Maku

Kartanon luumukiisseli

2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu: 5.11.2010


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 200 gkuivattuja luumuja
  • 10 dlvettä
  • 2 kplkanelitankoa
  • 1 rklsiirappia
  • 2 rklfariinisokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklperunajauhoja
  • 1 rklkonjakkia
Tulosta

Liota luumuja vedessä muutama tunti. Keitä luumut pehmeiksi samassa vedessä kanelitankojen kanssa. Ota tangot pois liemestä.

Nosta liemi liedeltä. Lisää joukkoon siirappi, fariinisokeri, suola ja tilkkaan konjakkia sekoitettu perunajauhot.

Lisää kattila liedelle, kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan hämmentäen. Kun keitos kiehahtaa ja paksunee, nosta se pois liedeltä.

Tarjoa jäähdytettynä.

Kommentoi »