Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Klassikkojälkkäri

Pannukakku – pellillinen kaikkien rakastamaa herkkua valmistuu helposti

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Pannukakku on parhaimmillaan ihanan kuohkea, reunoiltaan rapea ja sisältä sopivan mehevä. Leivinjauhe ei kuulu perusreseptiin, mutta sillä saa pannariin lisää ilmavuutta. Nappaa talteen luotto-ohje!

18.10.2024

Reseptin ainekset
16 annosta
Pannukakku
3
munaa
8 dl
maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
(1 tl
leivinjauhetta)
½ tl
suolaa
50 g
voita tai margariinia sulatettuna (tai ½ dl rypsiöljyä)
Tarjoiluun
2 dl
vispikermaa
1 rkl
tomusokeria
½ tl
vaniljasokeria
vadelma- tai mansikkahilloa
marjoja

Pannukakku – ohje:

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää puolet maidosta ja sekoita hyvin.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Leivinjauheen käyttö ei ole välttämätöntä, mutta se lisää pannukakun kuohkeutta. Sekoita jauhoseos muna-maitoseokseen erissä hyvin sekoittaen.
  3. Lisää loppu maito ja sulatettu rasva tai öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle (eli syvälle uunipellille).
  5. Paista pannukakkua 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se on hyytynyt ja saanut sopivasti väriä pintaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  6. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarjoa pannukakku kermavaahdon, hillon ja marjojen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt