5(5)
Suolainen pannukakku – rapea ja kuohkea makkarapannari on loistava brunssiherkku
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Suolainen pannukakku tuo aamuaterialle ruokaisuutta. Pannari tarjoillaan paistettujen makkaroiden, granaattiomenansiementen, ranskankerman ja yrttien kera. Valitse pannariin mieleisellä tavalla maustettu makkara.
15.5.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Suolainen pannukakku
3munaa
1 ½ dlmaitoa
1 ½ dlvehnäjauhoja
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
Pannulle ja paistamiseen
4 rklvoita
Täyte
250 gmausteisia makkaroita (esim. chorizoa, braatvurstia tai raakamakkaraa)
¾ dlgranaattiomenansiemeneniä
½ dlranskankermaa
½ dlrucolanversoja
1 rklbasilikanlehtiä

Suolainen pannukakku – ohje:

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito, jauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
  2. Mittaa 2 rkl voita valurautaiselle pannulle (ø 20 cm). Nosta pannu 200 asteiseen uuniin, kunnes rasva on kuohahtanut.
  3. Kaada taikina pannulle ja paista 20–30 minuuttia, kunnes pannari on kohonnut ja ruskistunut kauniisti.
  4. Pannarin kypsyessä viipaloi makkarat ja paista ne rasvassa pannulla. Ota granaattiomenasta siemenet talteen.
  5. Ota pannari uunista ja kumoa sille makkarat ja granaattiomenat. Nostele päälle ranskankermaa. Viimeistele rucolanversoilla ja basilikalla. Tarjoa heti, ettei pannari ehdi laskea.

Vinkki!

Suolaisen pannarin päälle sopivat myös savukala, paistettu kaurapala (Yosa) tai kebabliha ja mausteinen tomaattisalsa.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo