Korealaiset pannukakut – rapeaksi paistetut pikkupannarit koukuttavat pinnan alta paljastuvalla tulisella kasvistäytteellä

2 h 10 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h 40 min
Korelaiset pannukakut kätkevät sisäänsä suppilovahveroita, nuudeleita, porkkanaa, kevätsipulia ja rutkasti mausteita, joista tärkein on gochujang-chilitahna. Perinteisten hotteokien suolaiset versiot sopivat mainiosti myös brunssille.
VE
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 5 dlvettä
  • 1 pskuivahiivaa
  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 4 rklsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 50 griisinuudeleita
  • 5 dlsuppilovahveroita
  • 1porkkana
  • 3kevätsipulinvartta
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 tlgochujang-chilitahnaa
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Korealaiset pannukakut valmistetaan näin:

  1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää loput taikinan ainekset ja alusta notkeaksi. Anna taikinan kohota noin tunti.
  2. Valmista täyte. Keitä nuudelit pehmeiksi kiehuvassa vedessä, noin 5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa nuudelit kulhossa saksilla 5 sentin pätkiksi.
  3. Leikkaa myös sienet pienemmiksi paloiksi. Suikaloi porkkana. Leikkaa kevätsipulit renkaiksi.
  4. Kuullota sienet seesamiöljyssä pannulla, lisää nuudelit, porkkanat ja sipulit. Lisää soijakastike, chilitahna, sokeri ja mustapippuri.
  5. Ota taikinasta öljytyin käsin paloja (Ø 5 cm) ja levitä ne noin puolen sentin paksuisiksi ympyröiksi.
  6. Nosta päälle ruokalusikallinen täytettä ja kokoa reunat kiinni. Painele taikinapallot kevyesti parin sentin paksuisiksi litteiksi kakuksi.
  7. Kuumenna runsaasti öljyä paistinpannulla. Nosta 2–3 kakkua kerrallaan pannulle. Paista keskilämmöllä 2–3 minuuttia per puoli, kunnes täytetyt pannarit ovat sisältä kypsiä ja pinta kauniin ruskea. Lisää pannulle öljyä joka kerta, kun paistat uudet pannarit. Nauti lämpiminä.
MITÄ PIDIT?
0