Pannukakku – pellillinen kaikkien rakastamaa lohturuokaa
Kasvis
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Pannukakku on kaikkien rakastama lohturuoka, iltapala ja jälkkäriherkku. Tämän helpon ohjeen juju on voin ruskistaminen, joka onnistuu kätevästi samalla kun uuni lämpiää. Pannukakku hurmaa kaikki!
Lisää puolet maidosta, jauhot, sokeri, ja suola. Vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito ja vatkaa tasaiseksi. Anna pannukakkutaikinan turvota noin puoli tuntia ennen paistamista.
Pane voi reunalliselle uunipellille ja nosta pelti kylmään uuniin. Kuumenna 200-asteiseksi. Nosta pelti pois uunista, kun voi on sulanut ja ruskistunut kevyesti. Kääntele peltiä hieman, jotta voi leviää pellille kauttaaltaan.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada pellille. Nosta pelti varovasti uuniin.
Paista pannukakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin. Paistoaika riippuu pellin koosta, joka vaikuttaa pannukakun paksuuteen.
Anna pannukakun jäähtyä hetki ja leikkaa se paloiksi.
Tarjoa pannukakku haaleana mansikkahillonja halutessasi kuohkean kermavaahdon kanssa.
Vinkki!
Voit hyvin paistaa pannukakun myös leivinpaperin päällä pellillä. Sulata voi silloin esimerkiksi mikrossa ja lisää taikinaan.