Maailman paras pannukakku – nimensä veroinen täyteläinen herkku
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minMaailman paras pannukakku valmistetaan täyteläiseen kermaan. Hanna Sumarin kehittämän pannukakun pinnasta tulee rapea ja mausta lähes nekkumainen, ja pannukakku tarjotaan raikkaasti sitruunan ja tomusokerin kera. Maailman paras pannukakku maistuu ihanalle myös kylmänä!
3.9
Kuvat
Julkaistu 23.2.2015

Maailman paras pannukakku – nimensä veroinen täyteläinen herkku
Reseptin ainekset (20 palaa)
Taikina
- 3munaa
- 7 1/2 dlkuohukermaa (tai täysmaitoa)
- 3 dlvehnäjauhoja
- 3/4 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 tlkardemummaa
- 1 1/2 tlsuolaa
- 75 gvoita (sulatettuna)
Tarjoiluun
- sitruunamehua ja tomusokeria.
Maailman paras pannukakku valmistuu näin:
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Mittaa muut aineet joukkoon ja sekoita hyvin vispilällä vatkaten.
- Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pannukakku on kypsä ja saanut kauniin värin.
- Anna maailman parhaan pannukakun vetäytyä hetki ja leikkaa se sopiviksi paloiksi.
- Pirskottele maailman parhaan pannukakun päälle sitruunamehua ja puuteroi tomusokerilla. Voit tarjota maailman parhaan pannukakun myös mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa. Pannukakku maistuu uunituoreena, mutta yhtä lailla se on herkkua jäähtyneenä, kun se on saanut vetäytyä.
Maailman paras pannukakku ja muut taivaallisen hyvät pannarit – tiesitkö tämän?
Rakastettu pannukakku on mitä monipuolisin herkku, josta on kehitetty lukemattomia eri versioita. Pannukakut myös tunnetaan eri puolilla maailmaa. Vaikka Suomessa pannukakku on yleensä tapana paistaa uunipellillä, muualla pannukakut tunnetaan pyöreinä.
Pannari toimii paitsi makeana myös suolaisena ja sen eri versioita voisi syödä vaikka päivän jokaisella aterialla, kyllästymättä! Jauhoja vaihtelemalla pannukakkuun saa lisää makua ja ruokaisuutta: kaurapannaria kannattaa ehdottomasti kokeilla. Pannukakkua on helppo soveltaa myös erilaisiin ruokavalioihin, katso esimerkiksi munaton pannukakku ja gluteeniton pannukakku.
Kun olet kokeillut maailman parasta pannaria, kurkkaa myös muut reseptit:
- Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut maistuvat erityisen herkullisilta aamupalalla marjaisan voin kera.
- Jos etsit jotain ihan erilaista, kokeile korealaisia pannukakkuja. Niiden sisältä paljastuu tulinen kasvistäyte.
- Puolalaiset sitruunapannukakut kohoavat mukavan pulleiksi hiivan avulla.
- Gotlantilainen pannukakku taasen syntyy riisipuurosta ja mantelijauhoista.
- Ahvenanmaan ylpeys on pannukakku, jossa maistuvat mannapuuro ja kardemumma. Katso täältä Ahvenanmaan pannukakun resepti!
- Maistuisiko suolainen pannukakku? Tässä versiossamme pannari tarjoillaan mausteisen makkaratäytteen kera. Pizzapannari puolestaan hurmaa koko perheen.
- Pannari pelastaa kiireisen kokin. Halloumi-pinaattipannari on loistava arkilounas.
- Pannukakku taipuu myös juhlavampaan hetkeen. Kokeile esimerkiksi blinien tyylisiä perunapannukakkuja, jotka voi tarjoilla vaikkapa savukalan kanssa.
- Silloin kun haluat maksimoida herkkuhetken, valitse porkkanakakku-pannukakkujen resepti. Jo nimi sen kertoo, miksi.
- Kaikki lettujen ja pannukakkujen ohjeemme löydät täältä.

Pannarimurot ovat hauskin aamupala ikinä! Näin teet maailmalla hitiksi nousseet minipannukakut
Maku

"Parhaat kehut ovat olleet lasten ihastuneet ilmeet" – Jatan proteiiniletut sopivat täydellisesti kevyempään herkutteluun
Maku

Ranskalaiset krepit suolaisella täytteellä – oiva vaihtoehto mille tahansa päivän aterialle
Meillä kotona

Banaanipannukakku - kanelinen herkku paistuu kätevästi uunissa
Maku

Kas näin arkinen pannukakku muuttuu juhlavaksi: mausta taikina parmesaanilla ja sitruunalla & kuorruta kuohkealla kalkkunamoussella
Kotivinkki

Puolukkahillo valmistuu helposti ja sopii moneen – näin purkitat metsän antimet talven varalle
Kotivinkki

Mansikkahillo – ohje, jolla onnistut!
Maku

Monkey Butter eli kookos-banaanihillo – lettujen ja pannukakkujen paras kaveri
Maku