Maku

Pannukakku - pellillinen kaikkien rakastamaa lohturuokaa

1 h 15 min
4.01
10

Pannukakku - pellillinen kaikkien rakastamaa lohturuokaa

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos
Pannukakku on kaikkien rakastama lohturuoka, iltapala ja jälkkäriherkku. Tämän helpon ohjeen juju on voin ruskistaminen, joka onnistuu kätevästi samalla kun uuni lämpiää. Pannukakku hurmaa kaikki!

Ainekset (16 annosta)

  • 4 kplmunaa (M-koko)
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklvoita

Tarjoiluun

  • 2 dlmansikkahilloa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Pannukakku on helppo valmistaa!

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. (HUOM! Tarkista kananmunien koko pakkauksesta. Jos käytät L-kokoisia kananmunia, niitä riittää 3 kpl.)
  2. Lisää puolet maidosta, jauhot, sokeri, ja suola. Vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito ja vatkaa tasaiseksi. Anna pannukakkutaikinan turvota noin puoli tuntia ennen paistamista.
  3. Pane voi reunalliselle uunipellille ja nosta pelti kylmään uuniin. Kuumenna 200-asteiseksi. Nosta pelti pois uunista, kun voi on sulanut ja ruskistunut kevyesti. Kääntele peltiä hieman, jotta voi leviää pellille kauttaaltaan.
  4. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada pellille. Nosta pelti varovasti uuniin.
  5. Paista pannukakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin. Paistoaika riippuu pellin koosta, joka vaikuttaa pannukakun paksuuteen.
  6. Anna pannukakun jäähtyä hetki ja leikkaa se paloiksi.
  7. Tarjoa pannukakku haaleana mansikkahillon ja halutessasi kuohkean kermavaahdon kanssa.

Vinkki!

Voit hyvin paistaa pannukakun myös leivinpaperin päällä pellillä. Sulata voi silloin esimerkiksi mikrossa ja lisää taikinaan.

MITÄ PIDIT?
4.01