


Klassikkojälkkäri
Pannukakku – pellillinen kaikkien rakastamaa herkkua valmistuu helposti
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Pannukakku on parhaimmillaan ihanan kuohkea, reunoiltaan rapea ja sisältä sopivan mehevä. Leivinjauhe ei kuulu perusreseptiin, mutta sillä saa pannariin lisää ilmavuutta. Nappaa talteen luotto-ohje!
Reseptin ainekset
16 annosta
Pannukakku
3
munaa
8 dl
maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
(1 tl
leivinjauhetta)
½ tl
suolaa
50 g
voita tai margariinia sulatettuna (tai ½ dl rypsiöljyä)
Tarjoiluun
2 dl
vispikermaa
1 rkl
tomusokeria
½ tl
vaniljasokeria
vadelma- tai mansikkahilloa
marjoja
Pannukakku – ohje:
- Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää puolet maidosta ja sekoita hyvin.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Leivinjauheen käyttö ei ole välttämätöntä, mutta se lisää pannukakun kuohkeutta. Sekoita jauhoseos muna-maitoseokseen erissä hyvin sekoittaen.
- Lisää loppu maito ja sulatettu rasva tai öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
- Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle (eli syvälle uunipellille).
- Paista pannukakkua 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se on hyytynyt ja saanut sopivasti väriä pintaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarjoa pannukakku kermavaahdon, hillon ja marjojen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat