Kotivinkki

Pannukakku Ahvenanmaan malliin

1 h 5 min
0
0

Pannukakku Ahvenanmaan malliin

Ahvenanmaan pannukakku on ihanan mehevä ja maistuu reilusti kardemummalta.
Kuvat Jenni-Justiina Niemi
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 1 lmaitoa
  • 1 ½ dlmannaryynejä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 3kananmunaa
  • 75 gvoita

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

1. Laita maito kiehumaan. Vispilöi mannaryynit kiehuvaan maitoon. Laske lämpöä ja keitä puuroa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja siirrä sivuun jäähtymään.

2. Sekoita sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot puuron joukkoon. Vispaa kananmunat massaan ja kaada taikina voideltuun vuokaan. Sulata voi ja kaada voisula taikinan päälle.

3. Paista pannukakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Ahvenanmaan pannukakku on valmis, kun se on rakenteeltaan kiinteää ja pinnaltaan kauniin kullanruskea. Anna pannukakun asettua ja jäähtyä hetki, ennen kuin leikkaat sen.

Vinkki!

VINK VINK Ahvenanmaan pannukakku on myös kiva eväs. Se on helppo pakata paloina mukaan ja syödä sormin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä