Korealaiset pannukakut – rapeaksi paistetut pikkupannarit koukuttavat pinnan alta paljastuvalla tulisella kasvistäytteellä
2 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 40 minKorelaiset pannukakut kätkevät sisäänsä suppilovahveroita, nuudeleita, porkkanaa, kevätsipulia ja rutkasti mausteita, joista tärkein on gochujang-chilitahna. Perinteisten hotteokien suolaiset versiot sopivat mainiosti myös brunssille.
VE
0
Kuvat
Julkaistu 14.3.2020

Korealaiset pannukakut – rapeaksi paistetut pikkupannarit koukuttavat pinnan alta paljastuvalla tulisella kasvistäytteellä
Reseptin ainekset (12 kpl)
Taikina
- 5 dlvettä
- 1 pskuivahiivaa
- 10 dlvehnäjauhoja
- 4 rklsokeria
- ½ tlsuolaa
- 2 rklrypsiöljyä
Täyte
- 50 griisinuudeleita
- 5 dlsuppilovahveroita
- 1porkkana
- 3kevätsipulinvartta
- 1 rklseesamiöljyä
- 2 rklsoijakastiketta
- 1 tlgochujang-chilitahnaa
- 1 tlsokeria
- ½ tlmustapippuria
Korealaiset pannukakut valmistetaan näin:
- Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää loput taikinan ainekset ja alusta notkeaksi. Anna taikinan kohota noin tunti.
- Valmista täyte. Keitä nuudelit pehmeiksi kiehuvassa vedessä, noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa nuudelit kulhossa saksilla 5 sentin pätkiksi.
- Leikkaa myös sienet pienemmiksi paloiksi. Suikaloi porkkana. Leikkaa kevätsipulit renkaiksi.
- Kuullota sienet seesamiöljyssä pannulla, lisää nuudelit, porkkanat ja sipulit. Lisää soijakastike, chilitahna, sokeri ja mustapippuri.
- Ota taikinasta öljytyin käsin paloja (Ø 5 cm) ja levitä ne noin puolen sentin paksuisiksi ympyröiksi.
- Nosta päälle ruokalusikallinen täytettä ja kokoa reunat kiinni. Painele taikinapallot kevyesti parin sentin paksuisiksi litteiksi kakuksi.
- Kuumenna runsaasti öljyä paistinpannulla. Nosta 2–3 kakkua kerrallaan pannulle. Paista keskilämmöllä 2–3 minuuttia per puoli, kunnes täytetyt pannarit ovat sisältä kypsiä ja pinta kauniin ruskea. Lisää pannulle öljyä joka kerta, kun paistat uudet pannarit. Nauti lämpiminä.

Fetapannukakku – suolaisessa pannarissa ihastuttavat kurpitsa ja omena sekä häivähdys chiliä
Maku

Suolainen pannukakku – rapea ja kuohkea makkarapannari on loistava brunssiherkku
Maku

Blinipannukakku
Maku

Suolainen kääretorttu – kääri sienillä täytetty pannukakku näppärästi rullalle
Maku

Tuorejuustopannukakut
Maku

Lohipannukakkuset
Maku

Helppo pannukakku maistuu suolaisten ja makeiden täytteiden kanssa
Kotivinkki

Savukalapannari
Maku