4,2(5)
Paraatipaikalla peruna! Blinihenkiset perunapannukakut ihastuttavat rapeudellaan
Gluteeniton
Kasvis
1 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 20 min
Paista uudeksivuodeksi tai illanistujaisiin pienet maukkaat perunapannukakut, jotka muistuttavat maultaan hieman blinejä. Tarjoa rapeat herkut suosikkitäytteidesi kanssa ja nauti! Resepti on gluteeniton.
27.12.2021
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Perunapannukakut
500 g jauhoista perunaa
25 g voita
2 dl maitoa
4munaa
1 tlleivinjauhetta
½ tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Täytteet
150 g ranskankermaa
1punasipuli hienonnettuna
1 tlk (50 g/35 g) kapriksia
150 g lämminsavulohta
tilliä hienonnettuna
mustapippuria

Perunapannukakut valmistuvat näin:

  1. Keitä perunat ja kuori ne. Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon voi ja anna sen sulaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat, leivinjauhe ja suola. Sekoita.
  2. Laita tilkka öljyä lettupannun koloihin. Paista taikinasta keskilämmöllä pieniä perunapannukakkuja. Käännä, kun pannukakku on hyytynyt ja paista myös toinen puoli. Nosta valmiit letut tarjoiluastiaan.
  3. Tarjoa perunapannukakut esimerkiksi ranskankerman, savulohen, sipulin, kapristen ja tillin kanssa. Kasvisversioon sopivat esimerkiksi merilevä-kaviaari tai pikkelöidyt sienet.

Vinkki!

Voit tehdä taikinan jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo