Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paraatipaikalla peruna! Blinihenkiset perunapannukakut ihastuttavat rapeudellaan

1 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 20 min

Paista uudeksivuodeksi tai illanistujaisiin pienet maukkaat perunapannukakut, jotka muistuttavat maultaan hieman blinejä. Tarjoa rapeat herkut suosikkitäytteidesi kanssa ja nauti! Resepti on gluteeniton.

27.12.2021
Reseptin ainekset
6 annosta
Perunapannukakut
500 g
jauhoista perunaa
25 g
voita
2 dl
maitoa
4
munaa
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Täytteet
150 g
ranskankermaa
1
punasipuli hienonnettuna
1 tlk (50 g/35 g)
kapriksia
150 g
lämminsavulohta
tilliä hienonnettuna
mustapippuria

Perunapannukakut valmistuvat näin:

  1. Keitä perunat ja kuori ne. Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon voi ja anna sen sulaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat, leivinjauhe ja suola. Sekoita.
  2. Laita tilkka öljyä lettupannun koloihin. Paista taikinasta keskilämmöllä pieniä perunapannukakkuja. Käännä, kun pannukakku on hyytynyt ja paista myös toinen puoli. Nosta valmiit letut tarjoiluastiaan.
  3. Tarjoa perunapannukakut esimerkiksi ranskankerman, savulohen, sipulin, kapristen ja tillin kanssa. Kasvisversioon sopivat esimerkiksi merilevä-kaviaari tai pikkelöidyt sienet.

Vinkki!

Voit tehdä taikinan jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt