Maku

Mansikkahillo

50 min
{
Aktiivinen50 min
Passiivinen
GL
KA
LA
MA
MU
3.6
0
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (1 kpl)

  • 1000 gmansikoita
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 6 dlhillosokeria
  • 1/2 dlsitruunamehua
Tulosta

Perkaa ja punnitse mansikat. Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Lado paksupohjaiseen kattilaan kerroksittain mansikat, vaniljatankopuolikkaat ja hillosokeri. Kaada päälle sitruunamehu.

Kuumenna miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen. Ravistele kattilaa silloin tällöin. Anna hillon kiehua maltillisesti poreillen 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Poista vaniljatangot.

Kaada mansikkahillo pieniin puhtaisiin tölkkeihin. Sulje tiiviisti. Jäähdytä mansikkahillot nopeasti ja säilytä kylmässä.

Korvaa osa mansikoista raparperipaloilla: 1 1/2 l mansikoita ja 1/2 l raparperipaloja.

MITÄ PIDIT?
3.6