Mummon letut

1 h
4.5
5

Mummon letut

Mummon paistamissa letuissa ei säästellä voita. Se antaa räiskäleille kauniin värin ja rapeat reunat. Vastapoimitut mansikat ja kermavaahto kruunaavat klassikkoherkun.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

lettutaikina

  • 2 kplkananmunaa
  • 5 dltäysmaitoa
  • 1 rklsokeria
  • 3/4 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 50 gvoita

Paistamiseen

  • 3 rklvoita

Tarjoiluun

  • 2 dlkermavaahtoa
  • 5 dlmansikoita (tai 200 g mansikkahilloa)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, sokeri ja suola.

Lisää jauhot koko ajan sekoittaen, jotta taikinasta tulisi mahdollisimman tasaista.

Sulata lopuksi voi ja sekoita se hieman jäähtyneenä taikinaan.

Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia.

Paista letut voinokareessa kuumalla pannulla kauniin värisiksi. Paistoaika on muutama minuutti per puoli.

Tarjoa letut kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä