Jouluksi herkutteluun: Taatelikakku

2 h
4.5
2

Jouluksi herkutteluun: Taatelikakku

Suvun perinteinen taatelikakku
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 viipaletta)

  • 250 gkivettömiä taateleita (1 pkt)
  • 2 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 200 gvoita
  • 2 kplkananmunaa
  • 1 dlkermaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 tlsuolaa
  • korppujauhoja (vuoan jauhottamiseen)
  • voita (vuoan voiteluun)

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Pilko taatelit ja voi kuutioiksi, laita kattilaan. Mittaa kattilaan myös vesi ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna porista miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Anna seoksen jäähtyä. Itse nostan kattilan kansi päällä ulos pakkaseen jäähtymään.

Lisää jäähtyneeseen taateliseokseen kananmunat ja kerma, sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan. Voitele kakkuvoka (1,5l) tai vuoat ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 55 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Kokeile kypsyys tikulla. Jos käytät useaa pientä vuokaa on paistoaika hiukan lyhyempi noin 40 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä