3,8(184)
Kinuskikakku – ohje, joka kannattaa ottaa talteen!
kasvis
3 h 30 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 50 min
Perinteinen kinuskikakku on juhlapöydän ehdoton klassikko! Raikas vadelmainen täyte rahkalla ja kermalla on täydellinen makupari makealle kinuskille.
Julkaistu 20.3.2018
Maku
Reseptin ainekset 15 annosta
Pohja
4munaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
Täyte
3 dlkuohukermaa
250 gmaitorahkaa
1 tlvaniljasokeria
3 dlvadelmahilloa
Kostutus
2 dl maitoa
2 tlsokeria
1 tl vaniljasokeria
Kinuski
2 dlfariinisokeria
2 dlkuohukermaa
25 gvoita
Lisäksi
4 dlkuohukermaa

Kinuskikakku – ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, siivilöi ne vaahtoon ja kääntele joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (2–2,5 l).
  2. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja kumoa. Kun pohja on täysin jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.
  3. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää sekaan rahka ja vaniljasokeri
  4. Kostuta alimmainen levy vaniljamaidolla. Levitä päälle vadelmahilloa ja puolet rahkakermatäytteestä. Nosta päälle seuraava levy, kostuta ja täytä. Nosta päälle kolmas levy (jätä se kostuttamatta, jotta kinuski tarttuu). Nosta kakku tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
  5. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee (10–15 min). Sekoita joukkoon voi. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle.
  6. Vaahdota kerma ja mausta se halutessasi sokerilla. Pursota kermavaahtoa kakun reunoille.

9 kommenttia