Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Kinuskikakku

3 h 30 min
3.93
1
Perinteinen kinuskikakku on juhlapöydän ehdoton klassikko! Raikas vadelmainen täyte rahkalla ja kermalla on täydellinen makupari makealle kinuskille.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa, Petra Tuominen
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (15 annosta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 dlvadelmahilloa

Kostutus

  • 2 dl maitoa
  • 2 tlsokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Kinuski

  • 2 dlfariinisokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 25 gvoita

Lisäksi

  • 4 dlkuohukermaa

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h 50 min

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, siivilöi ne vaahtoon ja kääntele joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (2–2,5 l). Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja kumoa. Kun pohja on täysin jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää sekaan rahka ja vaniljasokeri

Aloita kakun päällimmäisestä levystä. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle vadelmahilloa ja puolet rahkakermatäytteestä. Nosta päälle seuraava levy, kostuta ja täytä. Nosta päälle kolmas levy (jätä se kostuttamatta, jotta kinuski tarttuu). Nosta kakku tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee (10–15 min). Sekoita joukkoon voi. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle.

Vaahdota kerma ja mausta se halutessasi sokerilla. Pursota kermavaahtoa kakun reunoille.

MITÄ PIDIT?
3.93