Ahvenanmaan pannukakku maistuu ihanasti kardemummalta
1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
45 minAhvenanmaan pannukakku on ihana perinneherkku, jonka mehevyyden salaisuus on mannapuuro. Kun kerran maistat Ahvenanmaan pannukakkua, haluat syödä sitä uudelleen ja uudelleen. Tällä ohjeella herkku onnistuu kotona!
3.5
Kuvat
Julkaistu 31.8.2011

Ahvenanmaan pannukakku maistuu ihanasti kardemummalta
Reseptin ainekset (16 palaa)
- 1 lmaitoa
- 1 ½ dlmannaryynejä
- 1 tlsuolaa
- 1 ½ dlsokeria
- 1 tlkardemummaa
- 2 dlvehnäjauhoja
- 3kananmunaa
- 75 gvoita
Ahvenanmaan pannukakku valmistuu näin:
- Laita maito kiehumaan. Vispilöi mannaryynit kiehuvaan maitoon. Laske lämpöä ja keitä puuroa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja jäähdytä.
- Sekoita sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot mannapuuron joukkoon.
- Vispaa kananmunat taikinaan ja kaada se voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja kaada voisula taikinan päälle.
- Paista pannukakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
- Ahvenanmaan pannukakku on valmis, kun se on rakenteeltaan kiinteää ja pinnaltaan kauniin kullanruskea.
- Anna Ahvenanmaan pannukakun asettua ja jäähtyä hetki, ennen kuin leikkaat sen paloiksi.
- Tarjoile Ahvenanmaan pannukakku esimerkiksi mansikkahillon kanssa. Ahvenanmaalla pannukakun seurana syödään luumukiisseliä.
Vinkki!
Ahvenanmaan pannukakku on myös kiva eväs. Se on helppo pakata paloina mukaan ja syödä sormin.

Pannukakku – pellillinen kaikkien rakastamaa lohturuokaa
Maku

Amerikkalaiset pannukakut – täydellinen herkku viikonlopun pitkiin aamuihin
Maku

Munaton pannukakku – rakas jälkkäriherkku sopii myös munattomaan ruokavalioon
Maku

Gotlantilainen pannukakku – hurmaavan mehevä herkku iltapalalle
Kotivinkki

Monkey Butter eli kookos-banaanihillo – lettujen ja pannukakkujen paras kaveri
Maku

Maailman paras pannukakku – nimensä veroinen täyteläinen herkku
Maku

Persikka-clafoutis
Maku

Taikapannari
Maku