Suolainen pannukakku – rapea ja kuohkea makkarapannari on loistava brunssiherkku
1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
50 minSuolainen pannukakku tuo aamuaterialle ruokaisuutta. Pannari tarjoillaan paistettujen makkaroiden, granaattiomenansiementen, ranskankerman ja yrttien kera. Valitse pannariin mieleisellä tavalla maustettu makkara.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.5.2019

Suolainen pannukakku – rapea ja kuohkea makkarapannari on loistava brunssiherkku
Ainekset (4 annosta)
Suolainen pannukakku
- 3munaa
- 1 ½ dlmaitoa
- 1 ½ dlvehnäjauhoja
- 1 rklsokeria
- 1 tlsuolaa
Pannulle ja paistamiseen
- 4 rklvoita
Täyte
- 250 gmausteisia makkaroita (esim. chorizoa, braatvurstia tai raakamakkaraa)
- ¾ dlgranaattiomenansiemeneniä
- ½ dlranskankermaa
- ½ dlrucolanversoja
- 1 rklbasilikanlehtiä
Suolainen pannukakku valmistuu helposti näin:
- Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito, jauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
- Mittaa 2 rkl voita valurautaiselle pannulle (ø 20 cm). Nosta pannu 200 asteiseen uuniin, kunnes rasva on kuohahtanut.
- Kaada taikina pannulle ja paista 20–30 minuuttia, kunnes pannari on kohonnut ja ruskistunut kauniisti.
- Pannarin kypsyessä viipaloi makkarat ja paista ne rasvassa pannulla. Ota granaattiomenasta siemenet talteen.
- Ota pannari uunista ja kumoa sille makkarat ja granaattiomenat. Nostele päälle ranskankermaa. Viimeistele rucolanversoilla ja basilikalla. Tarjoa heti, ettei pannari ehdi laskea.
Vinkki!
Suolaisen pannarin päälle sopivat myös savukala, paistettu kaurapala (Yosa) tai kebabliha ja mausteinen tomaattisalsa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
5