


Puolalaiset sitruunapannukakut – kuohkeat lettuset kohoavat hiivalla
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Sitruunankuorella viritetyt puolalaiset pannukakut kohotetaan pulleiksi kuivahiivalla. Sekoita niiden seuraksi makea lisuke hillosta ja pakastemarjoista.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1
sitruunan kuori (luomu)
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kuivahiivaa
2 rkl
sokeria
4 dl
maitoa (täys)
2
kananmunaa
Paistamiseen
voita tai juoksevaa margariinia
Lisäksi
2 dl
tasarakenteista hilloa
2 dl
pakastemarjoja (esim. mansikoita ja mustikoita)
kermavaahtoa
Puolalaiset sitruunapannukakut – ohje:
- Pese sitruuna hyvin ja raasta sen keltainen kuori kulhoon. Lisää jauhot, kuivahiiva ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita se kuivien aineiden joukkoon ja lisää lopuksi kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Jätä taikina tekeytymään noin 30 minuutiksi liinan alle. Kohotuksen aikana hiiva alkaa käydä ja taikina kuplia.
- Sekoita taikina uudestaan. Kuumenna pienellä paistinpannulla voita tai juoksevaa margariinia ja kaada korkeintaan puolen sentin kerros taikinaa pannulle. Paista puolalaiset pannukakut hieman keskilämpöä kuumemmalla molemmin puolin.
- Yhdistä hillo ja pakastemarjat. Tarjoa marjaseosta ja kermavaahtoa sitruunapannukakkujen kanssa.
Kokeile myös!
Maailman paras pannukakku on nimensä arvoinen kermainen herkku: pinnalta rapea ja maultaan lähes nekkumainen. Katso myös suosittu perinteisen pannukakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat