Kinuskikakku

1 h 20 min
3.9
1

Kinuskikakku

Makea ja kermainen kinuskikakku on kaikkien rakastama juhlapöydän klassikko! Leivo mehevä kinuskikakku kahvipöydän kruunuksi ja koristele se suloisilla pastellinvärisillä makeisilla.
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 60 gappelsiinimousseaineksia (esim. Blå Band)
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 250 gappelsiinimarmeladia

Kostutus

  • 1 kplsitruunaa

Suklaakinuski

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 50 gtummaa suklaata
  • 1/2 rklvoita
  • 1 tlvanilliinisokeria

Koristeluun

  • 2 1/2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 dlmakeisia (esim. ranskanpastilleja)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN35 min

Voitele ja korppujauhota 2–2 1/2 litran vetoinen kakkuvuoka.

Riko munat puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota taikina kuohkeaksi, vatkaa noin 5 minuuttia. Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti vaahdon sekaan siivilän lävitse.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa kakkupohja jäähtymään.

Vatkaa moussejauheseos maitoon pakkauksen ohjeiden mukaan ja pane jääkaappiin odottamaan.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyiksi terävällä, sahateräisellä veitsellä. Pidä vasen kämmenesi kakun pinnalla, työnnä veitsen kärki kakun sivusta keskustaan ja leikkaa sahaavalla tyylillä reunan ympäri tasapaksuisia kakkulevyjä. Aloita kakun päällimmäisestä levystä.

Kostuta levyt sitruunasta puristetulla, vedellä jatketulla mehulla (älä makeuta mehua!). Levitä väliin ensin ohuelti appelsiinimarmeladia ja sen päälle appelsiinimoussea. Kokoa kakku näin ja pane päälle esimerkiksi pieni leikkuulauta painoksi, jotta kakun pinnasta tulee tasainen.

Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee ja kiinteytyy. Murenna mukaan taloussuklaata vielä keittämisen loppuvaiheessa. Voilisä antaa kinuskille kiiltoa ja vanilja tehostaa makua.

Aloita kinuskin valuttaminen kakun päälle aina keskeltä. Tee kaataessasi ympyrää, edeten koko ajan reunoille päin. Levitä valunut kinuski kakun reunoille. Koristele kinuskikakun reunat kermavaahtopursotuksin.

Koristele kinuskikakku halutessasi vielä makeisilla, esim. ranskanpastilleilla.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä