Kotivinkki

Puolalaiset sitruunapannukakut – kuohkeat lettuset kohoavat hiivalla

1 h
0
0

Sitruunankuorella viritetyt puolalaiset pannukakut kohotetaan pulleiksi kuivahiivalla. Sekoita niiden seuraksi makea lisuke hillosta ja pakastemarjoista.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (4–6 annosta)

  • 1sitruunan kuori (luomu)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkuivahiivaa
  • 2 rklsokeria
  • 4 dlmaitoa (täys)
  • 2kananmunaa

Paistamiseen

  • voita tai juoksevaa margariinia

Lisäksi

  • 2 dltasarakenteista hilloa
  • 2 dlpakastemarjoja (esim. mansikoita ja mustikoita)
  • kermavaahtoa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Puolalaiset sitruunapannukakut valmistuvat näin:

  1. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen keltainen kuori kulhoon. Lisää jauhot, kuivahiiva ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita se kuivien aineiden joukkoon ja lisää lopuksi kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Jätä taikina tekeytymään noin 30 minuutiksi liinan alle. Kohotuksen aikana hiiva alkaa käydä ja taikina kuplia.
  3. Sekoita taikina uudestaan. Kuumenna pienellä paistinpannulla voita tai juoksevaa margariinia ja kaada korkeintaan puolen sentin kerros taikinaa pannulle. Paista puolalaiset pannukakut hieman keskilämpöä kuumemmalla molemmin puolin.
  4. Yhdistä hillo ja pakastemarjat. Tarjoa marjaseosta ja kermavaahtoa sitruunapannukakkujen kanssa.
MITÄ PIDIT?
0