Lettutaikina – ohje, johon palaat yhä uudelleen
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minLettutaikina valmistuu näppärästi perinteisellä reseptillä. Paras lettutaikina ei vaadi kikkoja, sillä salaisuus on kunnon nokare voita. Paista rapsakkareunaiset letut, jotka ovat kuin suoraan mummon keittiöstä!
KA
3.9
Kuvat
Julkaistu 4.7.2016

Lettutaikina – ohje, johon palaat yhä uudelleen
Reseptin ainekset (10 kpl)
Lettutaikinan ohje
- 2 kplkananmunaa
- 5 dltäysmaitoa
- 1 rklsokeria
- 3/4 tlsuolaa
- 2 1/2 dlvehnäjauhoja
- 50 gvoita
Paistamiseen
- 3 rklvoita
Tarjoiluun
- 2 dlkermavaahtoa
- 5 dlmansikoita (tai 200 g mansikkahilloa)
Lettutaikinan ohje:
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, sokeri ja suola.
- Lisää jauhot koko ajan sekoittaen, jotta taikinasta tulisi mahdollisimman tasaista.
- Sulata lopuksi voi ja sekoita se hieman jäähtyneenä lettutaikinaan.
- Anna lettutaikinan levätä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia.
- Paista letut voinokareessa kuumalla pannulla kauniin värisiksi. Paistoaika on muutama minuutti per puoli.
Vinkki!
Tarjoa letut kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.

Raasta kesäkurpitsaa lettutaikinaan. Lopputulos on herkullinen!
Kotivinkki

Parhaat mustikkaletut
Kotivinkki

Monkey Butter eli kookos-banaanihillo – lettujen ja pannukakkujen paras kaveri
Maku

Suklaa-banaaniletut maapähkinävoilla
Maku

Porkkanaletut ihanalla fetatäytteellä
Kotivinkki

Vegaaniset bataattiletut
Maku

Kookos-banaaniletut – makea mutta terveellinen herkku
Maku

Pinaattitäytteiset letut
Maku