Kartanon luumukiisseli

2 h 15 min
0
0

Kartanon luumukiisseli

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 200 gkuivattuja luumuja
  • 10 dlvettä
  • 2 kplkanelitankoa
  • 1 rklsiirappia
  • 2 rklfariinisokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklperunajauhoja
  • 1 rklkonjakkia

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Liota luumuja vedessä muutama tunti. Keitä luumut pehmeiksi samassa vedessä kanelitankojen kanssa. Ota tangot pois liemestä.
Nosta liemi liedeltä. Lisää joukkoon siirappi, fariinisokeri, suola ja tilkkaan konjakkia sekoitettu perunajauhot.
Lisää kattila liedelle, kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan hämmentäen. Kun keitos kiehahtaa ja paksunee, nosta se pois liedeltä.
Tarjoa jäähdytettynä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä