Kotivinkki

Ahvenanmaan pannukakku maistuu ihanasti kardemummalta

1 h 5 min
0
0

Ahvenanmaan pannukakku on ihana perinneherkku, jonka mehevyyden salaisuus on mannapuuro. Kun kerran maistat Ahvenanmaan pannukakkua, haluat syödä sitä uudelleen ja uudelleen. Tällä ohjeella herkku onnistuu kotona!
Tulosta
Teksti Kotivinkki
Kuvat Jenni-Justiina Niemi

Ainekset (16 palaa)

  • 1 lmaitoa
  • 1 ½ dlmannaryynejä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 3kananmunaa
  • 75 gvoita

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Ahvenanmaan pannukakku valmistuu näin:

  1. Laita maito kiehumaan. Vispilöi mannaryynit kiehuvaan maitoon. Laske lämpöä ja keitä puuroa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja jäähdytä.
  2. Sekoita sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot mannapuuron joukkoon.
  3. Vispaa kananmunat taikinaan ja kaada se voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja kaada voisula taikinan päälle.
  4. Paista pannukakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
  5. Ahvenanmaan pannukakku on valmis, kun se on rakenteeltaan kiinteää ja pinnaltaan kauniin kullanruskea.
  6. Anna Ahvenanmaan pannukakun asettua ja jäähtyä hetki, ennen kuin leikkaat sen paloiksi.
  7. Tarjoile Ahvenanmaan pannukakku esimerkiksi mansikkahillon kanssa. Ahvenanmaalla pannukakun seurana syödään luumukiisseliä.

Vinkki!

Ahvenanmaan pannukakku on myös kiva eväs. Se on helppo pakata paloina mukaan ja syödä sormin.

MITÄ PIDIT?
0