


Mansikkatäytekakku – onko mitään ihanampaa?
6 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 4 h 45 min
Mansikkatäytekakku on monen suomalaisen suosikki! Tämä sitruunaisella rahkatäytteellä raikastettu mansikkatäytekakku koristellaan runsailla kermaröyhelöillä.
Reseptin ainekset
20 palaa
Vuoan voitelu
1 rkl
voita (tai margariinia)
1 rkl
korppujauhoja
Sokerikakkupohja
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
½ tl
leivinjauhetta
6
munaa (luomu)
2 dl
sokeria
Täyte
2 ½ dl
vispikermaa
250 g
maitorahkaa
1 tl
sitruunankuoriraastetta
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
5 dl
mansikoita (tuoreita)
Kostutus
3 dl
maitoa
1 tl
vaniljasokeria
Kuorrutus ja koristelu
5 dl
vispikermaa
2 rkl
tomusokeria
10 dl
mansikoita (tuoreita)
Mansikkatäytekakku – ohje:
- Voitele kakkuvuoka (Ø noin 22 cm) ja leikkaa pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Korppujauhota vuoan reunat.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimesta pudotettu kuvio pysyy selvästi näkyvissä vaahdon pinnalla.
- Lisää kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi nuolijalla varovasti käännellen.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa ja kakkupohja on hieman irronnut vuoan reunoista. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
- Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja terävällä veitsellä kolmeen osaan. Nosta yksi kakkulevy tarjoilulautaselle. (Jätä vuoan pohjaa vasten ollut sileäpintainen kakkulevy päällimmäiseksi.)
- Vatkaa täytteen vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, raastettu sitruunankuori, sokeri ja vaniljasokeri.
- Soseuta täytteen mansikat kevyesti haarukalla.
- Kostuta ensimmäinen kakkulevy vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle puolet rahkatäytteestä ja puolet mansikkasoseesta. Nosta seuraava kakkulevy paikalleen ja täytä samoin.
- 10Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy.
- 11Anna mansikkatäytekakun vetäytyä jääkaapissa kuvun alla vähintään kaksi tuntia tai seuraavaan päivään.
- 12Vatkaa kuorrutuksen vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Nostele vaahto pursotinpussiin, jossa on avoin tähtitylla.
- 13Pursota hieman kuorrutetta kakun pinnalle ja levitä se veitsellä ohueksi tarttumapinnaksi pursotukselle. Kakku saa vielä tässä vaiheessa kuultaa kuorrutteen alta.
- 14Pursota siksak-kuviota mansikkatäytekakun alareunasta ylöspäin. Kun kakun reuna on valmis, pursota kakun päälle siksak-kuviota aloittaen kakun ulkoreunasta kohti keskustaa. Kavenna siksak-kuviota kohti kakun keskustaa.
- 15Puolita mansikat ja asettele ne huolettomaksi keoksi mansikkatäytekakulle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat