Maku

Amerikkalaiset pannukakut – täydellinen herkku viikonlopun pitkiin aamuihin

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Amerikkalaiset pannukakut paistuvat aamiaiselle nopeasti. Tällä ohjeella tehdyt amerikkalaiset pannukakut maistuvat samalta kuin amerikkalaisessa dinerissa. Kuohkeiden pannukakkujen seuraksi sopii herkullinen marjainen voi.
4.3
9
Julkaistu 11.2.2015


Reseptin ainekset (6 annosta)

Pannukakut

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 kplkananmuna
  • 3 dlmaitoa
  • 2 rklvoita sulatettuna (+ voita paistamiseen)

Marjaisa voi

  • 80 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 1 dlmarjahilloa (esim kuningatar)
Tulosta

Amerikkalaiset pannukakut – ohje:

  1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe.
  2. Vatkaa kevyesti eri kulhossa kananmuna, maito ja voisula. (Voit sulattaa voin näppärästi paistinpannulla, jonka voit kuumentaa samalla valmiiksi jo pannukakkujen paistamista varten.)
  3. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää aavistus jauhoja jos taikina tuntuu liian juoksevalta. Anna taikinan seisoa muutama minuutti.
  4. Valmista marjainen voi. Sekoita hillo pehmeään voihin. Lusikoi tarjoiluastiaan.
  5. Paista pannukakut paistinpannulla reilulla keskilämmöllä pienessä määrässä voita molemmin puolin. Pannukakku on valmis käännettäväksi, kun se keskiosa alkaa kuplia.
  6. Tarjoile amerikkalaiset pannukakut lämpiminä marjaisen voin kanssa.
9 kommenttia