


Amerikkalaiset pannukakut – täydellinen herkku viikonlopun pitkiin aamuihin
15 min
Amerikkalaiset pannukakut paistuvat aamiaiselle nopeasti. Tällä ohjeella tehdyt amerikkalaiset pannukakut maistuvat samalta kuin amerikkalaisessa dinerissa. Kuohkeiden pannukakkujen seuraksi sopii herkullinen marjainen voi.
Reseptin ainekset
6 annosta
Amerikkalaiset pannukakut
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
leivinjauhetta
1 kpl
kananmuna
3 dl
maitoa
2 rkl
voita sulatettuna (+ voita paistamiseen)
Marjaisa voi
80 g
voita (huoneenlämpöistä)
1 dl
marjahilloa (esim kuningatar)
Amerikkalaiset pannukakut – ohje:
- Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe.
- Vatkaa kevyesti eri kulhossa kananmuna, maito ja voisula. (Voit sulattaa voin näppärästi paistinpannulla, jonka voit kuumentaa samalla valmiiksi jo pannukakkujen paistamista varten.)
- Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää aavistus jauhoja jos taikina tuntuu liian juoksevalta. Anna taikinan seisoa muutama minuutti.
- Valmista marjainen voi. Sekoita hillo pehmeään voihin. Lusikoi tarjoiluastiaan.
- Paista pannukakut paistinpannulla reilulla keskilämmöllä pienessä määrässä voita molemmin puolin. Pannukakku on valmis käännettäväksi, kun se keskiosa alkaa kuplia.
- Tarjoile amerikkalaiset pannukakut lämpiminä marjaisen voin kanssa.
Kokeile myös!
Maailman paras pannukakku on nimensä arvoinen kermainen herkku: pinnalta rapea ja maultaan lähes nekkumainen. Katso myös suosittu perinteisen pannukakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat