Maku

Suolainen pannukakku – rapea ja kuohkea makkarapannari on loistava brunssiherkku

1 h 20 min
5
0

Suolainen pannukakku tuo aamuaterialle ruokaisuutta. Pannari tarjoillaan paistettujen makkaroiden, granaattiomenansiementen, ranskankerman ja yrttien kera. Valitse pannariin mieleisellä tavalla maustettu makkara.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Suolainen pannukakku

  • 3munaa
  • 1 ½ dlmaitoa
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa

Pannulle ja paistamiseen

  • 4 rklvoita

Täyte

  • 250 gmausteisia makkaroita ((esim. chorizoa, braatvurstia tai raakamakkaraa))
  • ¾ dlgranaattiomenansiemeneniä
  • ½ dlranskankermaa
  • ½ dlrucolanversoja
  • 1 rklbasilikanlehtiä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Suolainen pannukakku valmistuu helposti näin:

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito, jauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
  2. Mittaa 2 rkl voita valurautaiselle pannulle (ø 20 cm). Nosta pannu 200 asteiseen uuniin, kunnes rasva on kuohahtanut.
  3. Kaada taikina pannulle ja paista 20–30 minuuttia, kunnes pannari on kohonnut ja ruskistunut kauniisti.
  4. Pannarin kypsyessä viipaloi makkarat ja paista ne rasvassa pannulla. Ota granaattiomenasta siemenet talteen.
  5. Ota pannari uunista ja kumoa sille makkarat ja granaattiomenat. Nostele päälle ranskankermaa. Viimeistele rucolanversoilla ja basilikalla. Tarjoa heti, ettei pannari ehdi laskea.

Vinkki!

Suolaisen pannarin päälle sopivat myös savukala, paistettu kaurapala (Yosa) tai kebabliha ja mausteinen tomaattisalsa.

MITÄ PIDIT?
5