250 gmausteisia makkaroita (esim. chorizoa, braatvurstia tai raakamakkaraa)
¾ dlgranaattiomenansiemeneniä
½ dlranskankermaa
½ dlrucolanversoja
1 rklbasilikanlehtiä
Suolainen pannukakku – ohje:
Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito, jauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
Mittaa 2 rkl voita valurautaiselle pannulle (ø 20 cm). Nosta pannu 200 asteiseen uuniin, kunnes rasva on kuohahtanut.
Kaada taikina pannulle ja paista 20–30 minuuttia, kunnes pannari on kohonnut ja ruskistunut kauniisti.
Pannarin kypsyessä viipaloi makkarat ja paista ne rasvassa pannulla. Ota granaattiomenasta siemenet talteen.
Ota pannari uunista ja kumoa sille makkarat ja granaattiomenat. Nostele päälle ranskankermaa. Viimeistele rucolanversoilla ja basilikalla. Tarjoa heti, ettei pannari ehdi laskea.
Vinkki!
Suolaisen pannarin päälle sopivat myös savukala, paistettu kaurapala (Yosa) tai kebabliha ja mausteinen tomaattisalsa.