Kotivinkki

Gluteeniton pannukakku – hurmaavan mehevä herkku iltapalalle

1 h 30 min
{
Aktiivinen1 h
Passiivinen30 min
Gluteeniton pannukakku syntyy ilman vehnäjauhon pölähdystäkään! Gotlannista tuttu perinne yhdistää riisipuuron ja mantelijauhot herkullisen meheväksi pannariksi. Tee jo tänään!
GL
4.67
1
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto


Ainekset

  • 1 dlpuuroriisiä
  • 3 dlvettä
  • 5 dlmaitoa

Pannukakkutaikinaan

  • 2½ dlkuohukermaa
  • ½ dlmantelijauhetta
  • 3kananmunaa
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlkardemummaa
  • ½ tlsuolaa
  • ripauskanelia

Lisäksi

  • vaniljakastiketta tai hieman sulanutta jäätelöä
  • tuoremarjasurvosta tai hilloa
Tulosta

Gluteeniton pannukakku valmistuu näin:

  1. Mittaa riisit ja vesi kattilaan. Anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut. Lisää maito ja alenna lämpöä. Hauduta riisipuuro löysähköksi välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Jäähdytä puuro.
  2. Lisää riisipuuroon loput pannukakkuainekset ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Voitele suorakaiteen muotoinen, 40 x 25 cm:n kokoinen vuoka. Kumoa pannukakku vuokaan.
  4. Paista pannaria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pannukakku on kiinteää ja sen pinta on saanut kauniin värin.
  5. Jäähdytä gluteeniton pannukakku ja leikkaa se paloiksi.
  6. Tarjoa gluteeniton pannukakku esimerkiksi vadelma-raparperihillon ja kermavaahdon kanssa.

Korvaa pannukakkutaikinan kerma vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Vähennä samalla sokerin määrää. Jos haluat, lisää pannukakkutaikinaan paketti sahramia, kuten Gotlannissa tehdään.

MITÄ PIDIT?
4.67