Maku

Pannukakku

1 h 15 min
4
26

Pannukakku

Pannukakku on kaikkien rakastama välipala ja kotoisa herkku, joka ei kaipaa esittelyä. Tällä reseptillä pannukakku onnistuu varmasti!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

  • 4 kplmunaa (M-koko)
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklvoita

Tarjoiluun

  • 2 dlmansikkahilloa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Kotoisa pannukakku on helppo valmistaa!

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. (HUOM! Tarkista kananmunien koko pakkauksesta. Jos käytät L-kokoisia kananmunia, niitä riittää 3 kpl.)

Lisää puolet maidosta, jauhot, sokeri, ja suola. Vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito ja vatkaa tasaiseksi. Anna pannukakkutaikinan turvota noin puoli tuntia ennen paistamista.

Pane voi reunalliselle uunipellille ja nosta pelti kylmään uuniin. Kuumenna 200-asteiseksi. Nosta pelti pois uunista, kun voi on sulanut ja ruskistunut kevyesti. Kääntele peltiä hieman, jotta voi leviää pellille kauttaaltaan.

Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada pellille. Paista pannukakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin. Paistoaika riippuu pellin koosta, joka vaikuttaa pannarin paksuuteen.

Anna pannukakun jäähtyä hetki, ja leikkaa se paloiksi. Tarjoa pannukakku haaleana mansikkahillon ja halutessasi kermavaahdon kanssa.

* Voit paistaa pannukakun myös voidellun leivinpaperin päällä pellillä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä