Puolalaiset sitruunapannukakut – kuohkeat lettuset kohoavat hiivalla
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Sitruunankuorella viritetyt puolalaiset pannukakut kohotetaan pulleiksi kuivahiivalla. Sekoita niiden seuraksi makea lisuke hillosta ja pakastemarjoista.

Reseptin ainekset 4–6 annosta
1sitruunan kuori (luomu)
4 dlvehnäjauhoja
2 tlkuivahiivaa
2 rklsokeria
4 dlmaitoa (täys)
2kananmunaa
Paistamiseen
voita tai juoksevaa margariinia
Lisäksi
2 dltasarakenteista hilloa
2 dlpakastemarjoja (esim. mansikoita ja mustikoita)
kermavaahtoa
Puolalaiset sitruunapannukakut – ohje:
- Pese sitruuna hyvin ja raasta sen keltainen kuori kulhoon. Lisää jauhot, kuivahiiva ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita se kuivien aineiden joukkoon ja lisää lopuksi kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Jätä taikina tekeytymään noin 30 minuutiksi liinan alle. Kohotuksen aikana hiiva alkaa käydä ja taikina kuplia.
- Sekoita taikina uudestaan. Kuumenna pienellä paistinpannulla voita tai juoksevaa margariinia ja kaada korkeintaan puolen sentin kerros taikinaa pannulle. Paista puolalaiset pannukakut hieman keskilämpöä kuumemmalla molemmin puolin.
- Yhdistä hillo ja pakastemarjat. Tarjoa marjaseosta ja kermavaahtoa sitruunapannukakkujen kanssa.