Maku

Amerikkalaiset pannukakut ja marjainen voi

15 min
4.4
6

Amerikkalaiset pannukakut ja marjainen voi

Amerikkalaiset pannukakut paistuvat aamiaiselle nopeasti. Kuohkeiden kakkujen seuraksi sopii ihanasti marjainen voi. Sekoita pehmeän voin joukkoon hilloa ja nauti lämpimien pannukakkujen kanssa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Pannukakut

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 kplkananmuna
  • 3 dlmaitoa
  • 2 rklvoita sulatettuna (+ voita paistamiseen)

Marjaisa voi

  • 80 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 1 dlmarjahilloa (esim kuningatar)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Vatkaa kevyesti eri kulhossa kananmuna, maito ja voisula. (Voit sulattaa voin näppärästi paistinpannulla, jonka voit kuumentaa samalla valmiiksi jo pannukakkujen paistamista varten.)

Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää aavistus jauhoja jos taikina tuntuu liian juoksevalta. Anna taikinan seisoa muutama minuutti.

Valmista marjainen voi. Sekoita pehmeään voihin hillo. Lusikoi tarjoiluastiaan.

Paista pannukakut paistinpannulla reilulla keskilämmöllä pienessä määrässä voita molemmin puolin. Pannukakku on valmis käännettäväksi kun se keskiosa alkaa kuplia. Tarjoile pannukakut lämpiminä marjaisen voin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä