
Ylioppilaskakku trendien aallonharjalta
Moni kakku päältä kaunis ja ihana myös sisältä! Drip cake on trenditietoisen herkkusuun valinta: tämä upea ilmestys täytetään valkosuklaavaahdolla, vadelmilla ja sitruunatahnalla sekä koristellaan suklaakuorrutteella. Ja kyllä, se maistuu juuri niin hyvältä kuin näyttääkin!
Tässä ylioppilaskakussa säväyttää kauden trendikkäin makupari, mustikka ja lakritsi. Vastustamattoman ulkonäön ja herkullisen maun lisäksi mustikka-lakuraakakakku on myös gluteeniton.
Yksisarvistrendi näkyy myös ylioppilaskakuissa! Hurmaava yksisarviskakku syntyy yllättävän helposti kääretorttulevyistä, mutta on siitä huolimatta juhlapöydän takuuvarma katseenkääntäjä.
Numerokakku on kauden trendikkäin kakku, joka kertoo samalla juhlan aiheen. Numeroista voi taiteilla vaikkapa päättötodistuksen keskiarvon tai valmistumisvuoden. Ylioppilaskakun koristelussa saa vapaasti päästää luovuuden valloilleen!
Ihanan raikkaan mustikka-sitruunakakun sisältä paljastuvat violetit väriraidat. Syötävät kukat tekevät tästä ylioppilaskakusta yhden kauneimmista ikinä!
Klassiset ja perinteiset ylioppilaskakut
Nostalgiaa jokaisessa palassa! Kinuskikakku on klassikko, joka kuuluu jokaisen perinteitä vaalivan ylioppilaan juhlapöytään. Makean kinuskikuorrutteen alta paljastuu tuttuun tapaan raikas vadelmatäyte.
Suklaanystävien ikisuosikki, täyteläinen sacherkakku, on hurmannut kahvipöydissä jo vuosikymmenten ajan. Tummaa suklaata ja makeaa aprikoosihilloa yhdistelevä leivonnainen on paikkansa myös ansainnut.
Persikat ja vadelmat ovat lyömätön yhdistelmä! Samaan aikaa täyteläinen ja raikas persikka-vadelmakakku saa ylleen kauniin vaaleanpunaisen kermapursotuksen, jonka heleä väri on peräisin punajuuriliemestä.
Sitruunalla raikastettu mansikkatäytekakku on perinteisen suosikkitäykkärin uusi, raikkaampi versio. Rahkatäytteinen herkku koristellaan näyttävästi runsaalla kermapursotuksella. Jos haluat ekstraraikkautta, viimeistele kuorrutus raastetulla sitruunankuorella.
Triplasuklainen unelmaherkku, kolmikerroksinen suklaajuustokakku, sopii todellisen herkkusuun juhlapöytään. Kuka tätä voisi vastustaa?
Tonton-kakut ylioppilaalle
Tämä kakku kilpailee vihreydestä jopa keväisen vehreyden kanssa! Limenmakuinen vegaaninen kakku on samaan aikaan sekä raikas että samettisen täyteläinen – toisin sanoen täydellinen valinta kesäpäivän herkutteluun.
Vegaaninen pavlova kätkee rapeiden marenkilevyjen suojaan maapähkinätoffeeta ja hedelmiä. Vegaaninen ja gluteeniton marenki syntyy kikherneiden liemestä ja sokerista.
Rapsakka klassikko, britakakku, voidaan valmistaa myös gluteenittomasti, jolloin se sopii erityisruokavaliota noudattaville juhlijoille. Britakakun hienous piilee siinä, että täytteet voi valita oman mielen ja maun mukaan. Kokeile vaikkapa vadelmia tai puolukoita!
Leipominen onnistuu mainiosti ilman jauhojakin. Jauhoton suklaakakku kruunataan päivänsankarin lempiherkuilla, kuten kermavaahdolla, macaronseilla tai marjoilla.
Alkukesästä raparperikausi on parhaimmillaan! Se jos jokin on hyvä syy hyödyntää satoa leivonnassa. Gluteeniton raparperikeikauskakku on samaan aikaa juuri sopivan makea ja hapokas.