se on herkkua jäähtyneenä, kun se on saanut vetäytyä.
Maailman paras pannukakku ja muut taivaallisen hyvät pannarit – tiesitkö tämän?
Rakastettu pannukakku on monipuolinen herkku, josta on kehitetty lukemattomia eri versioita. Pannukakut myös tunnetaan eri puolilla maailmaa hieman erilaisina versioina. Vaikka Suomessa pannukakku on yleensä tapana paistaa uunipellillä, muualla pannukakut tunnetaan pyöreinä.
Pannaria tarjotaan niin lämpimänä kuin kylmänäkin, yleensä makeiden lisukkeiden kanssa. Tyypillisimpiä pannarin seuralaisia ovat erilaiset hillot, kermavaahto ja sokeri.
Perinteinen suomalainen pannukakku valmistetaan munista, vehnäjauhoista ja maidosta, mutta muitakin nesteitä voidaan käyttää. Suomessa pannukakku paistetaan tavallisesti uunissa, ja se on selvästi paksumpaa verrattuna muiden maiden versioihin.
Jauhoja vaihtelemalla pannukakkuun saa lisää makua ja ruokaisuutta: kaurapannaria kannattaa ehdottomasti kokeilla. Pannukakkua on helppo soveltaa myös erilaisiin ruokavalioihin, katso esimerkiksi munaton pannukakku ja gluteeniton pannukakku.
Suomessakin pannukakkujen valmistustavat vaihtelevat maakunnittain. Ahvenanmaalla pannukakkujen taikinaan käytetään manna- tai riisipuuroa ja mausteeksi kardemummaa. Etelä- ja keskipohjalainen kropsu voidaan tehdä vehnäjauhojen sijaan myös ohrasta, ja se voi olla makea tai suolainen.
Lue jutustamme ammattilaisen vinkit, joiden avulla teet taivaallisen hyvää pannukakkua!
Kun olet kokeillut maailman parasta pannaria, kurkkaa myös muut reseptit:
- Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut maistuvat erityisen herkullisilta aamupalalla marjaisan voin kera.
- Jos etsit jotain ihan erilaista, kokeile korealaisia pannukakkuja. Niiden sisältä paljastuu tulinen kasvistäyte.
- Puolalaiset sitruunapannukakut kohoavat mukavan pulleiksi hiivan avulla.
- Gotlantilainen pannukakku taasen syntyy riisipuurosta ja mantelijauhoista.
- Ahvenanmaan ylpeys on pannukakku, jossa maistuvat mannapuuro ja kardemumma. Katso täältä Ahvenanmaan pannukakun resepti!
- Maistuisiko suolainen pannukakku? Tässä versiossamme pannari tarjoillaan mausteisen makkaratäytteen kera. Pizzapannari puolestaan hurmaa koko perheen.
- Pannari pelastaa kiireisen kokin. Halloumi-pinaattipannari on loistava arkilounas.
- Pannukakku taipuu myös juhlavampaan hetkeen. Kokeile esimerkiksi blinien tyylisiä perunapannukakkuja, jotka voi tarjoilla vaikkapa savukalan kanssa.
- Silloin kun haluat maksimoida herkkuhetken, valitse porkkanakakku-pannukakkujen resepti. Jo nimi sen kertoo, miksi.
- Kaikki lettujen ja pannukakkujen ohjeemme löydät täältä.