


Kaurapannari – oi, miten kuohkea ja ihana!
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Kaurapannari on kuohkea ja astetta herkullisempi välipala tai rennon koti-illan jälkiruoka. Täydellinen lisuke kaurapannarille on itse tehty uuniomenahilloke.
Reseptin ainekset
1 pellillinen
Kaurapannari
4
munaa
1 dl
sokeria
2 dl
vaahtoutuvaa kaurakermaa
½ dl
kaurajuomaa
2 dl
kaurafraichea
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
Uuniomenahilloke
1 kg
hapokkaita omenoita
½ dl
tummaa siirappia
1 dl
ruokosokeria
3 rkl
sitruunanmehua
1
kanelitanko
1 tl
inkivääriä
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
muskottia
¼ tl
kardemummaa
Lisäksi
tomusokeria
Kaurapannari ja uuniomenahilloke valmistuvat näin:
- Valmista ensin uuniomenahilloke. Pese omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Lohko omenat ja laita uunivuokaan. Lisää mausteet ja sekoita.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
- Valmista pannukakkutaikina. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot varovasti käännellen.
- Sekoita kaurajuoma ja -fraiche keskenään ja lisää seos sekä vehnäjauhot ja kaurahiutaleet taikinaan vähitellen.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Leikkaa pannari paloiksi ja tarjoa uuniomenahillokkeen kanssa. Pöläytä halutessasi tomusokeria päälle.
Vinkki!
Voit valmistaa kaurapannarin halutessasi kauratuotteiden sijaan maitopohjaisista tuotteista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat