Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gotlantilainen pannukakku – hurmaavan mehevä herkku iltapalalle

1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 30 min

Gotlantilainen pannukakku yhdistää riisipuuron ja mantelijauhot herkullisen meheväksi pannariksi. Resepti sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Tee jo tänään!

2.6.2010
Reseptin ainekset
1 dl
puuroriisiä
3 dl
vettä
5 dl
maitoa
Pannukakkutaikinaan
2½ dl
kuohukermaa
½ dl
mantelijauhetta
3
kananmunaa
2 rkl
hunajaa
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
ripaus
kanelia
Lisäksi
vaniljakastiketta tai hieman sulanutta jäätelöä
tuoremarjasurvosta tai hilloa

Gotlantilainen pannukakku – ohje:

  1. Mittaa riisit ja vesi kattilaan. Anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut. Lisää maito ja alenna lämpöä. Hauduta riisipuuro löysähköksi välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Jäähdytä puuro.
  2. Lisää riisipuuroon loput pannukakkuainekset ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Voitele suorakaiteen muotoinen, 40 x 25 cm:n kokoinen vuoka. Kumoa pannukakku vuokaan.
  4. Paista pannaria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pannukakku on kiinteää ja sen pinta on saanut kauniin värin.
  5. Jäähdytä gotlantilainen pannukakku ja leikkaa se paloiksi.
  6. Tarjoa gotlantilainen pannukakku esimerkiksi vadelma-raparperihillon ja kermavaahdon kanssa.

Vinkki!

Korvaa pannukakkutaikinan kerma vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Vähennä samalla sokerin määrää. Jos haluat, lisää pannukakkutaikinaan paketti sahramia, kuten Gotlannissa tehdään.

Kokeile myös!

Maailman paras pannukakku on nimensä arvoinen kermainen herkku: pinnalta rapea ja maultaan lähes nekkumainen. Katso myös suosittu perinteisen pannukakun ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt