Gotlantilainen pannukakku – hurmaavan mehevä herkku iltapalalle
1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
30 minGotlantilainen pannukakku yhdistää riisipuuron ja mantelijauhot herkullisen meheväksi pannariksi. Resepti sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Tee jo tänään!
GL
4.7
Teksti
Julkaistu: 2.6.2010

Gotlantilainen pannukakku – hurmaavan mehevä herkku iltapalalle
Reseptin ainekset
- 1 dlpuuroriisiä
- 3 dlvettä
- 5 dlmaitoa
Pannukakkutaikinaan
- 2½ dlkuohukermaa
- ½ dlmantelijauhetta
- 3kananmunaa
- 2 rklhunajaa
- 1 tlkardemummaa
- ½ tlsuolaa
- ripauskanelia
Lisäksi
- vaniljakastiketta tai hieman sulanutta jäätelöä
- tuoremarjasurvosta tai hilloa
Gotlantilainen pannukakku valmistuu näin:
- Mittaa riisit ja vesi kattilaan. Anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut. Lisää maito ja alenna lämpöä. Hauduta riisipuuro löysähköksi välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Jäähdytä puuro.
- Lisää riisipuuroon loput pannukakkuainekset ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele suorakaiteen muotoinen, 40 x 25 cm:n kokoinen vuoka. Kumoa pannukakku vuokaan.
- Paista pannaria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pannukakku on kiinteää ja sen pinta on saanut kauniin värin.
- Jäähdytä gotlantilainen pannukakku ja leikkaa se paloiksi.
- Tarjoa gotlantilainen pannukakku esimerkiksi vadelma-raparperihillon ja kermavaahdon kanssa.
Vinkki!
Korvaa pannukakkutaikinan kerma vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Vähennä samalla sokerin määrää. Jos haluat, lisää pannukakkutaikinaan paketti sahramia, kuten Gotlannissa tehdään.

Ahvenanmaan pannukakku maistuu ihanasti kardemummalta
Kotivinkki

Feta-kesäkurpitsapannari on koko perheen suosikki – pannukakun joukossa kasviksia uppoaa lastenkin suihin ihan huomaamatta
Maku

Maailman paras pannukakku – nimensä veroinen täyteläinen herkku
Maku

Rasvainen piimä & suora pelti – siinä perinteisen savolaisen ohrarieskan salaisuus! Poimi Rapion myllyn suositun rieskan resepti
Maku

Korealaiset pannukakut – rapeaksi paistetut pikkupannarit koukuttavat pinnan alta paljastuvalla tulisella kasvistäytteellä
Meillä kotona

Ricotta-sitruunapannari – raikas ja täyteläinen pannukakku katoaa hetkessä parempiin suihin
Kotivinkki

Munaton pannukakku – rakas jälkkäriherkku sopii myös munattomaan ruokavalioon
Maku