Mansikkahillo

50 min
3.3
0

Mansikkahillo

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.3
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 1000 gmansikoita
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 6 dlhillosokeria
  • 1/2 dlsitruunamehua

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Perkaa ja punnitse mansikat. Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Lado paksupohjaiseen kattilaan kerroksittain mansikat, vaniljatankopuolikkaat ja hillosokeri.
Kaada päälle sitruunamehu.
Kuumenna miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen. Ravistele kattilaa silloin tällöin. Anna hillon kiehua maltillisesti poreillen 10 minuuttia.
Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Poista vaniljatangot.
Kaada mansikkahillo pieniin puhtaisiin tölkkeihin. Sulje tiiviisti. Jäähdytä mansikkahillot nopeasti ja säilytä kylmässä.
•Korvaa osa mansikoista raparperipaloilla: 1 1/2 l mansikoita ja 1/2 l raparperipaloja.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä