Maku

Maailman paras pannukakku – nimensä veroinen täyteläinen herkku

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Maailman paras pannukakku valmistetaan täyteläiseen kermaan. Hanna Sumarin kehittämän pannukakun pinnasta tulee rapea ja mausta lähes nekkumainen, ja pannukakku tarjotaan raikkaasti sitruunan ja tomusokerin kera. Maailman paras pannukakku maistuu ihanalle myös kylmänä!
3.9
17
Julkaistu: 23.2.2015


Reseptin ainekset (20 palaa)

Taikina

  • 3munaa
  • 7 1/2 dlkuohukermaa (tai täysmaitoa)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 75 gvoita (sulatettuna)

Tarjoiluun

  • sitruunamehua ja tomusokeria.
Tulosta

Maailman paras pannukakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Mittaa muut aineet joukkoon ja sekoita hyvin vispilällä vatkaten.
  2. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille.
  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pannukakku on kypsä ja saanut kauniin värin.
  5. Anna maailman parhaan pannukakun vetäytyä hetki ja leikkaa se sopiviksi paloiksi.
  6. Pirskottele maailman parhaan pannukakun päälle sitruunamehua ja puuteroi tomusokerilla. Voit tarjota maailman parhaan pannukakun myös mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa. Pannukakku maistuu uunituoreena, mutta yhtä lailla se on herkkua jäähtyneenä, kun se on saanut vetäytyä.

Maailman paras pannukakku ja muut taivaallisen hyvät pannarit – tiesitkö tämän?

Rakastettu pannukakku on mitä monipuolisin herkku, josta on kehitetty lukemattomia eri versioita. Pannukakut myös tunnetaan eri puolilla maailmaa. Vaikka Suomessa pannukakku on yleensä tapana paistaa uunipellillä, muualla pannukakut tunnetaan pyöreinä.

Pannari toimii paitsi makeana myös suolaisena ja sen eri versioita voisi syödä vaikka päivän jokaisella aterialla, kyllästymättä! Jauhoja vaihtelemalla pannukakkuun saa lisää makua ja ruokaisuutta: kaurapannaria kannattaa ehdottomasti kokeilla. Pannukakkua on helppo soveltaa myös erilaisiin ruokavalioihin, katso esimerkiksi munaton pannukakku ja gluteeniton pannukakku.

Kun olet kokeillut maailman parasta pannaria, kurkkaa myös muut reseptit:

17 kommenttia