Kotivinkki

Puolalaiset pannukakut

1 h
0
0

Puolalaiset pannukakut

Sitruunankuorella viritetyt, pulleat puolalaiset pannukakut ovat täydellisiä pakastemarjojen ja kermavaahdon kanssa tarjottuna.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 1sitruunan kuori (luomu)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkuivahiivaa
  • 2 rklsokeria
  • 4 dlmaitoa (täys)
  • 2kananmunaa

Paistamiseen

  • voita tai juoksevaa margariinia

Lisäksi

  • 2 dltasarakenteista hilloa
  • 2 dlpakastemarjoja (esim. mansikoita ja mustikoita)
  • kermavaahtoa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

1. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen keltainen kuori kulhoon. Lisää jauhot, kuivahiiva ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
 

2. Kuumenna maito reilun käden lämpöiseksi (42 astetta). Sekoita se kuivien aineiden joukkoon ja lisää lopuksi kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Jätä taikina tekeytymään noin 30 minuutiksi liinan alle. Kohotuksen aikana hiiva alkaa käydä ja taikina kuplia.
 

3. Sekoita taikina uudestaan. Kuumenna pienellä paistinpannulla voita tai juoksevaa margariinia ja kaada korkeintaan puolen sentin kerros taikinaa pannulle. Paista puolalaiset pannukakut hieman keskilämpöä kuumemmalla molemmin puolin.
 

4. Yhdistä hillo ja pakastemarjat. Tarjoa marjaseosta ja kermavaahtoa pannareiden kanssa.

Suosittelemme myös näitä!

Amerikkalaiset pannukakut ja omena-pähkinäpaistos

Kookos-banaaniletut

Lettutaikina x 4

Rahkavohvelit

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä