Lettutaikina valmistuu näppärästi perinteisellä reseptillä. Paras lettutaikina ei vaadi kikkoja, sillä salaisuus on kunnon nokare voita. Paista rapsakkareunaiset letut, jotka ovat kuin suoraan mummon keittiöstä!
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, sokeri ja suola.
Lisää jauhot koko ajan sekoittaen, jotta lettutaikinasta tulisi mahdollisimman tasaista.
Sulata lopuksi voi ja sekoita se hieman jäähtyneenä lettutaikinaan.
Anna lettutaikinan levätä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia.
Paista letut voinokareessa kuumalla pannulla kauniin värisiksi. Paistoaika on muutama minuutti per puoli.
Tarjoile letut kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Vinkit!
Anna lettutaikinan seistä puolesta tunnista tuntiin ennen paistamista, jotta jauhot ehtivät turvota. Jos et ehdi turvottaa taikinaa, käytä hiukan perusohjetta enemmän jauhoja.
Valuta lettutaikina 1 ½ litran limsapulloon. Siitä taikinan saa annosteltua pannulle siististi. Muista ravistaa pulloa ennen kaatamista. Pullossa taikinan saa mukaan vaikka retkelle!
Maidon tilalle taikinan nesteeksi sopivat myös hapanmaitotuotteet, kivennäisvesi, mehut sekä soija-, kaura- ja riisimaito.
Osan jauhoista voi korvata täysjyväjauhoilla, hiutaleilla tai löysällä puurolla. Gluteenittomissa letuissa korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
Kananmunan voi korvata 1 dl:lla kypsästä perunasta tai kasviksista tehtyä sosetta tai 1 dl:lla banaanisosetta.
Lettutaikinan voi maustaa kardemummalla, kanelilla tai vaniljalla.