4,3(124)
Amerikkalaiset pannukakut – täydellinen herkku viikonlopun pitkiin aamuihin
15 min
Amerikkalaiset pannukakut paistuvat aamiaiselle nopeasti. Tällä ohjeella tehdyt amerikkalaiset pannukakut maistuvat samalta kuin amerikkalaisessa dinerissa. Kuohkeiden pannukakkujen seuraksi sopii herkullinen marjainen voi.
11.2.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Pannukakut
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 rklsokeria
1/2 tlsuolaa
2 tlleivinjauhetta
1 kplkananmuna
3 dlmaitoa
2 rklvoita sulatettuna (+ voita paistamiseen)
Marjaisa voi
80 gvoita (huoneenlämpöistä)
1 dlmarjahilloa (esim kuningatar)

Amerikkalaiset pannukakut – ohje:

  1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe.
  2. Vatkaa kevyesti eri kulhossa kananmuna, maito ja voisula. (Voit sulattaa voin näppärästi paistinpannulla, jonka voit kuumentaa samalla valmiiksi jo pannukakkujen paistamista varten.)
  3. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää aavistus jauhoja jos taikina tuntuu liian juoksevalta. Anna taikinan seisoa muutama minuutti.
  4. Valmista marjainen voi. Sekoita hillo pehmeään voihin. Lusikoi tarjoiluastiaan.
  5. Paista pannukakut paistinpannulla reilulla keskilämmöllä pienessä määrässä voita molemmin puolin. Pannukakku on valmis käännettäväksi, kun se keskiosa alkaa kuplia.
  6. Tarjoile amerikkalaiset pannukakut lämpiminä marjaisen voin kanssa.
9 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.