Amerikkalaiset pannukakut – täydellinen herkku viikonlopun pitkiin aamuihin
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Amerikkalaiset pannukakut paistuvat aamiaiselle nopeasti. Tällä ohjeella tehdyt amerikkalaiset pannukakut maistuvat samalta kuin amerikkalaisessa dinerissa. Kuohkeiden pannukakkujen seuraksi sopii herkullinen marjainen voi.
4.3
Kuvat
Julkaistu 11.2.2015

Amerikkalaiset pannukakut – täydellinen herkku viikonlopun pitkiin aamuihin
Reseptin ainekset (6 annosta)
Pannukakut
- 3 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 rklsokeria
- 1/2 tlsuolaa
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 kplkananmuna
- 3 dlmaitoa
- 2 rklvoita sulatettuna (+ voita paistamiseen)
Marjaisa voi
- 80 gvoita (huoneenlämpöistä)
- 1 dlmarjahilloa (esim kuningatar)
Amerikkalaiset pannukakut – ohje:
- Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe.
- Vatkaa kevyesti eri kulhossa kananmuna, maito ja voisula. (Voit sulattaa voin näppärästi paistinpannulla, jonka voit kuumentaa samalla valmiiksi jo pannukakkujen paistamista varten.)
- Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää aavistus jauhoja jos taikina tuntuu liian juoksevalta. Anna taikinan seisoa muutama minuutti.
- Valmista marjainen voi. Sekoita hillo pehmeään voihin. Lusikoi tarjoiluastiaan.
- Paista pannukakut paistinpannulla reilulla keskilämmöllä pienessä määrässä voita molemmin puolin. Pannukakku on valmis käännettäväksi, kun se keskiosa alkaa kuplia.
- Tarjoile amerikkalaiset pannukakut lämpiminä marjaisen voin kanssa.

Pannukakku – pellillinen kaikkien rakastamaa lohturuokaa
Maku

Munaton pannukakku – rakas jälkkäriherkku sopii myös munattomaan ruokavalioon
Maku

Gotlantilainen pannukakku – hurmaavan mehevä herkku iltapalalle
Kotivinkki

Monkey Butter eli kookos-banaanihillo – lettujen ja pannukakkujen paras kaveri
Maku

Persikka-clafoutis
Maku

Taikapannari
Maku

Kuningatar-clafoutis
Maku

Pikahillo mikrossa
Maku