Kotivinkki

Gotlantilainen pannukakku

0
0

Gotlantilainen pannukakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 dlpuuroriisiä
  • 3 dlvettä
  • 5 dlmaitoa

Pannukakkutaikinaan:

  • 2½ dlkuohukermaa
  • ½ dlmantelijauhetta
  • 3kananmunaa
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlkardemummaa
  • ½ tlsuolaa
  • ripauskanelia

Lisäksi

  • vaniljakastiketta tai hieman sulanutta jäätelöä
  • tuoremarjasurvosta tai hilloa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Mittaa riisit ja vesi kattilaan. Anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut. Lisää maito ja alenna lämpöä. Hauduta riisipuuro löysähköksi välillä sekoittaen noin 40 minuuttia.

2. Lisää riisipuuroon loput pannukakkuainekset ja sekoita taikina tasaiseksi.

3. Voitele suorakaiteen muotoinen, 40 x 25 cm:n kokoinen vuoka. Kumoa pannukakku vuokaan.

4. Paista pannaria uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pannukakku on kiinteää ja sen pinta on saanut kauniin värin.

5. Jäähdytä pannukakku ja leikkaa se paloiksi.

Vinkki!

Vinkki Korvaa pannukakkutaikinan kerma vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Vähennä samalla sokerin määrää.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä