


Ahvenanmaan pannukakku maistuu ihanasti kardemummalta
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Ahvenanmaan pannukakku on ihana perinneherkku, jonka mehevyyden salaisuus on mannapuuro. Kun kerran maistat Ahvenanmaan pannukakkua, haluat syödä sitä uudelleen ja uudelleen. Tällä ohjeella herkku onnistuu kotona!
Reseptin ainekset
16 palaa
Ahvenanmaan pannukakku
1 l
maitoa
1 ½ dl
mannaryynejä
1 tl
suolaa
1 ½ dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
2 dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
75 g
voita
Ahvenanmaan pannukakku – ohje:
- Laita maito kiehumaan. Vispilöi mannaryynit kiehuvaan maitoon. Laske lämpöä ja keitä puuroa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja jäähdytä.
- Sekoita sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot mannapuuron joukkoon.
- Vispaa kananmunat taikinaan ja kaada se voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja kaada voisula taikinan päälle.
- Paista pannukakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
- Ahvenanmaan pannukakku on valmis, kun se on rakenteeltaan kiinteää ja pinnaltaan kauniin kullanruskea.
- Anna Ahvenanmaan pannukakun asettua ja jäähtyä hetki, ennen kuin leikkaat sen paloiksi.
- Tarjoile Ahvenanmaan pannukakku esimerkiksi mansikkahillon kanssa. Ahvenanmaalla pannukakun seurana syödään luumukiisseliä.
Vinkki!
Ahvenanmaan pannukakku on myös kiva eväs. Se on helppo pakata paloina mukaan ja syödä sormin.
Kokeile myös!
Maailman paras pannukakku on nimensä arvoinen kermainen herkku: pinnalta rapea ja maultaan lähes nekkumainen. Katso myös suosittu perinteisen pannukakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat