


Mansikkahillo – ohje, jolla onnistut!
50 min
Mansikkahillo on monikäyttöinen ja herkullinen lisuke monenlaisissa jälkiruoissa ja leivonnaisissa. Mitäpä olisi letut tai pannukakku ilman kunnon hillonokaretta?
Reseptin ainekset
1 kpl
1 kg
mansikoita
1
vaniljatanko
6 dl
hillosokeria
½ dl
sitruunamehua
Mansikkahillo – ohje:
- Perkaa ja punnitse mansikat. Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Lado paksupohjaiseen kattilaan kerroksittain mansikat, vaniljatankopuolikkaat ja hillosokeri. Kaada päälle sitruunamehu.
- Kuumenna miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen. Ravistele kattilaa silloin tällöin. Anna hillon kiehua maltillisesti poreillen 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Poista vaniljatangot.
- Kaada mansikkahillo pieniin puhtaisiin tölkkeihin. Sulje tiiviisti. Jäähdytä mansikkahillot nopeasti ja säilytä kylmässä. Nauti hilloa esimerkiksi lettujen tai pannukakun kanssa.
Vinkki! Korvaa osa mansikoista raparperipaloilla: 1 ½ l mansikoita ja ½ l raparperipaloja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat