Maku

Mansikkahillo – ohje, jolla onnistut!

50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
Mansikkahillo on monikäyttöinen ja herkullinen lisuke monenlaisissa jälkiruoissa ja leivonnaisissa. Mitäpä olisi letut tai pannukakku ilman kunnon hillonokaretta?
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.6
0
Julkaistu: 9.9.2010


Reseptin ainekset (1 kpl)

  • 1 kgmansikoita
  • 1vaniljatanko
  • 6 dlhillosokeria
  • ½ dlsitruunamehua
Tulosta

Mansikkahillo – ohje:

  1. Perkaa ja punnitse mansikat. Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Lado paksupohjaiseen kattilaan kerroksittain mansikat, vaniljatankopuolikkaat ja hillosokeri. Kaada päälle sitruunamehu.
  2. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen. Ravistele kattilaa silloin tällöin. Anna hillon kiehua maltillisesti poreillen 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Poista vaniljatangot.
  3. Kaada mansikkahillo pieniin puhtaisiin tölkkeihin. Sulje tiiviisti. Jäähdytä mansikkahillot nopeasti ja säilytä kylmässä.

Korvaa osa mansikoista raparperipaloilla: 1 ½ l mansikoita ja ½ l raparperipaloja.

Kommentoi »