Maku

Munaton pannukakku - rakas jälkkäriherkku sopii myös munattomaan ruokavalioon

1 h
MU
KA
4.05
17

Munaton pannukakku maistuu yhtä hyvältä kuin tavallinenkin, kun teet sen tällä ohjeella. Mansikkahillo on se paras seuralainen, mutta kokeile myös suolaisia täytteitä!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Antti Sepponen

Ainekset (12 palaa)

  • 8 dlkevytmaitoa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN50 min

Munaton pannukakku valmistuu näin:

Sekoita pannukakkutaikinan kaikki aineet kulhossa ja anna taikinan turvota 20 minuuttia.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.

Kypsennä pannukakkua 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Tarjoa munaton pannukakku lämpimänä tai kylmänä sokerin, marjojen tai iki-ihanan isoäidin mansikka-raparperihillon kanssa. Kokeile myös suolaista versioita ja lisää päälle esimerkiksi lohitahnaa.

Vinkki! Munaton pannukakku, hyvin herkullinen sellainen, valmistuu myös ternimaidosta.

MITÄ PIDIT?
4.05