Maku

Lettutaikina – ohje, johon palaat yhä uudelleen

1 h
4.12
3

Lettutaikina – ohje, johon palaat yhä uudelleen

Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos
Lettutaikinan ohje, johon palaat yhä uudelleen? Se on tässä! Paras lettutaikina ei vaadi kikkoja, sillä salaisuus on kunnon nokare voita. Paista rapsakkareunaiset letut, jotka ovat kuin suoraan mummon keittiöstä!

Ainekset (10 kpl)

Lettutaikinan ohje

  • 2 kplkananmunaa
  • 5 dltäysmaitoa
  • 1 rklsokeria
  • 3/4 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 50 gvoita

Paistamiseen

  • 3 rklvoita

Tarjoiluun

  • 2 dlkermavaahtoa
  • 5 dlmansikoita (tai 200 g mansikkahilloa)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Lettutaikinan ohje:

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, sokeri ja suola.
  2. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen, jotta taikinasta tulisi mahdollisimman tasaista.
  3. Sulata lopuksi voi ja sekoita se hieman jäähtyneenä lettutaikinaan.
  4. Anna lettutaikinan levätä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia.
  5. Paista letut voinokareessa kuumalla pannulla kauniin värisiksi. Paistoaika on muutama minuutti per puoli.

Vinkki!

Tarjoa letut kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.12